Herkes iş bulacak.

28.06.2017 - 06:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Herkes iş bulacak.

Bakan Müezzinoğlu, istihdam teşviğinde alınacak işçinin son 3 ay işsiz olması şartını 10 güne indireceklerini söyledi.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş bulmayı kolaylaştıracak, istihdamı artıracak yeni çalışmaları açıkladı. İstihdam teşviğinden yararlanmak için işe alınacak kişinin son 3 ay işsiz olması şartını 10 veya 15 güne indirmek için çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, kadınlar, gençler ve engellileri iş sahibi yapacak düzenlemelerin hazırlığını yaptıklarını söyledi. 1.1 milyon genç işsizin büyük bir kısmının eğitimli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bu gençlerin nitelikli eleman olmaları için, eğitim ve sertifika programları başlatacağız. Enerji, bilişim, sağlık gibi alanları stratejik alan olarak belirledik. Üniversiteler ve mesleki yeterlilik kurumları eğitim verecek. Biz de o dönemde maaş gibi desteklemeler yapacağız. Engelli vatandaşlarımızın da kendi yaşadıkları alanda istihdama katılmaları durumunda; esnafın yüklerini bölüşmeye hazırlanıyoruz."  ESNEK ÇALIŞMA ŞART Yeni stratejinin bir uzantısı olarak esnek ve uzaktan çalışmanın tekrar gündeme geleceğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, 3-4 maddelik bir yasa paketi çalıştıklarını kaydetti. Müezzinoğlu, "Esnek çalışma alanında güçlü adımlar atmazsak, istihdamı geniş alanlara yaymakta zorlanırız. 24 saat çalışan meslekler var" dedi. KAMU İŞÇİSİNE İYİLEŞTİRME  Bakan Müezzinoğlu, 200 bin kişiyi ilgilendiren kamu toplu sözleşmelerinde yüzde 90 anlaşma sağlandığını açıkladı. Anlaşmanın unsurları arasında düşük maaş alanlara iyileştirme yapılmasının da bulunacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bayramdan sonra inşallah bitireceğiz. Çok ufak tefek rötuşlar kaldı" diye konuştu..
Bakan Müezzinoğlu, istihdam teşviğinde alınacak işçinin son 3 ay işsiz olması şartını 10 güne indireceklerini söyledi.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bulmayı kolaylaştıracak, ı artıracak yeni çalışmaları açıkladı. İstihdam teşviğinden yararlanmak için işe alınacak kişinin son 3 ay işsiz olması şartını 10 veya 15 güne indirmek için çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, kadınlar, gençler ve engellileri iş sahibi yapacak düzenlemelerin hazırlığını yaptıklarını söyledi. 1.1 milyon genç işsizin büyük bir kısmının eğitimli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bu gençlerin nitelikli eleman olmaları için, eğitim ve sertifika programları başlatacağız. Enerji, bilişim, sağlık gibi alanları stratejik alan olarak belirledik. Üniversiteler ve mesleki yeterlilik kurumları eğitim verecek. Biz de o dönemde maaş gibi desteklemeler yapacağız. Engelli vatandaşlarımızın da kendi yaşadıkları alanda istihdama katılmaları durumunda; esnafın yüklerini bölüşmeye hazırlanıyoruz." 

ESNEK ÇALIŞMA ŞART
Yeni stratejinin bir uzantısı olarak esnek ve uzaktan çalışmanın tekrar gündeme geleceğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, 3-4 maddelik bir yasa paketi çalıştıklarını kaydetti. Müezzinoğlu, "Esnek çalışma alanında güçlü adımlar atmazsak, istihdamı geniş alanlara yaymakta zorlanırız. 24 saat çalışan meslekler var" dedi.

KAMU İŞÇİSİNE İYİLEŞTİRME
 Bakan Müezzinoğlu, 200 bin kişiyi ilgilendiren kamu toplu sözleşmelerinde yüzde 90 anlaşma sağlandığını açıkladı. Anlaşmanın unsurları arasında düşük maaş alanlara iyileştirme yapılmasının da bulunacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bayramdan sonra inşallah bitireceğiz. Çok ufak tefek rötuşlar kaldı" diye konuştu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.