Honda Gebze üretimi durduruyor

08.04.2019 - 14:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Honda Gebze üretimi durduruyor

Honda, 2021 yılında mevcut Civic sedan modelinin üretiminin tamamlanmasını takiben Türkiye’deki otomobil üretim operasyonunu sonlandırma kararı aldı.

Türkiye’de 22 yıldır otomobil üreten Honda son olarak küresel yeniden yapılanma kapsamında Gebze’deki fabrikasının 2021 yılında üretimi sonlandıracağı duyurmuş, ancak fabrikanın geleceğiyle ilgili net bir bildirim yapmamıştı. Elektrikli araçlara odaklanacağını açıklayan Honda bu doğrultuda küresel imalat yapısında revizyonlar yapıyor. Gebze’deki fabrikada 1100 kişi çalışıyordu. Fabrikada geçen yıl 38 bin otomobil üretildi. Honda Türkiye, 2018’de 1.03 milyon adet olan ulusal otomobil üretiminin yüzde 3.7’ini, 1.59 milyon adet olan toplam araç üretiminin ise yüzde 2.4’ünü gerçekleştirdi. MOTOSİKLET OPERASYONLARI ETKİLENMEYECEK Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura alınan karara ilişkin yorumunda, “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor. Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu Honda’nın birincil önceliğidir. Bu küresel kararı mümkün olan en makul şekilde uygulamak adına, beceri geliştirme eğitimleri ve yeniden istihdam yardımı da dâhil olmak üzere, karardan etkilenen çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacağız. Bu kararın sonuçlarını çalışanlarımız, bayilerimiz ve paydaşlarımızla yakın işbirliği içinde değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi. Önümüzdeki üç yıllık sürece dair ayrıntıların zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.
Honda, 2021 yılında mevcut Civic sedan modelinin üretiminin tamamlanmasını takiben Türkiye’deki otomobil üretim operasyonunu sonlandırma kararı aldı.

Türkiye’de 22 yıldır otomobil üreten Honda son olarak küresel yeniden yapılanma kapsamında Gebze’deki fabrikasının 2021 yılında üretimi sonlandıracağı duyurmuş, ancak fabrikanın geleceğiyle ilgili net bir bildirim yapmamıştı. Elektrikli araçlara odaklanacağını açıklayan Honda bu doğrultuda küresel imalat yapısında revizyonlar yapıyor. Gebze’deki fabrikada 1100 kişi çalışıyordu. Fabrikada geçen yıl 38 bin otomobil üretildi. Honda Türkiye, 2018’de 1.03 milyon adet olan ulusal otomobil üretiminin yüzde 3.7’ini, 1.59 milyon adet olan toplam araç üretiminin ise yüzde 2.4’ünü gerçekleştirdi.

MOTOSİKLET OPERASYONLARI ETKİLENMEYECEK

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura alınan karara ilişkin yorumunda, “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor. Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu Honda’nın birincil önceliğidir. Bu küresel kararı mümkün olan en makul şekilde uygulamak adına, beceri geliştirme eğitimleri ve yeniden istihdam yardımı da dâhil olmak üzere, karardan etkilenen çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacağız. Bu kararın sonuçlarını çalışanlarımız, bayilerimiz ve paydaşlarımızla yakın işbirliği içinde değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi. Önümüzdeki üç yıllık sürece dair ayrıntıların zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.