HÜRRİYET: ÇOCUK GELİNLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

Kocaeli 18.11.2016 - 11:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

HÜRRİYET: ÇOCUK GELİNLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, çocuk tecavüzcüleriyle ilgili önergeyi eleştirdi, “Çocuk gelinlerin önünü açmak istiyorlar” dedi

Tecavüzcüleri aklayan kanun tasarısı önerisine tepkiler çığ gibi. Gerek sivil toplum örgütleri, gerekse sosyal medyadan yasa tasarısı önergesine büyük bir tepki var. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, tasarıyı sunan vekillere sert sözlerle yüklendi. Hürriyet, önergeyle çocuk gelinlerin önünün açıldığını savunarak şunları söyledi: KELİMELERİMİZ TÜKENDİ “Kelimelerimiz tükendi. Bu konu daha önce de aile komisyonunda gündeme gelmiş ve bizler şiddetle karşı çıkmıştı. Komisyonda sığınma evinden gelen 2 kadın dinlemiş, kadınlar küçük yaşta severek evlendiklerini, sonradan resmi nikah yaptıklarını, çocukları olduğunu ancak eşlerinin cezaevinde olmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyince ‘ne yapsak’ diye düşünülmüş ancak yanlış bir adım atılmıştır.  Bu önerge yasalaşırsa çocuk gelinlerin önü açılacak. Amaç bu. ’13 yaşındaki çocuk evlenebilir’ diyen zihniyetin bir ürünü bu. ÇOK KÖTÜ HAZIRLANMIŞ BİR ÖNERGE Bu zamana kadar bu tür şeylere şiddetle karşı çıktık. O zaman toplumdan da ses gelmiyordu. Ancak şimdi toplum da ses verdi. Kadın dernekleri sivil toplum örgütleri hepsi bu olaya karşı. Bir de yasa tasarısı o kadar kötü hazırlanmış ki; çok acemice ifadeler ve anlamsız kelimeler var. Bir sorun varsa gelin bu sorunu birlikte çözelim, bizim önerimizi neden almadınız? İnfaz Yasası’nda değişiklik yapılabilir. Ama bunu yaparken topluma şunu benimsetmeliyiz; 18 yaşın altında tüm evlilikler yasaklanmalı. Kim yaparsa cezasını çekmeli. 4 bine yakın mağdur var deniliyor. Bu mağdurlar devlet korumasına alınmalı. 18 yaş altı evlilik asla yasal değil. İster severek olsun ister kaçarak, 18 yaşına bir gün kala bile yapılan evliliğin cezası olmalı. Bu sorun çocuk tecavüzcülerini aklayarak olmaz.”  
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, çocuk tecavüzcüleriyle ilgili önergeyi eleştirdi, “Çocuk gelinlerin önünü açmak istiyorlar” dedi

Tecavüzcüleri aklayan kanun tasarısı önerisine tepkiler çığ gibi. Gerek sivil toplum örgütleri, gerekse sosyal medyadan yasa tasarısı önergesine büyük bir tepki var. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, tasarıyı sunan vekillere sert sözlerle yüklendi. Hürriyet, önergeyle çocuk gelinlerin önünün açıldığını savunarak şunları söyledi:

KELİMELERİMİZ TÜKENDİ

“Kelimelerimiz tükendi. Bu konu daha önce de aile komisyonunda gündeme gelmiş ve bizler şiddetle karşı çıkmıştı. Komisyonda sığınma evinden gelen 2 kadın dinlemiş, kadınlar küçük yaşta severek evlendiklerini, sonradan resmi nikah yaptıklarını, çocukları olduğunu ancak eşlerinin cezaevinde olmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyince ‘ne yapsak’ diye düşünülmüş ancak yanlış bir adım atılmıştır.  Bu önerge yasalaşırsa çocuk gelinlerin önü açılacak. Amaç bu. ’13 yaşındaki çocuk evlenebilir’ diyen zihniyetin bir ürünü bu.

ÇOK KÖTÜ HAZIRLANMIŞ BİR ÖNERGE

Bu zamana kadar bu tür şeylere şiddetle karşı çıktık. O zaman toplumdan da ses gelmiyordu. Ancak şimdi toplum da ses verdi. Kadın dernekleri sivil toplum örgütleri hepsi bu olaya karşı. Bir de yasa tasarısı o kadar kötü hazırlanmış ki; çok acemice ifadeler ve anlamsız kelimeler var. Bir sorun varsa gelin bu sorunu birlikte çözelim, bizim önerimizi neden almadınız? İnfaz Yasası’nda değişiklik yapılabilir. Ama bunu yaparken topluma şunu benimsetmeliyiz; 18 yaşın altında tüm evlilikler yasaklanmalı. Kim yaparsa cezasını çekmeli. 4 bine yakın mağdur var deniliyor. Bu mağdurlar devlet korumasına alınmalı. 18 yaş altı evlilik asla yasal değil. İster severek olsun ister kaçarak, 18 yaşına bir gün kala bile yapılan evliliğin cezası olmalı. Bu sorun çocuk tecavüzcülerini aklayarak olmaz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.