GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Hünkar Çayırında tarihi Cuma namazı

Gebze 29.05.2020 - 14:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Hünkar Çayırında tarihi Cuma namazı

Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet’in son seferine çıkarken vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı, iki buçuk ay sonra kılınan ilk Cuma namazına ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 500 kişi açık alanda birlikte saf tutarak namaz kıldı. Bu anlar tarihi anlar olarak kayda geçmiş oldu. HÜNKAR ÇAYIRINDA TARİHİ KALABALIK Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla iki buçuk ay önce başlatılan cemaatle namaz kılma yasağı bugün sona erdi. Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet’in son seferine çıkarken vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı, aylar sonra kılınan ilk cuma namazına ev sahipliği yaptı. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan açık alanda toplanan yüzlerce kişi birlikte saf tutarak namaz kıldı. Protokolün tam kadro katıldığı namaz tarihi anlara ev sahipliği yaptı. KURALLARA UYGUN CUMA NAMAZI Namaz öncesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar ve Fetih Suresi’nin okunmasıyla İstanbul’un fethinin 567.’inci yılı kutlandı. Ardından alanda toplanan yaklaşık 400 kişi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan alanda Cuma namazını kıldı. Bu tarihi günde tüm belediye başkanları, rektörler, bölgemiz kaymakamları, siyasetçiler, dernek başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar da  tarihi anlara tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadı. BÜYÜKGÖZ’DEN DİGİTAL MÜZE MÜJDESİ Programda açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Uzun süreden sonra koronavirüs mücadelesi sonrası ilk cuma namazı kılınacak. Biz bu cuma namazının nerede kılıyoruz şuanda. Fatih’in otağı Hünkar Çayırı’nda kılıyoruz. Tesadüf güzeldir ki, 29 Mayıs 1453’te de İstanbul’un fethi ile beraber Fatih’in kıldığı ilk cuma namazının anısına da bugün burada bir cuma namazı idrak etmiş olacağız. Burası onun otağı. Ordularıyla son sefere çıkarken burada tüm hazırlıkları kontrolden geçirip daha sonrasınde sefere çıkamadan vefat ettiği yer. Kendisinin ruhu şad olsun diyoruz. İnşallah onun burada bıraktığı hatırayı bizde bu alanda 195 dönümlük bu alan üzerinde tesis edeceğimiz tarih müzesi, tarih koridoru ve Türkiye’nin en kapsamlı dijital müzesinin yer alacağı bir alan haline dönüştürerek, uluslararası düzeyde bir alan haline burayı dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi. Dualar sonrasında katılımcılara ikramlarda bulunuldu.    

Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet’in son seferine çıkarken vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı, iki buçuk ay sonra kılınan ilk Cuma namazına ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 500 kişi açık alanda birlikte saf tutarak namaz kıldı. Bu anlar tarihi anlar olarak kayda geçmiş oldu.

HÜNKAR ÇAYIRINDA TARİHİ KALABALIK

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla iki buçuk ay önce başlatılan cemaatle namaz kılma yasağı bugün sona erdi. Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet’in son seferine çıkarken vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı, aylar sonra kılınan ilk cuma namazına ev sahipliği yaptı. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan açık alanda toplanan yüzlerce kişi birlikte saf tutarak namaz kıldı. Protokolün tam kadro katıldığı namaz tarihi anlara ev sahipliği yaptı.

KURALLARA UYGUN CUMA NAMAZI

Namaz öncesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar ve Fetih Suresi’nin okunmasıyla İstanbul’un fethinin 567.’inci yılı kutlandı. Ardından alanda toplanan yaklaşık 400 kişi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan alanda Cuma namazını kıldı. Bu tarihi günde tüm belediye başkanları, rektörler, bölgemiz kaymakamları, siyasetçiler, dernek başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar da  tarihi anlara tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadı.

BÜYÜKGÖZ’DEN DİGİTAL MÜZE MÜJDESİ

Programda açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Uzun süreden sonra koronavirüs mücadelesi sonrası ilk cuma namazı kılınacak. Biz bu cuma namazının nerede kılıyoruz şuanda. Fatih’in otağı Hünkar Çayırı’nda kılıyoruz. Tesadüf güzeldir ki, 29 Mayıs 1453’te de İstanbul’un fethi ile beraber Fatih’in kıldığı ilk cuma namazının anısına da bugün burada bir cuma namazı idrak etmiş olacağız. Burası onun otağı. Ordularıyla son sefere çıkarken burada tüm hazırlıkları kontrolden geçirip daha sonrasınde sefere çıkamadan vefat ettiği yer. Kendisinin ruhu şad olsun diyoruz. İnşallah onun burada bıraktığı hatırayı bizde bu alanda 195 dönümlük bu alan üzerinde tesis edeceğimiz tarih müzesi, tarih koridoru ve Türkiye’nin en kapsamlı dijital müzesinin yer alacağı bir alan haline dönüştürerek, uluslararası düzeyde bir alan haline burayı dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi. Dualar sonrasında katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.