Hafta Sonuna dikkat

Kocaeli 21.12.2017 - 13:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hafta Sonuna dikkat

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren İstanbul'da kar soğuğu hissediliyor. Meteoroloji, hafta sonu bazı ilçelerde karla karışık yağmur beklendiğini duyurdu.

Marmara bölgesi Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken İstanbul'da kar soğuğu hissedilmeye başlandı. Çatalca'da sıcaklıklar 0 dereceyi görürken; cumartesi ve pazar günleri de bazı ilçelerde karla karışık yağmur bekleniyor. SAĞANAK BEKLENİYOR Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nde bölgede hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, öğleden sonra Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusu, İstanbul ile bölgenin doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. KAR YAĞIŞINA VE KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT Doğusundaki yüksek kesimler, yer yer karla karışık yağmur ve karın etkili olacağı bölgede, sabah yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, öğleden itibaren zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. MARMARA'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Kırşehir, Kırıkkale ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Marmara'nın doğusunda akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. HAVA SICAKLIĞI, İÇ VE DOĞU KESİMLERDE 2 İLA 4 DERECE ARTACAK Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.
Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren İstanbul'da kar soğuğu hissediliyor. Meteoroloji, hafta sonu bazı ilçelerde karla karışık yağmur beklendiğini duyurdu.

Marmara bölgesi Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken İstanbul'da kar soğuğu hissedilmeye başlandı. Çatalca'da sıcaklıklar 0 dereceyi görürken; cumartesi ve pazar günleri de bazı ilçelerde karla karışık yağmur bekleniyor.

SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nde bölgede hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, öğleden sonra Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusu, İstanbul ile bölgenin doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.

KAR YAĞIŞINA VE KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Doğusundaki yüksek kesimler, yer yer karla karışık yağmur ve karın etkili olacağı bölgede, sabah yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, öğleden itibaren zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Kırşehir, Kırıkkale ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Marmara'nın doğusunda akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI, İÇ VE DOĞU KESİMLERDE 2 İLA 4 DERECE ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.