“Haberler gerçekleri yansıtmamaktadır”

Darıca 28.09.2020 - 16:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Haberler gerçekleri yansıtmamaktadır”

FARUK YALÇIN’DAN O HABERLERE YANIT:

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı sosyal medyada yayılan ‘toplumun ahlaki yapısını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle dişi ve erkek hayvanların ayrı kafeslerde olması gerekliliğine bakanlıktan destek geldi’ paylaşımı hakkında bir açıklama yayınladı. Hayvanat Bahçesi müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Geçtiğimiz 2 gündür sosyal medyada, önceki ismimiz olan Darıca Hayvanat Bahçesi ile ilgili ‘toplumun ahlaki yapısını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle dişi ve erkek hayvanların ayrı kafeslerde olması gerekliliğine bakanlıktan destek geldi.’ haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır. Haberde bahsi edilen olay hiç yaşanmamış olup, yine haberde bahsi geçen kişi Muhittin Balta isimli şahıs ile hiçbir ilişkimiz bulunmamaktadır. TÜRLERİN KURTARILMASINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ Mizah yayını olan Zaytung üzerinden 2012 yılında mizah amacı ile yapılan bir haberin 2020 yılında çeşitli sosyal medya kullanıcıları tarafından gerçek haber gibi kullanılmasını ve sonrasında paylaşımların kamuoyunu yanıltan, kurumumuzu karalayan bir seviyeye gelişini şaşkınlık ve üzüntü ile izledik. Sosyal medyada yansıyan haberler ile ilgili hukuki işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Resmi kaynaklar hariç yapılan açıklamalara itibar etmemenizi önemle rica ederiz. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı olarak; Koruma, Eğitim ve Araştırma alanlarında çalışmaya devam ederek gerçek bir zooloji enstitüsüne evrilmeye, yaban hayatta yaşanmakta olan tür çeşitliliği krizi ile ilgili farkındalık yaratmaya ve nesli tehlike altında olan türlerin kurtarılmasına destek olmaya devam edeceğiz.”
FARUK YALÇIN’DAN O HABERLERE YANIT:

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı sosyal medyada yayılan ‘toplumun ahlaki yapısını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle dişi ve erkek hayvanların ayrı kafeslerde olması gerekliliğine bakanlıktan destek geldi’ paylaşımı hakkında bir açıklama yayınladı.

Hayvanat Bahçesi müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Geçtiğimiz 2 gündür sosyal medyada, önceki ismimiz olan Darıca Hayvanat Bahçesi ile ilgili ‘toplumun ahlaki yapısını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle dişi ve erkek hayvanların ayrı kafeslerde olması gerekliliğine bakanlıktan destek geldi.’ haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır. Haberde bahsi edilen olay hiç yaşanmamış olup, yine haberde bahsi geçen kişi Muhittin Balta isimli şahıs ile hiçbir ilişkimiz bulunmamaktadır.

TÜRLERİN KURTARILMASINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mizah yayını olan Zaytung üzerinden 2012 yılında mizah amacı ile yapılan bir haberin 2020 yılında çeşitli sosyal medya kullanıcıları tarafından gerçek haber gibi kullanılmasını ve sonrasında paylaşımların kamuoyunu yanıltan, kurumumuzu karalayan bir seviyeye gelişini şaşkınlık ve üzüntü ile izledik. Sosyal medyada yansıyan haberler ile ilgili hukuki işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Resmi kaynaklar hariç yapılan açıklamalara itibar etmemenizi önemle rica ederiz. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı olarak; Koruma, Eğitim ve Araştırma alanlarında çalışmaya devam ederek gerçek bir zooloji enstitüsüne evrilmeye, yaban hayatta yaşanmakta olan tür çeşitliliği krizi ile ilgili farkındalık yaratmaya ve nesli tehlike altında olan türlerin kurtarılmasına destek olmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.