Hacı adaylarına seminer

Kocaeli 26.06.2019 - 14:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Hacı adaylarına seminer

2019 yılında Hacca gidecek hacı adayları için Kocaeli İl Müftülüğü tarafından 3 günlük hac eğitim semineri yapıldı. İl Müftülüğü tarafından verilen eğitimlere hacı adayları katıldılar. Düzenlenen eğitimlerde; ‘İbadet bilinci ve Hac eğitimi’, ‘Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci’, ‘Ana hatlarıyla hac ve umre’, "Yolculuğa çıkmadan önce maddi-manevi hazırlık’, "Koruyucu sağlık’, ‘Kadınlara özgü konular’, "Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı’, ‘Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine’ konuları işlendi. Seminerde hacı adaylarının rahat, huzurlu ve makbul bir hac yapabilmek için yolculuğa çıkmadan önce yapmaları gereken maddi ve manevi hazırlık konularında bilgilerin yer aldığı sunumlar gerçekleştirildi. SAĞLIK KONULARINDA BİLGİLENDİRİLDİLER Eğitimler İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müftü Yardımcıları Ziya Ersin, Osman Danışman, Burhan Bilgin ve Dr. Ravza Cihan, Hac ve Umre Şube Müdürü Muhammet Erkuş ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Memuru Ayhan Balta tarafından verildi. İzmit Topçular Ulu Camii İmam Hatibi Hikmet Akça ve Yeni Cuma Camii Müezzin Kayyımı Ali Gülmez tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler söylendi. Sağlık Müdürlüğü’nden gelen sağlıkçılar tarafından hacı adaylarına sağlık konusu hakkında bilgiler sunuldu. Hac bilgilendirme seminerine katılan hacı adayları bu güzel ve kapsamlı bilgilerden dolayı seminerden çok istifade ettiklerini ve hacca gitmeden önce gerekli bilgilere kavuşma şansı yakaladıklarını dile getirerek teşekkürlerini ifade ettiler.

2019 yılında Hacca gidecek hacı adayları için Kocaeli İl Müftülüğü tarafından 3 günlük hac eğitim semineri yapıldı. İl Müftülüğü tarafından verilen eğitimlere hacı adayları katıldılar. Düzenlenen eğitimlerde; ‘İbadet bilinci ve Hac eğitimi’, ‘Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci’, ‘Ana hatlarıyla hac ve umre’, "Yolculuğa çıkmadan önce maddi-manevi hazırlık’, "Koruyucu sağlık’, ‘Kadınlara özgü konular’, "Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı’, ‘Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine’ konuları işlendi. Seminerde hacı adaylarının rahat, huzurlu ve makbul bir hac yapabilmek için yolculuğa çıkmadan önce yapmaları gereken maddi ve manevi hazırlık konularında bilgilerin yer aldığı sunumlar gerçekleştirildi.

SAĞLIK KONULARINDA BİLGİLENDİRİLDİLER

Eğitimler İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müftü Yardımcıları Ziya Ersin, Osman Danışman, Burhan Bilgin ve Dr. Ravza Cihan, Hac ve Umre Şube Müdürü Muhammet Erkuş ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Memuru Ayhan Balta tarafından verildi. İzmit Topçular Ulu Camii İmam Hatibi Hikmet Akça ve Yeni Cuma Camii Müezzin Kayyımı Ali Gülmez tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler söylendi. Sağlık Müdürlüğü’nden gelen sağlıkçılar tarafından hacı adaylarına sağlık konusu hakkında bilgiler sunuldu. Hac bilgilendirme seminerine katılan hacı adayları bu güzel ve kapsamlı bilgilerden dolayı seminerden çok istifade ettiklerini ve hacca gitmeden önce gerekli bilgilere kavuşma şansı yakaladıklarını dile getirerek teşekkürlerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.