Her gence 7 bin TL sağlık desteği

08.10.2015 - 09:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Her gence 7 bin TL sağlık desteği

Seçim beyannamesinde gençlere geniş yer ayıran AK Parti, ücretsiz sağlık sözü verdi. Lise ve üniversiteden mezun olanlar; 2 yıl süreyle sağlıktan ücretsiz yararlanacak. Gelir testi yaptırmadıkları takdirde karşılaşacakları 7 bin liralık faturadan da kurtulacaklar

Her gence 7 bin TL sağlık desteği AK Parti, seçim beyannamesinde, lise ve üniversite mezunu gençlere genel sağlık sigortası giderlerinin 2 yıl süreyle gelir testi yaptırmadan, prim ödemeden devlet tarafından karşılanması sözü verdi. Böylece her yıl mezun olan milyonlarca genç, 2 yıl boyunca sağlıktan ücretsiz yararlanacak. Gelir testi yaptırmadıkları taktirde karşılaşacakları yaklaşık 7 bin liralık faturadan da kurtulacaklar. AK Parti'nin 1 Kasım seçim beyannamesi toplumun tüm kesimini ilgilendiren düzenlemeler içeriyor. Liseyi bitirerek Lisans Yerleştirme Sınavı'nda bir üniversiteyi kazanamayan ve üniversitelerden mezun olan genç erkekler, Genel Sağlık Sigortası primi yükünden kurtuldu. Yaklaşık 2 milyon öğrenci üniversite sınavına girerken, bunlardan 800 bini bir üniversiteye yerleştiriliyor. Yeniden sınava girenler dışında, üniversiteli olamayan yaklaşık 1 milyon kişi bulunuyor. Yılda yaklaşık 600 bin kişi de üniversiteden mezun oluyor. İşe girmemişlerse, liseyi bitirenlerin 120 gün; üniversiteyi bitirenlerin de 1 ay dolduğunda gelir testi yaptırması gerekiyor. Yaptırmamaları durumunda ilk ay 152 lira olmak üzere her ay 305 lira GSS borcu çıkarılıyor. Gelir testi yaptırdıklarında aylık borç 51 liraya kadar düşüyor. Bu rakamlar da asgari ücret her zamlandığında artıyor. Seçim sonrasında yapılacak düzenleme ile lise ve üniversite mezunu olan gençler, 2 yıl süreyle sağlıktan ücretsiz yararlanacak, gelir testi yaptırmadıkları taktirde karşılaşacakları yaklaşık 7 bin liralık faturadan kurtulacak.  1.4 MİLYONA PİYANGO  Bu yıl mezun olan yaklaşık 1 milyon 600 bin gencin sadece 200 bininin gelir testi yaptığı belirtiliyor. Dolayısıyla 1.4 milyon genci ciddi bir prim borcu bekliyor. Seçim sonrası yapılacak düzenleme ile gençlerin gelir testi yaptırma zorunluluğu 2 yıllık süre için kaldırılacak. Böylece sağlık hizmetlerini ücretsiz almaya devam edebilecekler. Bu gençler 2 yıl boyunca karşılaşacağı 7 bin liralık borçtan da kurtulacak.  OKUL BİTİNCE YAŞA BAKILMIYOR Mevzuata göre, çocuklar 18 yaşına kadar bir işte çalışan veya emekli aylığı alan annebabaları üzerinden sağlık hizmetlerini alabiliyor. Yaş sınırı, lise öğrenimi gören çocuklar için 20, üniversite öğrenimi görenler için ise 25 olarak uygulanıyor. Ancak okul bittiği andan itibaren yaş sınırının dolması beklenmiyor. Kız çocuklarından, Ekim 2008'den önce anne ya da babasının sigortalılığından dolayı 'bakmakla yükümlü olunan kişi' olarak sağlık hizmeti almakta olanlar, evlenene kadar ailelerinin üzerinden sağlık hizmeti alabiliyor. Ancak, anne-babası 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olmadığı için, o tarihte bakılmakla yükümlü olunmayan kız çocukları, erkeklerle aynı kurallara tabi. KAYNAK : TAKVİM
Seçim beyannamesinde gençlere geniş yer ayıran AK Parti, ücretsiz sağlık sözü verdi. Lise ve üniversiteden mezun olanlar; 2 yıl süreyle sağlıktan ücretsiz yararlanacak. Gelir testi yaptırmadıkları takdirde karşılaşacakları 7 bin liralık faturadan da kurtulacaklar

