Hatay'da 218 kamu görevlisi açığa alındı

21.07.2016 - 11:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hatay'da 218 kamu görevlisi açığa alındı

Hatay'da darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında Vali Yardımcıları Mustafa Ünsal ve Kadri Canan ile Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık'ın da bulunduğu hakim, savcı, polis ve asker 218 kamu görevlisi açığa alındı

Vali Ercan Topaca, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlarla ilgili valilikte Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte toplantı yaptı. Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Topaca, il genelindeki gözaltı ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi. 13 KİŞİ ARANIYOR Şu ana kadar Hatay'da asker, polis, hakim ve savcı da dahil 41 kişinin gözaltına alındığını belirten Topaca, Bunlardan 19 kişi şu an itibariyle tutuklanmıştır, 2 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştır, 13 kişi aranmaktadır. Kamu görevlileri içinden toplamda vali yardımcıları, kaymakam, polis, asker, hakim ve savcının olduğu toplam 218 kişi görevden uzaklaştırılmıştır. Bunun anlamı bildiğiniz gibi geçici bir tedbirdir diye konuştu.
Hatay'da darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında Vali Yardımcıları Mustafa Ünsal ve Kadri Canan ile Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık'ın da bulunduğu hakim, savcı, polis ve asker 218 kamu görevlisi açığa alındı

Vali Ercan Topaca, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlarla ilgili valilikte Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte toplantı yaptı. Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Topaca, il genelindeki gözaltı ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

13 KİŞİ ARANIYOR

Şu ana kadar Hatay'da asker, polis, hakim ve savcı da dahil 41 kişinin gözaltına alındığını belirten Topaca, Bunlardan 19 kişi şu an itibariyle tutuklanmıştır, 2 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştır, 13 kişi aranmaktadır. Kamu görevlileri içinden toplamda vali yardımcıları, kaymakam, polis, asker, hakim ve savcının olduğu toplam 218 kişi görevden uzaklaştırılmıştır. Bunun anlamı bildiğiniz gibi geçici bir tedbirdir diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.