GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

HÜRRİYET MECLİSTE KONUŞTU

Siyaset 17.10.2018 - 11:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

HÜRRİYET MECLİSTE KONUŞTU

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Gebze’de yıllardan beri tapu almayı bekleyen Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerini uyardı; “Daha kaç kere kandırılacaksınız?”

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Gebze’de bir türlü bitmek bilmeyen tapu sorunuyla uğraşan Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerini artık seçim vaatlerine kanmamaları konusunda uyardı. Mecliste konuyla ilgili konuşan CHP Milletvekili Hürriyet, “Artık umut tacirlerine kanmayın, umutlarınızı sömürenlere değil, tapu sorununu çözecek olanlara güvenin” dedi. İMAR BARIŞI YALANIYLA KANDIRDILAR Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze Belediyesi’nin İmar Barışı adı altında insanları açık açık kandırdığını belirterek, “Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinde evlerinden atılmaya çalışılan insanların güvendiği dağlara her seçim dönemi karlar yağıyor. AKP'li Gebze Belediyesi geçtiğimiz seçimlerde ‘İmar barışı gelecek, tapularınız verilecek’ diye, yine umut dağıttı. Vatandaş da belki tapularımıza kavuşuruz diye AKP'ye oylarını verdiler; bu da yetmedi, Bakanlığa ciddi miktarda paralar yatırdılar. Gebze Belediye Başkanı seçimden sonra yine yan çizdi ve "Kentsel dönüşüm alanlarında imar barışı yok." diyerek, insanların umutlarını suya düşürdü” dedi. TAPU SORUNUNU ÇÖZENLERE GÜVENİN Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri zaten kentsel dönüşüm alanıyken Belediye Başkanının tehdit edercesine yapı kayıt belgesine müracaat ettirerek kanuna açıkça aykırı yola yöneltip daha da mağdur etmesi asla kabul edilemez. Hak sahibi insanların hâlâ müşteri olarak görülmesi de asla kabul edilemez. Buradan Gebzelilere sesleniyorum: Sizi kandıranlara ‘yeter’ deme zamanı gelmedi mi? Daha kaç kere kandırılacaksınız? Artık umut tacirlerine kanmayın, umutlarınızı sömürenlere değil, tapu sorununu çözecek olanlara güvenin. CHP'li belediyeler aynı tapu sorunlarını çözüyor, AKP'li belediye çözmüyorsa artık yönetimi değiştirme zamanı gelmiştir diyorum.” açıklamasında bulundu.
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Gebze’de yıllardan beri tapu almayı bekleyen Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerini uyardı; “Daha kaç kere kandırılacaksınız?”

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Gebze’de bir türlü bitmek bilmeyen tapu sorunuyla uğraşan Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerini artık seçim vaatlerine kanmamaları konusunda uyardı. Mecliste konuyla ilgili konuşan CHP Milletvekili Hürriyet, “Artık umut tacirlerine kanmayın, umutlarınızı sömürenlere değil, tapu sorununu çözecek olanlara güvenin” dedi.

İMAR BARIŞI YALANIYLA KANDIRDILAR

Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze Belediyesi’nin İmar Barışı adı altında insanları açık açık kandırdığını belirterek, “Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinde evlerinden atılmaya çalışılan insanların güvendiği dağlara her seçim dönemi karlar yağıyor. AKP'li Gebze Belediyesi geçtiğimiz seçimlerde ‘İmar barışı gelecek, tapularınız verilecek’ diye, yine umut dağıttı. Vatandaş da belki tapularımıza kavuşuruz diye AKP'ye oylarını verdiler; bu da yetmedi, Bakanlığa ciddi miktarda paralar yatırdılar. Gebze Belediye Başkanı seçimden sonra yine yan çizdi ve "Kentsel dönüşüm alanlarında imar barışı yok." diyerek, insanların umutlarını suya düşürdü” dedi.

TAPU SORUNUNU ÇÖZENLERE GÜVENİN

Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri zaten kentsel dönüşüm alanıyken Belediye Başkanının tehdit edercesine yapı kayıt belgesine müracaat ettirerek kanuna açıkça aykırı yola yöneltip daha da mağdur etmesi asla kabul edilemez. Hak sahibi insanların hâlâ müşteri olarak görülmesi de asla kabul edilemez. Buradan Gebzelilere sesleniyorum: Sizi kandıranlara ‘yeter’ deme zamanı gelmedi mi? Daha kaç kere kandırılacaksınız? Artık umut tacirlerine kanmayın, umutlarınızı sömürenlere değil, tapu sorununu çözecek olanlara güvenin. CHP'li belediyeler aynı tapu sorunlarını çözüyor, AKP'li belediye çözmüyorsa artık yönetimi değiştirme zamanı gelmiştir diyorum.” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.