Herkesin Gözü Kulağı Merkez'de

20.04.2016 - 09:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Herkesin Gözü Kulağı Merkez'de

Türkiye'nin gözü kulağı bugün saat 14.00'te Merkez Bankası'nda olacak. ABD'li yatırım bankası JP Morgan, TCMB'nin faiz koridoru üst bandını 50 baz puan indirmesini bekliyor.

JP Morgan, enflasyonist baskıların azaldığı, TCMB Başkanı seçiminin tamamlandığı ve global merkez bankalarının genişlemeci politika duruşlarını devam ettirdikleri ortamda TCMB  Para Politikası Kurulu'nun bugün saat 14.00'de yapılacak toplantıda faiz koridoru üst bandını indirmesini bekliyor. İNDİRİM NE KEDER OLACAK? TCMB'nin gecelik borç verme faizini 50 puan indirerek yüzde 10,00'a çekmesi olasılığını yüzde 60 olarak gören JP Morgan, TCMB'nin daha muhafazakar davranarık faiz indirimini 25 baz puanda tutması veya 75 baz puan gibi daha agresif bir faiz indirimi yapması olasılıklarını eşit gördüğünü de vurguladı. KESKİN İNDİRİMDEN KAÇINABİLİR Kredibilite kaybı ve Türk Lirası üzerindeki etkiye yönelik endişeler nedeniyle TCMB'nin daha keskin bir indirimden kaçınacağını öngören JP Morgan, politika faizinde de indirim olmayacağını tahmin ediyor. UZUN VADELİ TAHMİN ZOR PPK toplantısı ile birlikte piyasanın yeni TCMB Başkanı  Murat Çetinkaya'nın görüşlerini duyma imkanı elde edeceğini belirten JP Morgan, ancak gelecek 2 ayda 6 PPK üyesinin 4'nünü görev sürelerinin dolacak olması nedeniyle para politikası konusunda uzun vadeli tahmin yapmanın zor olduğunu da vurguladı.
Türkiye'nin gözü kulağı bugün saat 14.00'te Merkez Bankası'nda olacak. ABD'li yatırım bankası JP Morgan, TCMB'nin faiz koridoru üst bandını 50 baz puan indirmesini bekliyor.

JP Morgan, enflasyonist baskıların azaldığı, TCMB Başkanı seçiminin tamamlandığı ve global merkez bankalarının genişlemeci politika duruşlarını devam ettirdikleri ortamda TCMB  Para Politikası Kurulu'nun bugün saat 14.00'de yapılacak toplantıda faiz koridoru üst bandını indirmesini bekliyor.

İNDİRİM NE KEDER OLACAK?

TCMB'nin gecelik borç verme faizini 50 puan indirerek yüzde 10,00'a çekmesi olasılığını yüzde 60 olarak gören JP Morgan, TCMB'nin daha muhafazakar davranarık faiz indirimini 25 baz puanda tutması veya 75 baz puan gibi daha agresif bir faiz indirimi yapması olasılıklarını eşit gördüğünü de vurguladı.

KESKİN İNDİRİMDEN KAÇINABİLİR

Kredibilite kaybı ve Türk Lirası üzerindeki etkiye yönelik endişeler nedeniyle TCMB'nin daha keskin bir indirimden kaçınacağını öngören JP Morgan, politika faizinde de indirim olmayacağını tahmin ediyor.

UZUN VADELİ TAHMİN ZOR

PPK toplantısı ile birlikte piyasanın yeni TCMB Başkanı  Murat Çetinkaya'nın görüşlerini duyma imkanı elde edeceğini belirten JP Morgan, ancak gelecek 2 ayda 6 PPK üyesinin 4'nünü görev sürelerinin dolacak olması nedeniyle para politikası konusunda uzun vadeli tahmin yapmanın zor olduğunu da vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.