“Hedef Gelecek” Öğrencilerinden Bursa çıkarması!

Çayırova 08.05.2018 - 09:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Hedef Gelecek” Öğrencilerinden Bursa çıkarması!

Çayırova Belediyesi’nin eğitim çalışmaları içerisinde örnek olarak gösterilen Hedef Gelecek Projesi’nin ikinci dönem öğrencileri eğitim faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel geziler düzenlemeye devam ediyor.

Çayırova Belediyesi’nin eğitim çalışmaları içerisinde örnek olarak gösterilen Hedef Gelecek Projesi’nin ikinci dönem öğrencileri eğitim faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel geziler düzenlemeye devam ediyor. Projeye katılan öğrenciler gezi programı çerçevesinde Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'yı ziyaret etti. Öğrenciler Bursa’yı Tarihi Dokusu ve Bilimsel Geçmişiyle Tanıdılar Proje kapsamında her ay farklı illerde tarihi, kültürel ve bilimsel gezi programı düzenleyen öğrenciler tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Osmanlı İmparatorluğunun ilk payitahtı olan Bursa'ya konuk oldular. Mayıs ayı eğitim programı kapsamında günün erken saatlerinde Bursa’ya giden öğrenciler unutamayacakları bir gün geçirdiler. Öğretmen ve rehber eşliğinde geziye katılan öğrenciler bilimsel ve tarihi geçmişiyle Bursa’yı yeniden tanıdılar. Çayırova’da Geçmişini Bilen ve Sahip Çıkan Nesiller Yetişiyor Bursa Karagöz Müzesi'nde geziye başlayan öğrenciler daha sonra Tophane'de Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu ve ilk padişahı Osman Gazi ile ikinci padişahı Orhan Gazi türbelerini ziyaret ederek dualar okudular. Tarihi Bursa Surlarını gezen öğrenciler rehberin anlatımlarıyla Bursa kalesinin Saltanat Kapısını görme imkanı buldular.  Tarihi Bursa Ulucami ve Emirsultan camilerini ziyaret eden öğrenciler türbelerde dua etmeyi ihmal etmediler. Osmanlının ilk külliyelerinden Yeşil Külliyesi bünyesinde, Yeşil Cami ve Fatih Sultan Mehmet'in dedesi 5. padişahımız Çelebi Mehmet'in türbesini ziyaret eden öğrenciler daha sonra UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Tarihi Osmanlı Köyü olan umalıkızık’ta Ahşap, Cumbalı, avlulu gibi Osmanlı evlerinin oluşturduğu tarihi köy içinde yürüyüş yaparak dünyanın en dar sokağı olan Cin Aralığı'nı ziyaret ettiler. 25 kişiden oluşan öğrenci grubu unutamayacakları yeni deneyimleri ve bilgileri ile dolu dolu bir gün geçirdiler.  
Çayırova Belediyesi’nin eğitim çalışmaları içerisinde örnek olarak gösterilen Hedef Gelecek Projesi’nin ikinci dönem öğrencileri eğitim faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel geziler düzenlemeye devam ediyor.

Çayırova Belediyesi’nin eğitim çalışmaları içerisinde örnek olarak gösterilen Hedef Gelecek Projesi’nin ikinci dönem öğrencileri eğitim faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel geziler düzenlemeye devam ediyor. Projeye katılan öğrenciler gezi programı çerçevesinde Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'yı ziyaret etti.

Öğrenciler Bursa’yı Tarihi Dokusu ve Bilimsel Geçmişiyle Tanıdılar

Proje kapsamında her ay farklı illerde tarihi, kültürel ve bilimsel gezi programı düzenleyen öğrenciler tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Osmanlı İmparatorluğunun ilk payitahtı olan Bursa'ya konuk oldular. Mayıs ayı eğitim programı kapsamında günün erken saatlerinde Bursa’ya giden öğrenciler unutamayacakları bir gün geçirdiler. Öğretmen ve rehber eşliğinde geziye katılan öğrenciler bilimsel ve tarihi geçmişiyle Bursa’yı yeniden tanıdılar.

Çayırova’da Geçmişini Bilen ve Sahip Çıkan Nesiller Yetişiyor

Bursa Karagöz Müzesi'nde geziye başlayan öğrenciler daha sonra Tophane'de Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu ve ilk padişahı Osman Gazi ile ikinci padişahı Orhan Gazi türbelerini ziyaret ederek dualar okudular. Tarihi Bursa Surlarını gezen öğrenciler rehberin anlatımlarıyla Bursa kalesinin Saltanat Kapısını görme imkanı buldular.  Tarihi Bursa Ulucami ve Emirsultan camilerini ziyaret eden öğrenciler türbelerde dua etmeyi ihmal etmediler. Osmanlının ilk külliyelerinden Yeşil Külliyesi bünyesinde, Yeşil Cami ve Fatih Sultan Mehmet'in dedesi 5. padişahımız Çelebi Mehmet'in türbesini ziyaret eden öğrenciler daha sonra UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Tarihi Osmanlı Köyü olan umalıkızık’ta Ahşap, Cumbalı, avlulu gibi Osmanlı evlerinin oluşturduğu tarihi köy içinde yürüyüş yaparak dünyanın en dar sokağı olan Cin Aralığı'nı ziyaret ettiler. 25 kişiden oluşan öğrenci grubu unutamayacakları yeni deneyimleri ve bilgileri ile dolu dolu bir gün geçirdiler.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.