Haksız zamma ağır ceza

Ekonomi 01.09.2018 - 09:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Haksız zamma ağır ceza

Ticaret Bakanlığı, yönetmelik değişikliği yaparak, ‘haklı bir gerekçe olmadan zam yapılmasını’ aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına aldı. Fırsatçıya yaptırım yağacak....

Ticaret Bakanlığı'ndan da fırsatçılara karşı düzenleme geldi. Bakanlık, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılması, aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına aldı. Söz konusu düzenlemeyle Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu'nca gerekli denetimler yapılacak, bu yöndeki uygulamalar hızlıca tespit edilecek ve gerekli yaptırımlar uygulanacak. Böylelikle girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenlerle ilgili daha etkin bir gözetim sağlanacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, arz-talep dengesi ile uyuşmayan fiyat artışlarına gidildiğinin ve stokçuluk yapıldığının dikkati çektiğini belirterek, "Bu konuda Ticaret Bakanlığı olarak, gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz. Piyasanın bozulmasını engelleyici tedbirler almaya devam ediyoruz ve edeceğiz" diye konuştu. Pekcan, piyasaları her an takip ettiklerini söyledi..
Ticaret Bakanlığı, yönetmelik değişikliği yaparak, ‘haklı bir gerekçe olmadan zam yapılmasını’ aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına aldı. Fırsatçıya yaptırım yağacak....

Ticaret Bakanlığı'ndan da fırsatçılara karşı düzenleme geldi. Bakanlık, girdi maliyeti ve  kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılması, aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına aldı. Söz konusu düzenlemeyle Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren 'nca gerekli denetimler yapılacak, bu yöndeki uygulamalar hızlıca tespit edilecek ve gerekli yaptırımlar uygulanacak. Böylelikle girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenlerle ilgili daha etkin bir gözetim sağlanacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, arz-talep dengesi ile uyuşmayan fiyat artışlarına gidildiğinin ve stokçuluk yapıldığının dikkati çektiğini belirterek, "Bu konuda  olarak, gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz. Piyasanın bozulmasını engelleyici tedbirler almaya devam ediyoruz ve edeceğiz" diye konuştu. Pekcan, piyasaları her an takip ettiklerini söyledi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.