Hür-Yavuz’da çözme doğru!

Gebze 02.05.2017 - 17:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hür-Yavuz’da çözme doğru!

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Adnan Köşker başkanlığında yapılan toplantında Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinin 2B sorunu gündeme geldi.

Muhalefetin bu konuda ki eleştirilerine yanıt veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker çözüme kavuşmak üzere olduklarını belirtti. Köşker 6336 sayılı yasayla vatandaşların mağduriyetini gidereceklerini söyledi. ÇÖZÜME DOĞRU CHP’nin Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinin tapu sorunuyla ilgili çözüme yaklaştıklarını ifade eden Başkan Adnan Köşker, “Hürriyet ve Yavuz Selim’de planlama olmadan tapu veremiyoruz. İşgalli yerde vadeli satma diye bir durum da yok, peşin satmak zorundasınız. Tapu tahsisi olanlara yerlerini vermezken, belgesi olmayanlara hiç veremeyiz. Daha az sorun çıksın diye hızlı çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmayla son şeklini vereceğiz. Mevcut durumda iki mahallede yaşayan vatandaşların Yüzde 46’sına tapu verebiliyoruz, gerisine veremiyoruz. Hepsini vermenin tek yolu yerinde dönüşüm yaparak, Bakanlığı işin içine katmak. Biz enkaz bedelini alıp, daire başına 15 yıl taksitlendirip, kira öder gibi mülk sahibi olmalarını sağlayacağız. Herkesi alım gücüne göre vadelendirmek istiyoruz. 6336 sayılı kanunla bunu yaparak herkesin mülk sahibi olması için çalışacağız. Bu çalışmayı vatandaşımıza duyuracağız. Kimse mağdur olmayacak.” dedi
Gebze Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Adnan Köşker başkanlığında yapılan toplantında Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinin 2B sorunu gündeme geldi.

Muhalefetin bu konuda ki eleştirilerine yanıt veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker çözüme kavuşmak üzere olduklarını belirtti. Köşker 6336 sayılı yasayla vatandaşların mağduriyetini gidereceklerini söyledi.

ÇÖZÜME DOĞRU

CHP’nin Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinin tapu sorunuyla ilgili çözüme yaklaştıklarını ifade eden Başkan Adnan Köşker, “Hürriyet ve Yavuz Selim’de planlama olmadan tapu veremiyoruz. İşgalli yerde vadeli satma diye bir durum da yok, peşin satmak zorundasınız. Tapu tahsisi olanlara yerlerini vermezken, belgesi olmayanlara hiç veremeyiz. Daha az sorun çıksın diye hızlı çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmayla son şeklini vereceğiz. Mevcut durumda iki mahallede yaşayan vatandaşların Yüzde 46’sına tapu verebiliyoruz, gerisine veremiyoruz. Hepsini vermenin tek yolu yerinde dönüşüm yaparak, Bakanlığı işin içine katmak. Biz enkaz bedelini alıp, daire başına 15 yıl taksitlendirip, kira öder gibi mülk sahibi olmalarını sağlayacağız. Herkesi alım gücüne göre vadelendirmek istiyoruz. 6336 sayılı kanunla bunu yaparak herkesin mülk sahibi olması için çalışacağız. Bu çalışmayı vatandaşımıza duyuracağız. Kimse mağdur olmayacak.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.