19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Günde 450 kişi kanser oluyor

09.04.2017 - 15:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Günde 450 kişi kanser oluyor

Türk insanı kanserin pençesinde kıvranıyor. Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan kanserin özellikle beslenme ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen Dr. Kemal Pamuk, Türkiye'de her yıl yaklaşık 164 bin kişinin kansere yakalandığını, her gün de yaklaşık 450 kişiye kanser teşhisi konduğu açıkladı. Erkeklerde tütüne bağlı olarak akciğer ve prostat kanserinin önemini koruduğunu, kadınlarda ise en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu anlatan Dr. Pamuk, "Obeziteye bağlı olarak gelişen kanserlerlerin sayısı 6 bin civarında olduğu tahmin edilirken, obezite etkenli kanserler en çok kadınları etkiliyor" dedi.

Türk insanı in pençesinde kıvranıyor. Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan kanserin özellikle beslenme ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen Dr. Kemal Pamuk, Türkiye'de her yıl yaklaşık 164 bin kişinin kansere yakalandığını, her gün de yaklaşık 450 kişiye kanser teşhisi konduğu açıkladı. Erkeklerde tütüne bağlı olarak akciğer ve prostat kanserinin önemini koruduğunu, kadınlarda ise en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu anlatan Dr. Pamuk, "Obeziteye bağlı olarak gelişen kanserlerlerin sayısı 6 bin civarında olduğu tahmin edilirken, obezite etkenli kanserler en çok kadınları etkiliyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.