HÜKÜMLÜLER OVACIK’TA FİDAN DİKTİ

Gebze 08.03.2017 - 15:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

HÜKÜMLÜLER OVACIK’TA FİDAN DİKTİ

Adalet Bakanlı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü projesi kapsamında 50 denetimli serbestlik hükümlüsü Gebze’de 5 bin fidan dikti.

GEBZE BAŞSAVCISI DA KATILDI 5 bin fidan dikildiği araziye  Gebze Adliyesi Hatıra Ormanı adı verildi. Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü projesi kapsamında 50 denetimli serbestlik hükümlüsü Gebze Ovacık Köyü Ardıçtepe mevkiinde 5 bin fidan dikti. Fidan dikim programına Gebze Adliyesi  Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, Denetimli Serbestlik Müdürü  Serkan Güler,  Gebze Adliyesi  Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Gülsade Erdağı,  Kocaeli  Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Yaşar Özbaş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri ve 50 denetimli serbestlik hükümlüsü katıldı.  “YEŞİL DEMEK NEFES ALABİLMEMİZ DEMEK” Fidan dikim programında konuşan  Gebze Adliyesi  Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, "Bugün  8 Mart Dünya Kadınlar günü. Bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz. Ağacın ormanın önemini biliyoruz.  Gebze sanayi bölgesi. Yeşillik gittikçe azalıyor. Şehir dışında da yeşillik eskisi gibi değil. Orman Bakanlığı yetkilileri ellerinden geldiğince tekrar yeşillendirmeye çalışıyorlar. Yeşil alanlar bizim nefes alacağımız yerler. Yeşili her zaman korumamız lazım. Elimizden geldiği kadar yeni fidanlar dikeceğiz. Ormanlarımıza sahip çıkacağız" dedi. “HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI OLMALI” Denetimli Serbestlik Müdürü  Serkan Güler ise, "Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif evleri Genel Müdürlüğü projesi kapsamında ülkemizde Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin bulunduğu yerlerdeki arazilerde ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Her bölgenin mevsim ayları dikkate alınarak ağaçlandırma çalışmalarına devam ediliyor.  Gebze bölgemizde de sayın başsavcımızın dediği gibi fabrikaların bulunması ve sanayi bölgesi olması münasebetiyle ağaçlandırma anlamında ayrı bir özen gösterilmesi gerekiyor. Biz her yıl tedbir altında bulunan hükümlü arkadaşlarımızla beraber Orman İşletme Müdürlüklerimizin organizesinde düzenli olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Hükümlü arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep derler ya herkesin dikili bir ağacı olsun. 50 kişiyiz burada ve 5 bin ağaç dikilebileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.    
Adalet Bakanlı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü projesi kapsamında 50 denetimli serbestlik hükümlüsü Gebze’de 5 bin fidan dikti.

GEBZE BAŞSAVCISI DA KATILDI

5 bin fidan dikildiği araziye  Gebze Adliyesi Hatıra Ormanı adı verildi. Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü projesi kapsamında 50 denetimli serbestlik hükümlüsü Gebze Ovacık Köyü Ardıçtepe mevkiinde 5 bin fidan dikti. Fidan dikim programına Gebze Adliyesi  Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, Denetimli Serbestlik Müdürü  Serkan Güler,  Gebze Adliyesi  Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Gülsade Erdağı,  Kocaeli  Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Yaşar Özbaş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri ve 50 denetimli serbestlik hükümlüsü katıldı.

 “YEŞİL DEMEK NEFES ALABİLMEMİZ DEMEK”

Fidan dikim programında konuşan  Gebze Adliyesi  Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, "Bugün  8 Mart Dünya Kadınlar günü. Bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz. Ağacın ormanın önemini biliyoruz.  Gebze sanayi bölgesi. Yeşillik gittikçe azalıyor. Şehir dışında da yeşillik eskisi gibi değil. Orman Bakanlığı yetkilileri ellerinden geldiğince tekrar yeşillendirmeye çalışıyorlar. Yeşil alanlar bizim nefes alacağımız yerler. Yeşili her zaman korumamız lazım. Elimizden geldiği kadar yeni fidanlar dikeceğiz. Ormanlarımıza sahip çıkacağız" dedi.

“HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI OLMALI”

Denetimli Serbestlik Müdürü  Serkan Güler ise, "Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif evleri Genel Müdürlüğü projesi kapsamında ülkemizde Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin bulunduğu yerlerdeki arazilerde ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Her bölgenin mevsim ayları dikkate alınarak ağaçlandırma çalışmalarına devam ediliyor.  Gebze bölgemizde de sayın başsavcımızın dediği gibi fabrikaların bulunması ve sanayi bölgesi olması münasebetiyle ağaçlandırma anlamında ayrı bir özen gösterilmesi gerekiyor. Biz her yıl tedbir altında bulunan hükümlü arkadaşlarımızla beraber Orman İşletme Müdürlüklerimizin organizesinde düzenli olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Hükümlü arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep derler ya herkesin dikili bir ağacı olsun. 50 kişiyiz burada ve 5 bin ağaç dikilebileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.