19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hünkar Çayırı’nın satışı bizimle ilgili değil!

Gebze 03.01.2018 - 17:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hünkar Çayırı’nın satışı bizimle ilgili değil!

Gebze Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Hünkar Çayırı’nın satışı devlet malzeme ofisi ile ilgili" dedi.

Gebze Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Adnan Köşker başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclisin son gündeminde satışa çıkarılan Hünkar Çayırı arazisi vardı. İsmet Özgenç'in istifası üzerine Şahin Özkan meclis üyesi oldu. Denetim komisyon üyeleri gizli oylama ile Gülcan Külahlı, Hüseyin Yılmaz, Bahtiyar Öztürk, Celal Çelikbilek, Yılmaz Bulut seçildi. Denetim komisyonunun seçiminin ardından Meclis birinci Başkan Vekilliği'ne ise Hüseyin Yılmaz seçildi. ÜNİVERSİTE KIŞLA ALANINA YAPILSIN! CHP Grup Sözcüsü Salih Işık, "Hünkar Çayırı'nın 133 dönümü 30 yıl boyunca Erzincanlılar Vakfı'na verilmiştir. Fatih Sultan Mehmet çağ açıp çağ kapatan bir padişahtır. Fatih Sultan Mehmet, Hünkar Çayırı'nda öldürülmüştür. Hünkar Çayırı'nın verilmesi vicdansızlıktır. Gebze için tarihi ve yaşamsal bir konumu olan Hünkar Çayırı yağmalatılamaz. Fatih Sultan Mehmet'in son nefesini verdiği yer satılmamalıdır. Yanlıştan dönülmelidir. Hünkar Çayırı'na bakıldığından Gebze'nin büyük tarihi görülmektedir. Kendi tarihine ve kültürüne sahip çıkamayan toplumlar yok olurlar. Biz eğitime karşı değiliz. Gebze'nin bir vakıf üniversitesine ihtiyacı var. Ama tarihi bir geçmişi olan Hünkar Çayırı buna uygun değildir. Bir deprem olduğunda Gebze'nin toplanacağı yerlerden biridir. Erzincanlılar Vakfı illa Gebze'ye bir üniversite yapmak istiyorsa gelsin kışlanın olduğu yere yapsın." dedi. HÜNKAR ÇAYIRI SATILMIYOR Salih Işık'ın konuşmasının ardından Adnan Köşker, "Belediyeyi zan altında bırakılan haberler çıktı. Satılan yer Hünkar Çayırı’nın yanında bulunan bir arazidir. Geçmiş zamanlarda yanında sanayiye izin verilmiş. 2009'da belediye başkanı olduğumda ilk yaptığım işlerden biri Hünkar Çayırı'na sahip çıkmak oldu. Fermanlar kitabının yeni baskısını yayınlayacağız ve bütün kütüphanelerde yer alacak. Biz bu faaliyetleri yaparken kimse yanımızda yoktu. Hünkar Çayırı'nın  satımı yoktur. Biz orada panorama yapacağız ve vatandaşa bu alanı açacağız. Hünkâr Çayırı yerinde duruyor. Hünkar Çayırı Gebze Belediyesi'ne tahsis edilmiştir. Satımın bize mal edilmesi yanlıştır. Hünkar Çayırı değil, yanındaki bir arazi satılıyor. Kışla alanı ile ilgili olarak okul yapılacak, sosyal alanlar olacak, merkez bir camii, belediye binası, yürüyüş parkuru olacak." diye konuştu.
Gebze Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Hünkar Çayırı’nın satışı devlet malzeme ofisi ile ilgili" dedi.

Gebze Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Adnan Köşker başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclisin son gündeminde satışa çıkarılan Hünkar Çayırı arazisi vardı. İsmet Özgenç'in istifası üzerine Şahin Özkan meclis üyesi oldu. Denetim komisyon üyeleri gizli oylama ile Gülcan Külahlı, Hüseyin Yılmaz, Bahtiyar Öztürk, Celal Çelikbilek, Yılmaz Bulut seçildi. Denetim komisyonunun seçiminin ardından Meclis birinci Başkan Vekilliği'ne ise Hüseyin Yılmaz seçildi.

ÜNİVERSİTE KIŞLA ALANINA YAPILSIN!

CHP Grup Sözcüsü Salih Işık, "Hünkar Çayırı'nın 133 dönümü 30 yıl boyunca Erzincanlılar Vakfı'na verilmiştir. Fatih Sultan Mehmet çağ açıp çağ kapatan bir padişahtır. Fatih Sultan Mehmet, Hünkar Çayırı'nda öldürülmüştür. Hünkar Çayırı'nın verilmesi vicdansızlıktır. Gebze için tarihi ve yaşamsal bir konumu olan Hünkar Çayırı yağmalatılamaz. Fatih Sultan Mehmet'in son nefesini verdiği yer satılmamalıdır. Yanlıştan dönülmelidir. Hünkar Çayırı'na bakıldığından Gebze'nin büyük tarihi görülmektedir. Kendi tarihine ve kültürüne sahip çıkamayan toplumlar yok olurlar. Biz eğitime karşı değiliz. Gebze'nin bir vakıf üniversitesine ihtiyacı var. Ama tarihi bir geçmişi olan Hünkar Çayırı buna uygun değildir. Bir deprem olduğunda Gebze'nin toplanacağı yerlerden biridir. Erzincanlılar Vakfı illa Gebze'ye bir üniversite yapmak istiyorsa gelsin kışlanın olduğu yere yapsın." dedi.

HÜNKAR ÇAYIRI SATILMIYOR

Salih Işık'ın konuşmasının ardından Adnan Köşker, "Belediyeyi zan altında bırakılan haberler çıktı. Satılan yer Hünkar Çayırı’nın yanında bulunan bir arazidir. Geçmiş zamanlarda yanında sanayiye izin verilmiş. 2009'da belediye başkanı olduğumda ilk yaptığım işlerden biri Hünkar Çayırı'na sahip çıkmak oldu. Fermanlar kitabının yeni baskısını yayınlayacağız ve bütün kütüphanelerde yer alacak. Biz bu faaliyetleri yaparken kimse yanımızda yoktu. Hünkar Çayırı'nın  satımı yoktur. Biz orada panorama yapacağız ve vatandaşa bu alanı açacağız. Hünkâr Çayırı yerinde duruyor. Hünkar Çayırı Gebze Belediyesi'ne tahsis edilmiştir. Satımın bize mal edilmesi yanlıştır. Hünkar Çayırı değil, yanındaki bir arazi satılıyor. Kışla alanı ile ilgili olarak okul yapılacak, sosyal alanlar olacak, merkez bir camii, belediye binası, yürüyüş parkuru olacak." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.