19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hem işçiye hem işverene piyango

21.12.2015 - 08:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hem işçiye hem işverene piyango

Bin 300 lira asgari ücrette işverene destek için 3 formül masada. Bu formüllerden AGİ'nin yükseltilmesi ve gelir vergisinin düşürülmesi çalışanlara ekstra artış getirecek

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu hafta son kez masaya oturuyor. Net bin 300 liraya çıkacak asgari ücrette, işverenin yükünü hafifletmek için; asgari geçim indirimi (AGİ) oranının vergiyi sıfırlayacak düzeyde yükseltilmesi, gelir vergisinin düşürülmesi, İşsizlik Fonu kesintilerinin bir süre ertelenmesi seçenekleri ön plana çıktı. AGİ'nin yükseltilmesi hem işveren hem de çalışan için büyük avantajsağlayacak. Yüzde 85'lik indirim oranı, asgari ücretin tamamen vergiden muaf tutulacağı anlamına geliyor. Bugünkü asgari ücret üzerinden 90 lira olarak verilen destek, vergi kesintisinin kalkması ile tüm kamu çalışanları için yaklaşık 153 lira olacak. AGİ'nin yüzde 85'e çıkarılması durumunda işverenin maliyeti yaklaşık 106 lira düşecek, kamu çalışanlarının gelirinde 63 liraya varan artışlar olacak. AGİ'nin yükseltilmesi ile bin 300 lira olacak asgari ücretin üzerine 63 lira daha eklenecek. 
Bin 300 lira asgari ücrette işverene destek için 3 formül masada. Bu formüllerden AGİ'nin yükseltilmesi ve gelir vergisinin düşürülmesi çalışanlara ekstra artış getirecek

Yeni yılda geçerli olacak  için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu hafta son kez masaya oturuyor. Net bin 300 liraya çıkacak asgari ücrette, işverenin yükünü hafifletmek için; asgari geçim indirimi (AGİ) oranının vergiyi sıfırlayacak düzeyde yükseltilmesi, gelir vergisinin düşürülmesiİşsizlik Fonu kesintilerinin bir süre ertelenmesi seçenekleri ön plana çıktı. AGİ'nin yükseltilmesi hem işveren hem de çalışan için büyük avantajsağlayacak. Yüzde 85'lik indirim oranı, asgari ücretin tamamen vergiden muaf tutulacağı anlamına geliyor. Bugünkü asgari ücret üzerinden 90 lira olarak verilen destek, vergi kesintisinin kalkması ile tüm kamu çalışanları için yaklaşık 153 lira olacak. AGİ'nin yüzde 85'e çıkarılması durumunda işverenin maliyeti yaklaşık 106 lira düşecek, kamu çalışanlarının gelirinde 63 liraya varan artışlar olacak. AGİ'nin yükseltilmesi ile bin 300 lira olacak asgari ücretin üzerine 63 lira daha eklenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.