Hoş geldin 11 Ayın Sultanı!

Kocaeli 06.05.2019 - 09:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Hoş geldin 11 Ayın Sultanı!

11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, dün akşam kılınan ilk Teravih Namazı ve gece yapılan ilk sahurla başladı. Mübarek Üç ayların sonuncusu olan, Rahmet ve Bereket ayı ramazan, bir kez daha büyük coşku ve sevinçle karşılandı. Peygamberi efendimizin “Ümmetimin ayı” olarak tarif ettiği Ramazan, başı rahmet, ortası mağfiret olarak nitelenen Ramazan-ı Şerif, paylaşmanın ve bereketinde sembolü. Bir ay boyunca tutulacak oruçlar ile yoksullar ve açlık ile mücadele eden dünyanın bir çok yerinde ki mazlumların duyguları hissedilecek, ibadet de yarışarak, Allah-u Teala’nın rızası kazanılmaya çalışılacak. MAHALLE İFTARLARI YAPILMAYACAK Ramazan ayı Gebze Bölgesi’nde bu kez farklı bir atmosferle yaşanacak. Daha önceki yıllarda yapılan ve bir gelenek halini alan mahalle iftarları, bu yıl kurulmayacak. Gebze, Darıca; Çayırova ve Dilovası Belediye Başkanları israfın önüne geçmek, mali disiplini sağlamak amacıyla Mahalle iftarlarını iptal ederken, Başkanlar halkın sofrasına konuk olacak.  Bu yıl Ramazan ayında Gebze bölgesinde toplam 4 camide hatimle teravih namazı kılınacak. İl Müftülüğü’nün açıklamasına göre, Ramazan ayı boyunca Gebze bölgesinde hatimle teravih namazı kılınacak camiler şöyle: Gebze’de İlyasbey Cami (Mustafa Duran-Orhan Örnek), Güzeller Cami (Hasan Dönmez - Selahittin Ses), Darıca’da Nenehatun Merkez Cami (Sebahattin Yıldırım), Çayırova’da Mareşal Fevzi Çakmak Cami (Salih Karataş-Murat Karataş),

11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, dün akşam kılınan ilk Teravih Namazı ve gece yapılan ilk sahurla başladı. Mübarek Üç ayların sonuncusu olan, Rahmet ve Bereket ayı ramazan, bir kez daha büyük coşku ve sevinçle karşılandı. Peygamberi efendimizin “Ümmetimin ayı” olarak tarif ettiği Ramazan, başı rahmet, ortası mağfiret olarak nitelenen Ramazan-ı Şerif, paylaşmanın ve bereketinde sembolü. Bir ay boyunca tutulacak oruçlar ile yoksullar ve açlık ile mücadele eden dünyanın bir çok yerinde ki mazlumların duyguları hissedilecek, ibadet de yarışarak, Allah-u Teala’nın rızası kazanılmaya çalışılacak.

MAHALLE İFTARLARI YAPILMAYACAK

Ramazan ayı Gebze Bölgesi’nde bu kez farklı bir atmosferle yaşanacak. Daha önceki yıllarda yapılan ve bir gelenek halini alan mahalle iftarları, bu yıl kurulmayacak. Gebze, Darıca; Çayırova ve Dilovası Belediye Başkanları israfın önüne geçmek, mali disiplini sağlamak amacıyla Mahalle iftarlarını iptal ederken, Başkanlar halkın sofrasına konuk olacak.  Bu yıl Ramazan ayında Gebze bölgesinde toplam 4 camide hatimle teravih namazı kılınacak. İl Müftülüğü’nün açıklamasına göre, Ramazan ayı boyunca Gebze bölgesinde hatimle teravih namazı kılınacak camiler şöyle: Gebze’de İlyasbey Cami (Mustafa Duran-Orhan Örnek), Güzeller Cami (Hasan Dönmez - Selahittin Ses), Darıca’da Nenehatun Merkez Cami (Sebahattin Yıldırım), Çayırova’da Mareşal Fevzi Çakmak Cami (Salih Karataş-Murat Karataş),

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.