19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GÜZEL GELECEK AKADEMİSİNDE KARİYER SÖYLEŞİSİ

Gebze 17.02.2016 - 09:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GÜZEL GELECEK AKADEMİSİNDE KARİYER SÖYLEŞİSİ

Gebzeli gençlere, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda destek vermek üzere kurulan GebzeBelediyesi Güzel Gelecek Akademisi’nde kariyer söyleşileri, gazeteci-yazar Levent Altun söyleşisiyle başladı.

İDEALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda Gebzeli gençlere, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda destek vermek üzere kurulan Güzel Gelecek Akademisi’nde kariyer söyleşileri, gazeteci-yazar Levent Altun söyleşisiyle başladı. Belediye başkan yardımcısı Sadık Albayrak, birim müdürleri ve Gebzeli gençlerin katılımıyla düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Levent Altun, meslek ve hayat tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. Son kitabı Kaçış Noktası’ndan yaptığı alıntılarla söyleşisini gerçekleştiren Altun gençlere,  “Sevdiğiniz işi yapın ve ideallerinizden asla vazgeçmeyin” tavsiyesinde bulundu. GAZETECİLİĞİN TARİHÇESİ  Konuşmasında gazeteciliğin tarihçesinden bahseden Levent Altun, “Çok eski tarihlerde kurşun harflerle basılan gazetelerden günümüzde dijital medyaya uzanan çeşitlilik bulunmakta. Türkiye’de ilk gazete 1831 yılında yayınlandı. Gebze’de ise 1954 yılında. O tarihte Gebze’nin nüfusu sadece 7 bin iken bugün 700 bine yaklaşmakta. Yerel gazete okuma alışkanlığı ise ne yazık ki çok düşük düzeyde” diye konuştu. SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN  Konuşmasında gençlere önerilerde de bulunan Altun, “Mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Hedefinizi belirlerseniz, ulaşmanız çok daha kolay olur. Her zaman okuyun ve kendinizi geliştirin. Bilgi, ülkelerin ve toplumların gelişmişliğini belirleyen en önemli etkendir” dedi. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Altun, neden gazeteciliği seçtiğini, kitaplarının konusunu, gazetecilikle ilgili soruları yanıtladı. Sonrasında ise öğrencilere kitaplarını imzaladı.
Gebzeli gençlere, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda destek vermek üzere kurulan GebzeBelediyesi Güzel Gelecek Akademisi’nde kariyer söyleşileri, gazeteci-yazar Levent Altun söyleşisiyle başladı.

İDEALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda Gebzeli gençlere, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda destek vermek üzere kurulan Güzel Gelecek Akademisi’nde kariyer söyleşileri, gazeteci-yazar Levent Altun söyleşisiyle başladı. Belediye başkan yardımcısı Sadık Albayrak, birim müdürleri ve Gebzeli gençlerin katılımıyla düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Levent Altun, meslek ve hayat tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. Son kitabı Kaçış Noktası’ndan yaptığı alıntılarla söyleşisini gerçekleştiren Altun gençlere,  “Sevdiğiniz işi yapın ve ideallerinizden asla vazgeçmeyin” tavsiyesinde bulundu.

GAZETECİLİĞİN TARİHÇESİ 

Konuşmasında gazeteciliğin tarihçesinden bahseden Levent Altun, “Çok eski tarihlerde kurşun harflerle basılan gazetelerden günümüzde dijital medyaya uzanan çeşitlilik bulunmakta. Türkiye’de ilk gazete 1831 yılında yayınlandı. Gebze’de ise 1954 yılında. O tarihte Gebze’nin nüfusu sadece 7 bin iken bugün 700 bine yaklaşmakta. Yerel gazete okuma alışkanlığı ise ne yazık ki çok düşük düzeyde” diye konuştu.

SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN 

Konuşmasında gençlere önerilerde de bulunan Altun, “Mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Hedefinizi belirlerseniz, ulaşmanız çok daha kolay olur. Her zaman okuyun ve kendinizi geliştirin. Bilgi, ülkelerin ve toplumların gelişmişliğini belirleyen en önemli etkendir” dedi. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Altun, neden gazeteciliği seçtiğini, kitaplarının konusunu, gazetecilikle ilgili soruları yanıtladı. Sonrasında ise öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.