HAKKINDA YAPILAN HABERLERE CEVAP VERDİ

Kocaeli 13.08.2015 - 12:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

HAKKINDA YAPILAN HABERLERE CEVAP VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hakkında yapılan haberlerin asılsız olduğunu yayınladığı evraklarla belgeledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 6552 sayılı kanun gereği Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılının başından itibaren SGK’ya olan prim borçlarını yapılandırdığı, cari dönem ve taksitlendirmelerin de aksatılmadan ödendiği ifade edildi. Bu kapsamda 2015 yılının başından bu yana yaklaşık 59 milyon TL ödeme yapıldı.  PRİMLER AKSATILMADAN YATIRILIYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘’6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun’’ kapsamında SGK prim borçları yeniden yapılandırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından cari dönem ödemeleri ve yapılandırmadan oluşan taksitlendirmeler aksatılmadan ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından 22 Haziran 2015 tarihinde yapılan ‘’150.000 TL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenleri listesi’’nde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 567. sırada bulunuyor.  BAKANLIĞIN BÖYLE BİR AÇIKLAMASI YOK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye genelinde ‘’en borçlu belediye’’ olduğu yönündeki haberler belirli aralıklarla kamuoyunda yer almaktadır. Ulusal bir gazetede 9 Ağustos Pazar günü yayınlanan, Kocaeli yerel medyasının bir bölümünde de yer alan bir haberde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atıfta bulunulmuştur. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 30 Nisan 2015 tarihinde ‘’Türkiye’de belediyelerin sigorta prim borçları’’ başlıklı bir değerlendirmede bulunduğu ve bu çalışmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediye olarak birinci sırada yer aldığı gazete haberinde yer almıştır. Oysa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu yönde bir çalışması olmadığı gibi, konuyla ilgili çalışma ve açıklamalar sadece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılmaktadır.  SGK LİSTESİNDE 567. SIRADA SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından 22 Haziran 2015 tarihinde yapılan güncel değerlendirme raporu ‘‘’150.000 TL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenleri listesi’’ adıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Kamu kurum, kuruluş ve işverenlerin yer aldığı bu listede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 567. sırada yer almaktadır. Kurumun yayınladığı listeyle ilgili haberler aynı tarihlerde Kocaeli’deki yerel gazetelerde de yer almış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin listenin 567. sırasında bulunduğu ifade edilmiştir. Aynı basın organları yaklaşık 1,5 ay önce yaptıkları bu habere rağmen, şimdi Kocaeli Büyükşehir’in borçlu belediyeler listesinin en üstünde yer aldığına dair aslı olmayan haberlere yer vermektedir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hakkında yapılan haberlerin asılsız olduğunu yayınladığı evraklarla belgeledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 6552 sayılı kanun gereği Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılının başından itibaren SGK’ya olan prim borçlarını yapılandırdığı, cari dönem ve taksitlendirmelerin de aksatılmadan ödendiği ifade edildi. Bu kapsamda 2015 yılının başından bu yana yaklaşık 59 milyon TL ödeme yapıldı.

 PRİMLER AKSATILMADAN YATIRILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘’6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun’’ kapsamında SGK prim borçları yeniden yapılandırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından cari dönem ödemeleri ve yapılandırmadan oluşan taksitlendirmeler aksatılmadan ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından 22 Haziran 2015 tarihinde yapılan ‘’150.000 TL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenleri listesi’’nde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 567. sırada bulunuyor.

 BAKANLIĞIN BÖYLE BİR AÇIKLAMASI YOK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye genelinde ‘’en borçlu belediye’’ olduğu yönündeki haberler belirli aralıklarla kamuoyunda yer almaktadır. Ulusal bir gazetede 9 Ağustos Pazar günü yayınlanan, Kocaeli yerel medyasının bir bölümünde de yer alan bir haberde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atıfta bulunulmuştur. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 30 Nisan 2015 tarihinde ‘’Türkiye’de belediyelerin sigorta prim borçları’’ başlıklı bir değerlendirmede bulunduğu ve bu çalışmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediye olarak birinci sırada yer aldığı gazete haberinde yer almıştır. Oysa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu yönde bir çalışması olmadığı gibi, konuyla ilgili çalışma ve açıklamalar sadece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılmaktadır.

 SGK LİSTESİNDE 567. SIRADA

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından 22 Haziran 2015 tarihinde yapılan güncel değerlendirme raporu ‘‘’150.000 TL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenleri listesi’’ adıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Kamu kurum, kuruluş ve işverenlerin yer aldığı bu listede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 567. sırada yer almaktadır. Kurumun yayınladığı listeyle ilgili haberler aynı tarihlerde Kocaeli’deki yerel gazetelerde de yer almış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin listenin 567. sırasında bulunduğu ifade edilmiştir. Aynı basın organları yaklaşık 1,5 ay önce yaptıkları bu habere rağmen, şimdi Kocaeli Büyükşehir’in borçlu belediyeler listesinin en üstünde yer aldığına dair aslı olmayan haberlere yer vermektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.