Güler: Kendimizi sorgulamalıyız!

Gebze 17.04.2019 - 14:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Güler: Kendimizi sorgulamalıyız!

Şehit Öğretmen Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Biz öğretmenine, arkadaşına, eşine, doktoruna, hemşiresine neden şiddet uygulayan bir nesil haline geldik diye kendimize sormalıyız. “dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ile birlikte Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesinde gerçekleşen bayrak törenine katıldı. Törende konuşan Kaymakam Güler,  “Okulunuzu ziyaret etmemizin başka bir amacı da var. Bundan yaklaşık 10 gün önce menfur bir olay yaşadık, acımız hala taze, üzüntülüyüz. Necmeddin Kuyucu hocamızı bir kez daha rahmet ve dua ile anıyorum. Millet olarak, inanç olarak eğitime öğretime ve eğitim-öğretim veren öğretmenlere kıymet vermeliyiz. Bizler Müslüman olarak ilk emri "Oku" olan bir dinin mensubuyuz. Biz öğretmenine, arkadaşına, eşine, doktoruna, hemşiresine neden şiddet uygulayan bir nesil haline geldik diye kendimize sormalıyız.  Neden bu garezi yaşıyoruz bunu iyi düşünmemiz lazım.”dedi. OTURUP DÜŞÜNMELİYİZ Necmettin Kuyucu’nun öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Kaymakam Güler, “Kaybettiğimiz değerleri kazanmak için anne olarak, baba olarak, abi olarak, abla olarak, öğretmen olarak, fert olarak ne yapmamız lazım diye düşünmemiz lazım. Dolayısıyla bizi bu hale getiren, bizi ilkesizleştiren bu yöntemlerden en kısa sürede vazgeçmeliyiz. Eli öpülesi öğretmenlerimize en küçük olayda tepki vermemeliyiz. Kıymetli veliler öğretmenlerimize “Çocuğuma neden baskı uyguladınız?” “Neden kızdınız?”diyen yanlış davranışlardan vazgeçmeliyiz. Sorunun kaynağını evladımızı karşımıza alarak konuşarak, öğretmenlerimizle diyaloğa girerek araştırmalı ve soruna müdahale etmeliyiz. Bir zamanlar "eti senin kemiği benim” dediğimiz öğretmene güvenimiz azaldı. Bunları oturup düşünmemiz  gerekiyor.”diye konuştu. SİZLER BU MİLLETİN GELECEĞİSİNİZ Açıklamalarını sürdüren Kaymakam Güler, “Necmeddin Kuyucu kalbi merhametle dolu bir öğretmenimizdi. Burada yıllarca genç evlatlarımızın yetişmesi için elinden geleni yaptı. Ancak talihsiz bir şekilde hala neden olduğunu, nasıl olduğunu anlayamadığımız bir olayla karşı karşıya kaldı ve şehit oldu. Bu olayla tabiki sizleri suçlamıyoruz. Sizler bu milletin geleceğisiniz. Elbette her yerde bir tane iki tane yanlış çıkabilir. Ben sizlere taziye ziyaretinde bulunmak istedim. Şehitlik Peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebedir. Başımız sağolsun, hem öğretmenlerimize, hem de mesai arkadaşlarına başsağlığında bulunmak istedik. Böyle talihsiz ve üzüntülü bir olayın yaşanmasına Allah bir daha fırsat vermesin. Sizlere başarılar diliyorum. Çok çalışıp çok okuyup çok iyi yerlere gelmenizi diliyorum. Saygılarımı sevgilerimi sunuyorum." Dedi. Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler daha sonra öğretmenler odasında öğretmelere başsağlığında bulundu.
Şehit Öğretmen Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Biz öğretmenine, arkadaşına, eşine, doktoruna, hemşiresine neden şiddet uygulayan bir nesil haline geldik diye kendimize sormalıyız. “dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ile birlikte Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesinde gerçekleşen bayrak törenine katıldı. Törende konuşan Kaymakam Güler,  “Okulunuzu ziyaret etmemizin başka bir amacı da var. Bundan yaklaşık 10 gün önce menfur bir olay yaşadık, acımız hala taze, üzüntülüyüz. Necmeddin Kuyucu hocamızı bir kez daha rahmet ve dua ile anıyorum. Millet olarak, inanç olarak eğitime öğretime ve eğitim-öğretim veren öğretmenlere kıymet vermeliyiz. Bizler Müslüman olarak ilk emri "Oku" olan bir dinin mensubuyuz. Biz öğretmenine, arkadaşına, eşine, doktoruna, hemşiresine neden şiddet uygulayan bir nesil haline geldik diye kendimize sormalıyız.  Neden bu garezi yaşıyoruz bunu iyi düşünmemiz lazım.”dedi.

OTURUP DÜŞÜNMELİYİZ

Necmettin Kuyucu’nun öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Kaymakam Güler, “Kaybettiğimiz değerleri kazanmak için anne olarak, baba olarak, abi olarak, abla olarak, öğretmen olarak, fert olarak ne yapmamız lazım diye düşünmemiz lazım. Dolayısıyla bizi bu hale getiren, bizi ilkesizleştiren bu yöntemlerden en kısa sürede vazgeçmeliyiz. Eli öpülesi öğretmenlerimize en küçük olayda tepki vermemeliyiz. Kıymetli veliler öğretmenlerimize “Çocuğuma neden baskı uyguladınız?” “Neden kızdınız?”diyen yanlış davranışlardan vazgeçmeliyiz. Sorunun kaynağını evladımızı karşımıza alarak konuşarak, öğretmenlerimizle diyaloğa girerek araştırmalı ve soruna müdahale etmeliyiz. Bir zamanlar "eti senin kemiği benim” dediğimiz öğretmene güvenimiz azaldı. Bunları oturup düşünmemiz  gerekiyor.”diye konuştu.

SİZLER BU MİLLETİN GELECEĞİSİNİZ

Açıklamalarını sürdüren Kaymakam Güler, “Necmeddin Kuyucu kalbi merhametle dolu bir öğretmenimizdi. Burada yıllarca genç evlatlarımızın yetişmesi için elinden geleni yaptı. Ancak talihsiz bir şekilde hala neden olduğunu, nasıl olduğunu anlayamadığımız bir olayla karşı karşıya kaldı ve şehit oldu. Bu olayla tabiki sizleri suçlamıyoruz. Sizler bu milletin geleceğisiniz. Elbette her yerde bir tane iki tane yanlış çıkabilir. Ben sizlere taziye ziyaretinde bulunmak istedim. Şehitlik Peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebedir. Başımız sağolsun, hem öğretmenlerimize, hem de mesai arkadaşlarına başsağlığında bulunmak istedik. Böyle talihsiz ve üzüntülü bir olayın yaşanmasına Allah bir daha fırsat vermesin. Sizlere başarılar diliyorum. Çok çalışıp çok okuyup çok iyi yerlere gelmenizi diliyorum. Saygılarımı sevgilerimi sunuyorum." Dedi. Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler daha sonra öğretmenler odasında öğretmelere başsağlığında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.