19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gümrük Birliği GTO’da masaya yattı

Gebze 02.03.2017 - 14:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gümrük Birliği GTO’da masaya yattı

Kocaeli AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğünde İktisadi Kalkınma Vakfı ve Gebze Ticaret Odası iş birliğinde, ‘Geçmişten günümüze gümrük birliği ve güncelleme dönemi’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Kocaeli AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğünde İktisadi Kalkınma Vakfı ve Gebze Ticaret Odası iş birliğinde bugün Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda ‘Geçmişten günümüze gümrük birliği ve güncelleme dönemi’ söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Söyleşiye GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü M. Gökhan Kilit ve İKV Proje Müdürü Çisel İleri ile davetliler katıldı. EN ÖNEMLİ KONULARIN BAŞINDA GELİYOR Söyleşi öncesi GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaparak, “İnsanlar fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmak isterler. Şu salon dolsun isterdim. Bu gümrük birliği sürecini hep birlikte yaşıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Ülkemiz için son derece önemli olan Gümrük Birliği yenileniliyor. 2017 yılında Türkiye’nin en önemli konuların başında güncelleme geliyor. 1995 yılında yürürlüğe giren gümrük birliğine çok sevindik. Ancak dar bir kapsamda bu süreç ilerledi. EĞİTİMLERDE ÜLKE BİRİNCİSİYİZ Bu güncellemelerin arkasından tarım ürünlerinin tamamı ve gıda konusunda rahatlayacak ve kamu ihalelerine girebileceğiz. Vize sıkıntısını bir türlü çözemedik. Belirli bir dönemdir bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu güncellemeyi yaparsak bir marka olacağız. GTO 16 bine yakın üyemiz var. 4 bini sanayici üyemiz olup 9 tane OSB’miz ile birlikte 2 tane vergi dairemiz hizmet veriyor. Tek ilçe ismi ile anılan devlet üniversitemiz olan Gebze Teknik Üniversitesi burada. Eğitimlerde oda olarak Türkiye birincisiyiz. Bir ilçeyiz ama üçüncü vergi dairemiz açılıyor.” dedi. ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLECEK Nail Çiler’in konuşmasının ardından İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas’ın Türkiye-AB İlişkileri ve Gümrük Birliğinin Güncellenmesi süreci hakkında, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü M. Gökhan Kilit Gümrük Birliğinin Güncellenmesi ve İş Dünyasına Etkileri hakkında ve son olarak da İKV Proje Müdürü Çisel İleri, AB Fon ve Programlarından iş dünyasının faydalanma yollarını anlattı. Söyleşinin sonunda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Doç. Dr. Çiğdem Nas’a günün anısına hediye takdim etti.  
Kocaeli AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğünde İktisadi Kalkınma Vakfı ve Gebze Ticaret Odası iş birliğinde, ‘Geçmişten günümüze gümrük birliği ve güncelleme dönemi’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Kocaeli AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğünde İktisadi Kalkınma Vakfı ve Gebze Ticaret Odası iş birliğinde bugün Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda ‘Geçmişten günümüze gümrük birliği ve güncelleme dönemi’ söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Söyleşiye GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü M. Gökhan Kilit ve İKV Proje Müdürü Çisel İleri ile davetliler katıldı.

EN ÖNEMLİ KONULARIN BAŞINDA GELİYOR

Söyleşi öncesi GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaparak, “İnsanlar fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmak isterler. Şu salon dolsun isterdim. Bu gümrük birliği sürecini hep birlikte yaşıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Ülkemiz için son derece önemli olan Gümrük Birliği yenileniliyor. 2017 yılında Türkiye’nin en önemli konuların başında güncelleme geliyor. 1995 yılında yürürlüğe giren gümrük birliğine çok sevindik. Ancak dar bir kapsamda bu süreç ilerledi.

EĞİTİMLERDE ÜLKE BİRİNCİSİYİZ

Bu güncellemelerin arkasından tarım ürünlerinin tamamı ve gıda konusunda rahatlayacak ve kamu ihalelerine girebileceğiz. Vize sıkıntısını bir türlü çözemedik. Belirli bir dönemdir bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu güncellemeyi yaparsak bir marka olacağız. GTO 16 bine yakın üyemiz var. 4 bini sanayici üyemiz olup 9 tane OSB’miz ile birlikte 2 tane vergi dairemiz hizmet veriyor. Tek ilçe ismi ile anılan devlet üniversitemiz olan Gebze Teknik Üniversitesi burada. Eğitimlerde oda olarak Türkiye birincisiyiz. Bir ilçeyiz ama üçüncü vergi dairemiz açılıyor.” dedi.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLECEK

Nail Çiler’in konuşmasının ardından İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas’ın Türkiye-AB İlişkileri ve Gümrük Birliğinin Güncellenmesi süreci hakkında, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü M. Gökhan Kilit Gümrük Birliğinin Güncellenmesi ve İş Dünyasına Etkileri hakkında ve son olarak da İKV Proje Müdürü Çisel İleri, AB Fon ve Programlarından iş dünyasının faydalanma yollarını anlattı. Söyleşinin sonunda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Doç. Dr. Çiğdem Nas’a günün anısına hediye takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.