Hürriyet meclise taşıdı

Kocaeli 30.10.2016 - 12:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hürriyet meclise taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP)’li araştırma görevlilerinin KHK ile yaşadığı sıkıntıyı meclise taşıdı. 1 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında YÖK tarafından çeşitli üniversitelere atanan binlerce araştırma görevlisinin kadro garantisi kaldırıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet iş güvenlikleri ortadan kaldırılan akademisyenlerin yaşadıkları sıkıntıyı meclise taşıdı. BEYİN GÖÇÜNE YOL AÇAR Sayıları 15 bini bulan ÖYP kapsamındaki araştırma görevlilerinin iş güvenliğinin KHK ile bir gecede ortadan kaldırıldığını dile getiren Milletvekili Hürriyet, araştırma görevlilerinin görevlerine devam etmelerini sağlayan 33/A maddesinin güvencesiz çalışmanın diğer adı olan 50/D kadroya dönüştürülmesiyle iş güvencesinin ortadan kaybolduğunu belirtti. Açıklamasına devam eden Hürriyet, “Oysa ÖYP, sözlü mülakata gerek kalmadan, liyakata dayalı akademisyen alan tek sistemdi. Geçmiş dönem hükûmet programında ülkemiz geniş coğrafyaların nitelikli beyinleri için bir cazibe merkezi alanına dönüştürülecekti ancak çıkarılan KHK'yla, nitelikli beyinler için ülkemizi cazibe merkezi hâline getirmek bir yana dursun, beyin göçünün de önü açıldı" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP)’li araştırma görevlilerinin KHK ile yaşadığı sıkıntıyı meclise taşıdı. 1 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında YÖK tarafından çeşitli üniversitelere atanan binlerce araştırma görevlisinin kadro garantisi kaldırıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet iş güvenlikleri ortadan kaldırılan akademisyenlerin yaşadıkları sıkıntıyı meclise taşıdı.

BEYİN GÖÇÜNE YOL AÇAR

Sayıları 15 bini bulan ÖYP kapsamındaki araştırma görevlilerinin iş güvenliğinin KHK ile bir gecede ortadan kaldırıldığını dile getiren Milletvekili Hürriyet, araştırma görevlilerinin görevlerine devam etmelerini sağlayan 33/A maddesinin güvencesiz çalışmanın diğer adı olan 50/D kadroya dönüştürülmesiyle iş güvencesinin ortadan kaybolduğunu belirtti. Açıklamasına devam eden Hürriyet, “Oysa ÖYP, sözlü mülakata gerek kalmadan, liyakata dayalı akademisyen alan tek sistemdi. Geçmiş dönem hükûmet programında ülkemiz geniş coğrafyaların nitelikli beyinleri için bir cazibe merkezi alanına dönüştürülecekti ancak çıkarılan KHK'yla, nitelikli beyinler için ülkemizi cazibe merkezi hâline getirmek bir yana dursun, beyin göçünün de önü açıldı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.