Hiçbir şey için geç değildir

Gebze 01.07.2018 - 06:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Hiçbir şey için geç değildir

Gebze Ticaret Odası geçtiğimiz haftanın son işgününde bir seminer düzenledi. Haziran Ayı Meclis Oturumu öncesi gerçekleşen seminerin konuşmacısı Devlet Sanatçısı, İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Adnan Erbaş oldu. Salondakiler bazen kahkaha ile bazen şaşkınlıkla Erbaş'ı dinledi... Şaşkınlıkla izleyenler belki o güne kadar "Ben ne kadar hatalı söz, davranış ve tutum içindeymişim." gibi düşündü. Yada doğru bildiği yanlış yanlış bildiği doğru çıktı. Gülenler ise zaten doğruya daha yakın bir hayat tarzı yaşayanlardı.  Gebze Ticaret Odası meclis ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra bölgemizde iş dünyasının önde gelen isimlerini bu tür düzenledikleri seminerlere davet ediyorlar. İyi de yapıyorlar. Bu tür eğitim programları sadece tüccarın esnafın kişisel gelişimine değil iş dünyasınaın ivmesinin de artmasına neden olacaktır. Sadece güleryüzlü olmanın bile o günkü ciro artışına etki edecektir. Adnan Erbaş'ın anlattıklarına sahip olmak demek doğuştan özel yetenekli olmak demek değil. Yaşınız kaç olursa olsun, büyüye saygı, küçüğe sevgi, amire üste asta gerekli sınır duyguları ve güleryüzü öğrenme durumunuz var. Ben bile 45 yaşından sonra birçok şey öğrendim ve kendimi değişimim için kararlar alabiliyorum. Görgü kuralları,  protokol kuralları , telefon-yazışma gibi bazı kuralları ne kadar yanlış biliyormuşuz! Bir oturma şeklinden, selamlama şeklinden ülkemizin itibarına etki edecek noktalara gelinebileceğini ilk kez öğrendim. Benim "Vay be" dediğim ve bundan sonra da dedirtmesini temenni ettiğim  bu seminerlerin Gebze Ticaret odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızca sayısının artması en büyük beklentim. Ayrıca öğretici olduğu kadar eğlendirici de... Hepimiz insanız ama insan olmanın gerekliliklerini ne kadar uyguluyoruz. İnsan olmanın, insanca yaşamanın bir şartı da görgüdür, saygıdır.Ne kadar birbirimize saygı gösteriyoruz. Sadece iş ivmesinin değil aile içindeki huzurunda iyi işleyebilmesi için çok önemli görgü... Eşinden çocuğundan bir bardak su isteme şeklinin bile ileride o çocuğun bir terör örgütüne mensup olmasına yansıyacak kadar hassasiyeti olduğunu öğrenmek için çok geç kalmadığıma sevindim... Teşekkürler Gebze Ticaret Odası

Gebze Ticaret Odası geçtiğimiz haftanın son işgününde bir seminer düzenledi. Haziran Ayı Meclis Oturumu öncesi gerçekleşen seminerin konuşmacısı Devlet Sanatçısı, İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Adnan Erbaş oldu.
Salondakiler bazen kahkaha ile bazen şaşkınlıkla Erbaş'ı dinledi...
Şaşkınlıkla izleyenler belki o güne kadar "Ben ne kadar hatalı söz, davranış ve tutum içindeymişim." gibi düşündü. Yada doğru bildiği yanlış yanlış bildiği doğru çıktı. Gülenler ise zaten doğruya daha yakın bir hayat tarzı yaşayanlardı. 
Gebze Ticaret Odası meclis ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra bölgemizde iş dünyasının önde gelen isimlerini bu tür düzenledikleri seminerlere davet ediyorlar. İyi de yapıyorlar. Bu tür eğitim programları sadece tüccarın esnafın kişisel gelişimine değil iş dünyasınaın ivmesinin de artmasına neden olacaktır. Sadece güleryüzlü olmanın bile o günkü ciro artışına etki edecektir.
Adnan Erbaş'ın anlattıklarına sahip olmak demek doğuştan özel yetenekli olmak demek değil. Yaşınız kaç olursa olsun, büyüye saygı, küçüğe sevgi, amire üste asta gerekli sınır duyguları ve güleryüzü öğrenme durumunuz var. Ben bile 45 yaşından sonra birçok şey öğrendim ve kendimi değişimim için kararlar alabiliyorum.
Görgü kuralları,  protokol kuralları , telefon-yazışma gibi bazı kuralları ne kadar yanlış biliyormuşuz!
Bir oturma şeklinden, selamlama şeklinden ülkemizin itibarına etki edecek noktalara gelinebileceğini ilk kez öğrendim.
Benim "Vay be" dediğim ve bundan sonra da dedirtmesini temenni ettiğim  bu seminerlerin Gebze Ticaret odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızca sayısının artması en büyük beklentim.
Ayrıca öğretici olduğu kadar eğlendirici de...
Hepimiz insanız ama insan olmanın gerekliliklerini ne kadar uyguluyoruz.
İnsan olmanın, insanca yaşamanın bir şartı da görgüdür, saygıdır.Ne kadar birbirimize saygı gösteriyoruz.
Sadece iş ivmesinin değil aile içindeki huzurunda iyi işleyebilmesi için çok önemli görgü...
Eşinden çocuğundan bir bardak su isteme şeklinin bile ileride o çocuğun bir terör örgütüne mensup olmasına yansıyacak kadar hassasiyeti olduğunu öğrenmek için çok geç kalmadığıma sevindim...
Teşekkürler Gebze Ticaret Odası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.