“Hastalığın en büyük yan etkisi hayata veda etmek”

Sağlık 01.12.2020 - 17:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Hastalığın en büyük yan etkisi hayata veda etmek”

FARABİ’NİN BAŞHEKİMİ AÇIKLADI;

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, “Covid-19 için verilen ilaçların yan etkileri var diye kullanmayanlar, bu hastalığın da en büyük yan etkisi yoğun bakım yataklarına mahkum olmak veya hayata veda etmektir” dedi. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan ancak Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen ilaçları kullanmayanların hastalığı daha ağır geçirdiğini söyledi. Başhekim Prof. Dr. Güneş, Covid-19’un tedavisinde Sağlık Bakanlığınca ücretsiz verilen ilaçların kullanılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hastanelerde tedavi gören Covid-19 hastalarıyla yaptığımız görüşmelerde tedavi edici ilaçları kullanmadıklarını görüyoruz. Özellikle de genç yaştaki Covid-19 hastaları tedavi edici ilaçları kullanmıyor. Sosyal medyada, ilaçların sayısının biraz fazla olması nedeniyle yanlış bir bilgilendirme olduğunu görüyoruz. EN BÜYÜK YAN ETKİSİ HAYATA VEDA ETMEK Covid-19 sürecinde bu ilaçların kullanılması, vücuttaki viral yükü azaltırken, virüsün vücutta çoğalmasını yavaşlatıyor. Bu da bağışıklık sistemimize virüs ile mücadele etmesinde destek sağlıyor. Tedavi edici ilaçları kullanmayan özellikle genç hastalarda bu hastalık daha ağır seyrediyor. Tedavi süreçlerinde daha çok yoğun bakıma ihtiyaçları oluyor. İyileşseler bile akciğerlerinde ya da vücutlarının farklı organlarında hasarlar bırakıyor. Covid-19 için verilen ilaçların yan etkileri var diye kullanmayanlar, bu hastalığın da en büyük yan etkisi yoğun bakım yataklarına mahkum olmak veya hayata veda etmektir.”
FARABİ’NİN BAŞHEKİMİ AÇIKLADI;

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, “Covid-19 için verilen ilaçların yan etkileri var diye kullanmayanlar, bu hastalığın da en büyük yan etkisi yoğun bakım yataklarına mahkum olmak veya hayata veda etmektir” dedi.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan ancak Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen ilaçları kullanmayanların hastalığı daha ağır geçirdiğini söyledi. Başhekim Prof. Dr. Güneş, Covid-19’un tedavisinde Sağlık Bakanlığınca ücretsiz verilen ilaçların kullanılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hastanelerde tedavi gören Covid-19 hastalarıyla yaptığımız görüşmelerde tedavi edici ilaçları kullanmadıklarını görüyoruz. Özellikle de genç yaştaki Covid-19 hastaları tedavi edici ilaçları kullanmıyor. Sosyal medyada, ilaçların sayısının biraz fazla olması nedeniyle yanlış bir bilgilendirme olduğunu görüyoruz.

EN BÜYÜK YAN ETKİSİ HAYATA VEDA ETMEK

Covid-19 sürecinde bu ilaçların kullanılması, vücuttaki viral yükü azaltırken, virüsün vücutta çoğalmasını yavaşlatıyor. Bu da bağışıklık sistemimize virüs ile mücadele etmesinde destek sağlıyor. Tedavi edici ilaçları kullanmayan özellikle genç hastalarda bu hastalık daha ağır seyrediyor. Tedavi süreçlerinde daha çok yoğun bakıma ihtiyaçları oluyor. İyileşseler bile akciğerlerinde ya da vücutlarının farklı organlarında hasarlar bırakıyor. Covid-19 için verilen ilaçların yan etkileri var diye kullanmayanlar, bu hastalığın da en büyük yan etkisi yoğun bakım yataklarına mahkum olmak veya hayata veda etmektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.