19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Güzeloğlu, “İşsizlik temel sorunumuz”

Kocaeli 21.02.2017 - 13:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Güzeloğlu, “İşsizlik temel sorunumuz”

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yapılan toplantıda konuşan vali Hasan Basri Güzeloğlu, işsizlikte köklü bir değişim amaçladıklarını belirterek Kocaeli’nin bu çerçevede önemli bir potansiyel olduğunun altını çizdi.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında vali Hasan Basri Güzeloğlu, İş Meslek Danışmanları üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilk sözü alan İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir sunum yaptı. Yılmaz, “Türkiye’nin geleceğine akıl teriyle, alın teriyle diyerek yola çıktık. 9 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan kararnameyle yeni prim teşviki ile gelir ve damga vergisi desteği getirilmiştir. 1 Şubat 2017 tarihinden 31 Aralık 2017 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için geçerli olacaktır” dedi İŞKUR OLARAK SAHADA OLACAĞIZ Milli Seferberlik kapsamında İŞKUR olarak sahada olacaklarını belirten Ulvi Yılmaz, “1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlükte bulunan asgari ücret üzerinden hesaplanan gelir vergisi 226,63 TL’dir. Örneğin bekar bir işçi için hesaplanan AGİ ( asgari geçim indirimi) 133,31 TL düştükten sonra kalan 93,32 TL gelir vergisi stopajı, işverenin beyan etmiş olduğu ilgili döneme ilişkin muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiler düşürülecek. Milli Seferberlik kapsamında İŞKUR saha çalışmalarında, iş arayan kaydı, işe yönlendirme, kurslar, işsizlik sigortası hizmetleri verilecek” dedi. HEDEF 60 BİN KİŞİ Güzeloğlu ise konuşmasında şunları söyledi; “En temel sorunlarından bir tanesi olan işsizlikte köklü bir değişim amaçlıyoruz. Yapısal bir çözüm amaç gerekiyor. Bu çerçevede Kocaeli sahip olduğu dinamik ile tarihimizde hedef alan önemli potansiyeldir. Liman hizmetleri sunan gelişen ve yatırımlara da devam eden bir şehir. En önemlisi bilişim anlamında bilişim vadisi ile bilgi ekonomisine öncüllük eden şehir. Bundan dolayı Kocaeli’de en önde olması hem olağan hem doğaldır. Model ve örnek kentiz. Yeni teşvik ile birlikte verilen 60.000 kişilik vaadin de aşılacağına inanıyorum. Düzgün bir planlama ile bu hedefi aşacak zenginliği taşıyoruz. Bir vali yardımcımız sadece bu işle ilgilenecek. Bu işte başarılı olmak izin seferberlik ruhu ve heyecan gerekiyor. Ancak böyle bir ekiple başarı olacaktır. 2017 sonu hedefimizin ne kadar başardığımızı mart ayında bakarak ön izleme yapacağız. Her cuma günü haftalık raporlar alıp eksik kalığımız yerleri bakıp inceleyeceğiz” dedi.  
Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yapılan toplantıda konuşan vali Hasan Basri Güzeloğlu, işsizlikte köklü bir değişim amaçladıklarını belirterek Kocaeli’nin bu çerçevede önemli bir potansiyel olduğunun altını çizdi.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında vali Hasan Basri Güzeloğlu, İş Meslek Danışmanları üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilk sözü alan İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir sunum yaptı. Yılmaz, “Türkiye’nin geleceğine akıl teriyle, alın teriyle diyerek yola çıktık. 9 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan kararnameyle yeni prim teşviki ile gelir ve damga vergisi desteği getirilmiştir. 1 Şubat 2017 tarihinden 31 Aralık 2017 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için geçerli olacaktır” dedi

İŞKUR OLARAK SAHADA OLACAĞIZ

Milli Seferberlik kapsamında İŞKUR olarak sahada olacaklarını belirten Ulvi Yılmaz, “1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlükte bulunan asgari ücret üzerinden hesaplanan gelir vergisi 226,63 TL’dir. Örneğin bekar bir işçi için hesaplanan AGİ ( asgari geçim indirimi) 133,31 TL düştükten sonra kalan 93,32 TL gelir vergisi stopajı, işverenin beyan etmiş olduğu ilgili döneme ilişkin muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiler düşürülecek. Milli Seferberlik kapsamında İŞKUR saha çalışmalarında, iş arayan kaydı, işe yönlendirme, kurslar, işsizlik sigortası hizmetleri verilecek” dedi.

HEDEF 60 BİN KİŞİ

Güzeloğlu ise konuşmasında şunları söyledi; “En temel sorunlarından bir tanesi olan işsizlikte köklü bir değişim amaçlıyoruz. Yapısal bir çözüm amaç gerekiyor. Bu çerçevede Kocaeli sahip olduğu dinamik ile tarihimizde hedef alan önemli potansiyeldir. Liman hizmetleri sunan gelişen ve yatırımlara da devam eden bir şehir. En önemlisi bilişim anlamında bilişim vadisi ile bilgi ekonomisine öncüllük eden şehir. Bundan dolayı Kocaeli’de en önde olması hem olağan hem doğaldır. Model ve örnek kentiz. Yeni teşvik ile birlikte verilen 60.000 kişilik vaadin de aşılacağına inanıyorum. Düzgün bir planlama ile bu hedefi aşacak zenginliği taşıyoruz. Bir vali yardımcımız sadece bu işle ilgilenecek. Bu işte başarılı olmak izin seferberlik ruhu ve heyecan gerekiyor. Ancak böyle bir ekiple başarı olacaktır. 2017 sonu hedefimizin ne kadar başardığımızı mart ayında bakarak ön izleme yapacağız. Her cuma günü haftalık raporlar alıp eksik kalığımız yerleri bakıp inceleyeceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.