GÜZELOĞLU’NDAN 29 EKİM MESAJI

Kocaeli 29.10.2016 - 10:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GÜZELOĞLU’NDAN 29 EKİM MESAJI

  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir heyecan, sevinç ve coşkuyla kutluyor, bu mutluluğu milletimizle paylaşıyor, ecdadımızdan miras aldığımız Cumhuriyetimizi güçlendirip, büyütmenin gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’da yaktığı “ Kurtuluş ve İstiklal” ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür. Cumhuriyet, tarihin şafağından beri var olan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni bir hayatiyet kazandıran, yeni ufuklar açan muhteşem bir olaydır. Cumhuriyetimiz gücünü milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, şanlı tarihini, geleneğini, kültürünü ve inancını muhafaza ederek bu günlere gelmiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren, Türk Milletinin her ferdinin ortak iradesi ve gayretiyle büyük bir dönüşüm gerçekleştirilmiş,  ülkemiz bölgesinde ve dünya ölçeğinde iddialı büyük bir ülke haline gelmiştir. Özgürlük ve bağımsızlığımızdan başlayarak, insanlık onurumuzdan, sahip olduğumuz bütün büyük kazanımlara kadar hepsi Cumhuriyet ile taçlanan, gelişen ve anlamlanan bir sürecin tanımlanmasıdır. Hepimizin ortak kazanımı olan Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır.  Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 93’ncü kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz. Atalarımızın en değerli miraslarından olan Cumhuriyetimizi ve onun sahip olduğu temel değerleri yüceltmek ve sürekli kılmak ancak huzur, güven ve barış içerisinde yaşayan, her alanda görev ve sorumluluklarını bilen güçlü toplumların sahip olduğu güçlü devletle mümkündür. Milletçe el ele verip bu gücü oluşturmakta toplumun bütün fertlerine önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır. GEÇMİŞİMİZ, GELECEĞİMİZ, DEVLETİMİZ VE VATANIMIZ HEPİMİZİNDİR Bu duygu ve düşüncelerle;  canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz darbe gecesinde tanka, tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan, şehadete erişen Demokrasi Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Kocaelili hemşehrilerimle birlikte Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir heyecan, sevinç ve coşkuyla kutluyor, bu mutluluğu milletimizle paylaşıyor, ecdadımızdan miras aldığımız Cumhuriyetimizi güçlendirip, büyütmenin gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’da yaktığı “ Kurtuluş ve İstiklal” ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir.

Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür. Cumhuriyet, tarihin şafağından beri var olan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni bir hayatiyet kazandıran, yeni ufuklar açan muhteşem bir olaydır. Cumhuriyetimiz gücünü milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, şanlı tarihini, geleneğini, kültürünü ve inancını muhafaza ederek bu günlere gelmiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren, Türk Milletinin her ferdinin ortak iradesi ve gayretiyle büyük bir dönüşüm gerçekleştirilmiş,  ülkemiz bölgesinde ve dünya ölçeğinde iddialı büyük bir ülke haline gelmiştir. Özgürlük ve bağımsızlığımızdan başlayarak, insanlık onurumuzdan, sahip olduğumuz bütün büyük kazanımlara kadar hepsi Cumhuriyet ile taçlanan, gelişen ve anlamlanan bir sürecin tanımlanmasıdır. Hepimizin ortak kazanımı olan Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır.

 Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 93’ncü kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz. Atalarımızın en değerli miraslarından olan Cumhuriyetimizi ve onun sahip olduğu temel değerleri yüceltmek ve sürekli kılmak ancak huzur, güven ve barış içerisinde yaşayan, her alanda görev ve sorumluluklarını bilen güçlü toplumların sahip olduğu güçlü devletle mümkündür. Milletçe el ele verip bu gücü oluşturmakta toplumun bütün fertlerine önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

GEÇMİŞİMİZ, GELECEĞİMİZ, DEVLETİMİZ VE VATANIMIZ HEPİMİZİNDİR

Bu duygu ve düşüncelerle;  canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz darbe gecesinde tanka, tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan, şehadete erişen Demokrasi Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Kocaelili hemşehrilerimle birlikte Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.