Hedefimiz çocuk işçiliğini sonlandırmak!

Siyaset 20.01.2020 - 10:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Hedefimiz çocuk işçiliğini sonlandırmak!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, çocuk işçilerle ilgili incelemelerde bulundu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Şanlıurfa’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyarette komisyonun çocuklara ait sorunları yerinde tespit etmek için mevsimsel tarım işçiliğinin en fazla olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'ya geldiklerini söyledi. Ailelerle bir araya gelerek onların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Katırcıoğlu, elde edecekleri verileri bir araya getirerek bu sorunu minimum düzeye indirmek için bir rapor hazırlayacaklarını söyledi. HEDEFİMİZ YÜZDE 2'YE DÜŞÜRMEK Vekil Katırcıoğlu, “2018 yılının çocuk işçiliği ile mücadele yılı ilan edilmişti. Hedefimiz çocuk işçiliğini bitirmek. İlk hedefimiz 2023'e kadar çocuk işçiliğini yüzde 2'ye düşürmek. Bu anlamda da çalışmalarımız sürece katkı sağlayacaktır. Aslında devletimiz gereken önlemleri almış ve almaya da devam ediyor" dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, çocuk işçilerle ilgili incelemelerde bulundu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Şanlıurfa’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyarette komisyonun çocuklara ait sorunları yerinde tespit etmek için mevsimsel tarım işçiliğinin en fazla olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'ya geldiklerini söyledi. Ailelerle bir araya gelerek onların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Katırcıoğlu, elde edecekleri verileri bir araya getirerek bu sorunu minimum düzeye indirmek için bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

HEDEFİMİZ YÜZDE 2'YE DÜŞÜRMEK

Vekil Katırcıoğlu, “2018 yılının çocuk işçiliği ile mücadele yılı ilan edilmişti. Hedefimiz çocuk işçiliğini bitirmek. İlk hedefimiz 2023'e kadar çocuk işçiliğini yüzde 2'ye düşürmek. Bu anlamda da çalışmalarımız sürece katkı sağlayacaktır. Aslında devletimiz gereken önlemleri almış ve almaya da devam ediyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.