GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Hamile işçiler için önemli karar!

Ekonomi 18.08.2019 - 11:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Hamile işçiler için önemli karar!

Yargıtay, hamile işçiyi kovan işverenin ayrımcılık tazminatı ödemesine hükmetti. Kararda, işverenin hamilelik nedeniyle çıkartma yapmadığını ispatlaması gerektiğine dikkat çekildi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, milyonlarca kadın işçiyi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, kadın işçinin hamileliği sebebiyle iş akdini fesheden işverenin ayrımcılık tazminatı ödemesine hükmetti. Kararda, şöyle denildi: "Eşit davranma borcuna aykırılığı ispat yükü işçide olmakla birlikte, işçi ihlalin varlığını güçlü biçimde gösteren bir delil ileri sürdüğünde aksi işveren tarafından ispatlanmalıdır. Dosya içeriği ve mail yazışmalarına göre, işçinin işyerinde olumsuzluklara neden olan bir çalışmasının bulunmadığı, davacının hastane yazısı ile hamileliğini davalı işverenliğe bildirdiği anlaşılmaktadır. Ardından davacının yöneticisi tarafından işyeri insan kaynakları müdürlüğüne yazılan yazıda, davacıdan verim alınamadığı gerekçesiyle kendisiyle çalışmak istenmediğinin bildirildiği anlaşılmaktadır. İşveren bir ihlalin mevcut olmadığını kanıtlayamamıştır."

Yargıtay, hamile işçiyi kovan işverenin ayrımcılık tazminatı ödemesine hükmetti. Kararda, işverenin hamilelik nedeniyle çıkartma yapmadığını ispatlaması gerektiğine dikkat çekildi.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, milyonlarca kadın işçiyi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, kadın işçinin hamileliği sebebiyle iş akdini fesheden işverenin ayrımcılık tazminatı ödemesine hükmetti. Kararda, şöyle denildi: "Eşit davranma borcuna aykırılığı ispat yükü işçide olmakla birlikte, işçi ihlalin varlığını güçlü biçimde gösteren bir delil ileri sürdüğünde aksi işveren tarafından ispatlanmalıdır. Dosya içeriği ve mail yazışmalarına göre, işçinin işyerinde olumsuzluklara neden olan bir çalışmasının bulunmadığı, davacının hastane yazısı ile hamileliğini davalı işverenliğe bildirdiği anlaşılmaktadır. Ardından davacının yöneticisi tarafından işyeri insan kaynakları müdürlüğüne yazılan yazıda, davacıdan verim alınamadığı gerekçesiyle kendisiyle çalışmak istenmediğinin bildirildiği anlaşılmaktadır. İşveren bir ihlalin mevcut olmadığını kanıtlayamamıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.