HÜRRİYET, DARICA'DAKİ ZEYTİNLİKLERİN İMARA AÇILMASINI MECLİSE TAŞIDI!

Darıca 23.12.2016 - 11:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

HÜRRİYET, DARICA'DAKİ ZEYTİNLİKLERİN İMARA AÇILMASINI MECLİSE TAŞIDI!

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Darıca’nın sembolü olan zeytinliklerin imara açılmasını meclise taşıdı

  Darıca'da imara açılan zeytinlik alanları meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Kocaeli'nin zeytiniyle meşhur Darıca'da bulunan zeytinlikler, Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin itirazlarına rağmen belediye meclisinde alınan kararla imara açılıyor. AK Parti yine hukuk dinlemiyor” dedi. “BU İNATTAN VAZGEÇİN” 3573 sayılı Zeytin Koruma Kanunu'na rağmen, zeytinliklerin imara açılarak betonlaşmaya göz yumulduğunu ifade eden Milletvekili Hürriyet, “3573 sayılı Zeytinliği Koruma Kanununda, ‘Zeytincilik sahaları daraltılamaz’ denmesine rağmen, Darıca'nın sembolü olan zeytin ağaçları tamamen ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasına devam eden Hürriyet,  “Bu alanın yapılaşmaya açılmasının üst ölçekli plan kararlarına da aykırı olduğu görülüyor. Uygulama imar planı ve dayanağı olan nazım imar planı, kişiye özel, eşitlik ilkesine ve hukuka aykırıdır. Bu alanlarda zemin etüdü de bulunmamaktadır. Darıca'nın tarihî zeytincilik misyonunu da sona erdirecek olan bu ağaç katliamı bir an önce sona erdirilmelidir. Zeytinlikleri imara açma inadından vazgeçilmelidir. Bakanlığın bu konudaki düşüncelerini de Kocaeli halkı merak etmektedir" dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Darıca’nın sembolü olan zeytinliklerin imara açılmasını meclise taşıdı

 

Darıca'da imara açılan zeytinlik alanları meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Kocaeli'nin zeytiniyle meşhur Darıca'da bulunan zeytinlikler, Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin itirazlarına rağmen belediye meclisinde alınan kararla imara açılıyor. AK Parti yine hukuk dinlemiyor” dedi.

“BU İNATTAN VAZGEÇİN”

3573 sayılı Zeytin Koruma Kanunu'na rağmen, zeytinliklerin imara açılarak betonlaşmaya göz yumulduğunu ifade eden Milletvekili Hürriyet, “3573 sayılı Zeytinliği Koruma Kanununda, ‘Zeytincilik sahaları daraltılamaz’ denmesine rağmen, Darıca'nın sembolü olan zeytin ağaçları tamamen ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasına devam eden Hürriyet,  “Bu alanın yapılaşmaya açılmasının üst ölçekli plan kararlarına da aykırı olduğu görülüyor. Uygulama imar planı ve dayanağı olan nazım imar planı, kişiye özel, eşitlik ilkesine ve hukuka aykırıdır. Bu alanlarda zemin etüdü de bulunmamaktadır. Darıca'nın tarihî zeytincilik misyonunu da sona erdirecek olan bu ağaç katliamı bir an önce sona erdirilmelidir. Zeytinlikleri imara açma inadından vazgeçilmelidir. Bakanlığın bu konudaki düşüncelerini de Kocaeli halkı merak etmektedir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.