GÜROL “BURUK BAYRAM”

Kocaeli 10.01.2016 - 10:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GÜROL “BURUK BAYRAM”

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 1961 Anayasası, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirirken, aynı zamanda basın mensuplarına önemli haklar verdi. 1971’de gerçekleştirilen ihtilale kadar Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan 10 Ocak, daha sonra ise Çalışan Gazeteciler Günü olarak tarihte yerini aldı. Fakat ne yazık ki gazetecilere verilen haklar, ülkemizi yöneten hükümetler tarafından bir türlü uygulamaya sokulmadı. Basın mensuplarının çalışma koşulları her geçen yıl daha da kötüye giderken, “ifade özgürlüğü” noktasında sıkıntılar yaşanmakta. Kısaca, Türkiye’de gazetecilerin kutladığı birçok gün olsa da, neredeyse her özel gün biz basın mensupları için buruk geçti. Tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, ifade özgürlüğünün uygulamaya geçmesini, bunun için de mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz. 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

1961 Anayasası, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirirken, aynı zamanda basın mensuplarına önemli haklar verdi. 1971’de gerçekleştirilen ihtilale kadar Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan 10 Ocak, daha sonra ise Çalışan Gazeteciler Günü olarak tarihte yerini aldı. Fakat ne yazık ki gazetecilere verilen haklar, ülkemizi yöneten hükümetler tarafından bir türlü uygulamaya sokulmadı. Basın mensuplarının çalışma koşulları her geçen yıl daha da kötüye giderken, “ifade özgürlüğü” noktasında sıkıntılar yaşanmakta.

Kısaca, Türkiye’de gazetecilerin kutladığı birçok gün olsa da, neredeyse her özel gün biz basın mensupları için buruk geçti. Tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, ifade özgürlüğünün uygulamaya geçmesini, bunun için de mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.