GTÜ Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Gebze 31.08.2018 - 17:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTÜ Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) açıklanan üniversite tercih sonuçlarının ardından yeni öğrencilerini beklemeye başladı. GTÜ Rektörü Aslan, “Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.” dedi.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversitelerdeki örgün eğitim verilen 839 bin 490 kontenjandan 710 bin 982'sine yerleştirme yapıldı. Üniversitelerin örgün lisans programlarında 89 bin 686, ön lisans programlarında ise 38 bin 822 olmak üzere 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Üniversite tercihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi’ni tercih ederek üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere teşekkür eden Rektör Aslan, öğrencilere okul hakkında bilgilendirmelerde bulundu. GTÜ İLKLERDE Rektör Aslan, “Gebze Teknik Üniversitesi ülkemizin yeni nesil teknik üniversitesi olarak tercih edebileceğiniz önde gelen üniversiteler arasındadır. Oldukça farklı ve rekabetçi olup sizi gelecek hayata hazırlamayı, bu süreçte en iyi şartlarda eğitiminizi almanızı sağlamayı hedefler. GTÜ araştırma, yayın ve yenilikçilik endekslerinde ilk sıralarda. Dünya çapında prestijli okullardan doktoralı seçkin akademik kadro.  Türkiye’nin en yoğun sanayi bölgesinde konumlu. Lider sanayi kuruluşları ve araştırma merkezleri ile yenilikçi proje iş birlikleri. Öğrenciler için yakın çevrede iş deneyimi kazanma fırsatları.  Erasmus+, Mevlana ve Farabi değişim programlarıyla uluslararası ve Ulusal hareketlilik. DOĞAL KAMPÜS Proje odaklı, sürekli güncellenen ders içerikleri.  Avrupa Komisyonu’nun AKTS Sistemine entegrasyonu.  Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki’ni ilk alan üniversitelerden. Son 5 yılda Üniversitelerin Akademik Performansa dayalı genel sıralamasında hep ilk 10.  Girişimcilik endeksinde Devlet Üniversitelerinde hep ilk 10.  Dünya çapındaki elektronik veri tabanlarına erişim imkanı sağlayan zengin kütüphane altyapısı bulunuyor. Geniş sosyal, kültürel ve sportif aktivite imkanı sağlıyor. Demiryolu, hava ve karayolu ile İstanbul ve Kocaeli’nden kolay ulaşılabilir, doğallığı korunmuş kampüsümüz var. Çift anadal ve yandal programları ile ikinci diploma imkânı sunuyoruz. İki kişilik ve mutfaklı yeni nesil KYK yurt imkanı ile öğrencilerimiz rahatlıkla evlerinden uzakta konaklayabilecek.” diye konuştu.   KÜBRA AKABALI  
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) açıklanan üniversite tercih sonuçlarının ardından yeni öğrencilerini beklemeye başladı. GTÜ Rektörü Aslan, “Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.” dedi.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversitelerdeki örgün eğitim verilen 839 bin 490 kontenjandan 710 bin 982'sine yerleştirme yapıldı. Üniversitelerin örgün lisans programlarında 89 bin 686, ön lisans programlarında ise 38 bin 822 olmak üzere 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Üniversite tercihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi’ni tercih ederek üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere teşekkür eden Rektör Aslan, öğrencilere okul hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

GTÜ İLKLERDE

Rektör Aslan, “Gebze Teknik Üniversitesi ülkemizin yeni nesil teknik üniversitesi olarak tercih edebileceğiniz önde gelen üniversiteler arasındadır. Oldukça farklı ve rekabetçi olup sizi gelecek hayata hazırlamayı, bu süreçte en iyi şartlarda eğitiminizi almanızı sağlamayı hedefler. GTÜ araştırma, yayın ve yenilikçilik endekslerinde ilk sıralarda. Dünya çapında prestijli okullardan doktoralı seçkin akademik kadro.  Türkiye’nin en yoğun sanayi bölgesinde konumlu. Lider sanayi kuruluşları ve araştırma merkezleri ile yenilikçi proje iş birlikleri. Öğrenciler için yakın çevrede iş deneyimi kazanma fırsatları.  Erasmus+, Mevlana ve Farabi değişim programlarıyla uluslararası ve Ulusal hareketlilik.

DOĞAL KAMPÜS

Proje odaklı, sürekli güncellenen ders içerikleri.  Avrupa Komisyonu’nun AKTS Sistemine entegrasyonu.  Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki’ni ilk alan üniversitelerden. Son 5 yılda Üniversitelerin Akademik Performansa dayalı genel sıralamasında hep ilk 10.  Girişimcilik endeksinde Devlet Üniversitelerinde hep ilk 10.  Dünya çapındaki elektronik veri tabanlarına erişim imkanı sağlayan zengin kütüphane altyapısı bulunuyor. Geniş sosyal, kültürel ve sportif aktivite imkanı sağlıyor. Demiryolu, hava ve karayolu ile İstanbul ve Kocaeli’nden kolay ulaşılabilir, doğallığı korunmuş kampüsümüz var. Çift anadal ve yandal programları ile ikinci diploma imkânı sunuyoruz. İki kişilik ve mutfaklı yeni nesil KYK yurt imkanı ile öğrencilerimiz rahatlıkla evlerinden uzakta konaklayabilecek.” diye konuştu.

 

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.