19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Haydar Akar, Danirmarka'da

Kocaeli 25.10.2018 - 09:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Haydar Akar, Danirmarka'da

Meclis AGİTPA Komisyonu çalışması kapsamında Danimarka ve İsveç’e giden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu ülkelerdeki göçmenlerin yaşamış olduğu bölgeleri ziyaret etti.

Meclis AGİTPA Komisyonu çalışması kapsamında Danimarka ve İsveç’e giden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu ülkelerdeki göçmenlerin yaşamış olduğu bölgeleri ziyaret etti. Özellikle Malmö’de göçmen çocukların eğitim gördüğü okullardaki fiziki şartları takdir eden Akar, sağlanan imkanlara hayran kaldığını söyledi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Göç Komitesi üyeleri bir araya gelen heyet sabah Danimarka’dan İsveç’e geçti. İzlenimlerini paylaşan Akar, Danimarka’dan İsveç’e her 10 dakika da bir tren seferlerinin olduğunu, daha önceden herhangi bir pasaport kontrolünün olmadığını ancak yoğun mülteci akını nedeni ile kontrollerin arttığını söyledi. 26 MİLYON MÜLTECİ VE SIĞINMACI Dünyada ana vatanlarından ayrılıp başka ülkelerde yaşayan 258 milyon göçmen bulunduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2017 yılında uluslararası göçmenlerin 26 milyonun mülteci ve sığınmacı konumunda olduğunu söyledi. Göçmenleri insan kaçakçılığı gibi birçok tehdit ve riskle karşılaştığına dikkat çeken Akar, buna en yakın şahit olan ülkenin Türkiye olduğunu, göç eden ya da buna zorlanan insanlara yardım için tüm ülkelerin ve kuruluşların destek vermesi gerektiğini söyledi. Üç gün boyunca ziyaret ve incelemelerde bulunan Agit heyeti bugün Ankara’ya dönüyor.
Meclis AGİTPA Komisyonu çalışması kapsamında Danimarka ve İsveç’e giden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu ülkelerdeki göçmenlerin yaşamış olduğu bölgeleri ziyaret etti.

Meclis AGİTPA Komisyonu çalışması kapsamında Danimarka ve İsveç’e giden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu ülkelerdeki göçmenlerin yaşamış olduğu bölgeleri ziyaret etti. Özellikle Malmö’de göçmen çocukların eğitim gördüğü okullardaki fiziki şartları takdir eden Akar, sağlanan imkanlara hayran kaldığını söyledi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Göç Komitesi üyeleri bir araya gelen heyet sabah Danimarka’dan İsveç’e geçti. İzlenimlerini paylaşan Akar, Danimarka’dan İsveç’e her 10 dakika da bir tren seferlerinin olduğunu, daha önceden herhangi bir pasaport kontrolünün olmadığını ancak yoğun mülteci akını nedeni ile kontrollerin arttığını söyledi.

26 MİLYON MÜLTECİ VE SIĞINMACI

Dünyada ana vatanlarından ayrılıp başka ülkelerde yaşayan 258 milyon göçmen bulunduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2017 yılında uluslararası göçmenlerin 26 milyonun mülteci ve sığınmacı konumunda olduğunu söyledi. Göçmenleri insan kaçakçılığı gibi birçok tehdit ve riskle karşılaştığına dikkat çeken Akar, buna en yakın şahit olan ülkenin Türkiye olduğunu, göç eden ya da buna zorlanan insanlara yardım için tüm ülkelerin ve kuruluşların destek vermesi gerektiğini söyledi. Üç gün boyunca ziyaret ve incelemelerde bulunan Agit heyeti bugün Ankara’ya dönüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.