Her gence 7 bin TL sağlık desteği AK Parti, seçim beyannamesinde, lise ve üniversite mezunu gençlere genel sağlık sigortası giderlerinin 2 yıl süreyle gelir testi yaptırmadan, prim ödemeden devlet tarafından karşılanması sözü verdi. Böylece her yıl mezun olan milyonlarca genç, 2 yıl boyunca sağlıktan ücretsiz yararlanacak. Gelir testi yaptırmadıkları taktirde karşılaşacakları yaklaşık 7 bin liralık faturadan da kurtulacaklar. AK Parti'nin 1 Kasım seçim beyannamesi toplumun tüm kesimini ilgilendiren düzenlemeler içeriyor.

Liseyi bitirerek Lisans Yerleştirme Sınavı'nda bir üniversiteyi kazanamayan ve üniversitelerden mezun olan genç erkekler, Genel Sağlık Sigortası primi yükünden kurtuldu. Yaklaşık 2 milyon öğrenci üniversite sınavına girerken, bunlardan 800 bini bir üniversiteye yerleştiriliyor. Yeniden sınava girenler dışında, üniversiteli olamayan yaklaşık 1 milyon kişi bulunuyor. Yılda yaklaşık 600 bin kişi de üniversiteden mezun oluyor. İşe girmemişlerse, liseyi bitirenlerin 120 gün; üniversiteyi bitirenlerin de 1 ay dolduğunda gelir testi yaptırması gerekiyor. Yaptırmamaları durumunda ilk ay 152 lira olmak üzere her ay 305 lira GSS borcu çıkarılıyor. Gelir testi yaptırdıklarında aylık borç 51 liraya kadar düşüyor. Bu rakamlar da asgari ücret her zamlandığında artıyor. Seçim sonrasında yapılacak düzenleme ile lise ve üniversite mezunu olan gençler, 2 yıl süreyle sağlıktan ücretsiz yararlanacak, gelir testi yaptırmadıkları taktirde karşılaşacakları yaklaşık 7 bin liralık faturadan kurtulacak. 

1.4 MİLYONA PİYANGO 
Bu yıl mezun olan yaklaşık 1 milyon 600 bin gencin sadece 200 bininin gelir testi yaptığı belirtiliyor. Dolayısıyla 1.4 milyon genci ciddi bir prim borcu bekliyor. Seçim sonrası yapılacak düzenleme ile gençlerin gelir testi yaptırma zorunluluğu 2 yıllık süre için kaldırılacak. Böylece sağlık hizmetlerini ücretsiz almaya devam edebilecekler. Bu gençler 2 yıl boyunca karşılaşacağı 7 bin liralık borçtan da kurtulacak. 

OKUL BİTİNCE YAŞA BAKILMIYOR
Mevzuata göre, çocuklar 18 yaşına kadar bir işte çalışan veya emekli aylığı alan annebabaları üzerinden sağlık hizmetlerini alabiliyor. Yaş sınırı, lise öğrenimi gören çocuklar için 20, üniversite öğrenimi görenler için ise 25 olarak uygulanıyor. Ancak okul bittiği andan itibaren yaş sınırının dolması beklenmiyor. Kız çocuklarından, Ekim 2008'den önce anne ya da babasının sigortalılığından dolayı 'bakmakla yükümlü olunan kişi' olarak sağlık hizmeti almakta olanlar, evlenene kadar ailelerinin üzerinden sağlık hizmeti alabiliyor. Ancak, anne-babası 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olmadığı için, o tarihte bakılmakla yükümlü olunmayan kız çocukları, erkeklerle aynı kurallara tabi.

KAYNAK : TAKVİM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.