Hürriyet, “Rehabilitasyonda taşeron olmaz!”

Kocaeli 04.04.2016 - 17:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hürriyet, “Rehabilitasyonda taşeron olmaz!”

“Rehabilitasyon merkezi ve sığınma evlerinde taşeronlaşan kadroların ve getirdiği sorunlar araştırılmalı” diyen Milletvekili Hürriyet, meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi

  CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Kadın ve Çocuk Sığınma Evi’nde önceki gün yaşanan olaya dikkat çekerek, bu tür merkezlerde taşeronlaşan istihdamın şiddeti körüklediğini belirtti. Milletvekili Hürriyet, Türkiye’de engelli rehabilitasyon merkezleri, bakım ve sığınma evleri ile çocuk yuvalarında istihdam edilen taşeron personelin niteliği ile ilgili olarak meclis araştırma önergesi sundu. HER ÇALIŞAN İNSANİ DEĞERLERE SAHİP OLMALI Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın rehabilitasyon merkezleri, bakım evleri ve çocuk yuvalarında istihdam edilen personelin niteliğinin ve aynı kurumlarda yaşanan şiddet olaylarının araştırılması için önergeyi de meclise sundu. Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Köseköy Gençlik Merkezi’nde ortaya çıkan işkence görüntüleri ve son olarak Kadın ve Çocuk Sığınma Evi’nde yaşanan olaylara değinen Milletvekili Hürriyet, bu tür kurumlarda çalışan tüm personelin özel eğitimlerden geçmesi gerektiği ve insani değerlere sahip olup olmadığının da bilinmesi gerektiğini belirtti. İSTATİSTİKLERİ VERDİ Türkiye’de bulunan rehabilitasyon engelli merkezleri ve sığınma evleri hakkında istatiksel bilgi de veren Milletvekili Hürriyet, “Türkiye’de 93 adet Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bulunurken, 153 adet de özel bakım merkezi faaliyet gösteriyor. Ayrıca 82 adet de Umut Evi engelli yurttaşlarımıza hizmet veriyor. Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Brifing Raporuna göre evinde 450 bin 36 kişi bakım görüyor. Kasım 2014 itibarıyla 149 özel bakım merkezinde 10 bin 277 engelli birey bakım hizmeti alıyor. Yine Kasım 2014 itibarıyla 85 resmi bakım ve rehabilitasyon merkezinde 4 bin 261 bakım elemanı görev yapıyor” dedi. TAŞERONLA BU İŞ OLMAZ! Açıklamasına devam eden Hürriyet, “Geçtiğimiz yıllar içerisinde pek çok bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde işkence görüntülerinin ortaya çıkması, kurum müdürleri ve çalışan personelin niteliğinin kafalarda soru işaretleri yaratmıştır.  İstihdam edilen personelin niteliğinin; hizmet alım ihaleleriyle belirlenmesinin yaşanan şiddet olaylarının önüne geçemeyeceği aşikardır. Taşeron kadroların şiddete engel olamayacağı bu kadar ortadayken, özel kurumlarda çalışacak olan personelin özel alım şartlarıyla kuruma alınması gerekmekte. Bunun yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendi bakanlığı bünyesinde özel ve nitelikli kadro açması elzemdir. Başka türlü, ihalelerle şirketlerden alınan kadrolarla bu işlerin yürümeyeceği ortadadır. Bu sebeplerden ötürü mecliste araştırma komisyonu kurulması için önerge sundum” dedi.
“Rehabilitasyon merkezi ve sığınma evlerinde taşeronlaşan kadroların ve getirdiği sorunlar araştırılmalı” diyen Milletvekili Hürriyet, meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi

 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Kadın ve Çocuk Sığınma Evi’nde önceki gün yaşanan olaya dikkat çekerek, bu tür merkezlerde taşeronlaşan istihdamın şiddeti körüklediğini belirtti. Milletvekili Hürriyet, Türkiye’de engelli rehabilitasyon merkezleri, bakım ve sığınma evleri ile çocuk yuvalarında istihdam edilen taşeron personelin niteliği ile ilgili olarak meclis araştırma önergesi sundu.

HER ÇALIŞAN İNSANİ DEĞERLERE SAHİP OLMALI

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın rehabilitasyon merkezleri, bakım evleri ve çocuk yuvalarında istihdam edilen personelin niteliğinin ve aynı kurumlarda yaşanan şiddet olaylarının araştırılması için önergeyi de meclise sundu. Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Köseköy Gençlik Merkezi’nde ortaya çıkan işkence görüntüleri ve son olarak Kadın ve Çocuk Sığınma Evi’nde yaşanan olaylara değinen Milletvekili Hürriyet, bu tür kurumlarda çalışan tüm personelin özel eğitimlerden geçmesi gerektiği ve insani değerlere sahip olup olmadığının da bilinmesi gerektiğini belirtti.

İSTATİSTİKLERİ VERDİ

Türkiye’de bulunan rehabilitasyon engelli merkezleri ve sığınma evleri hakkında istatiksel bilgi de veren Milletvekili Hürriyet, “Türkiye’de 93 adet Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bulunurken, 153 adet de özel bakım merkezi faaliyet gösteriyor. Ayrıca 82 adet de Umut Evi engelli yurttaşlarımıza hizmet veriyor. Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Brifing Raporuna göre evinde 450 bin 36 kişi bakım görüyor. Kasım 2014 itibarıyla 149 özel bakım merkezinde 10 bin 277 engelli birey bakım hizmeti alıyor. Yine Kasım 2014 itibarıyla 85 resmi bakım ve rehabilitasyon merkezinde 4 bin 261 bakım elemanı görev yapıyor” dedi.

TAŞERONLA BU İŞ OLMAZ!

Açıklamasına devam eden Hürriyet, “Geçtiğimiz yıllar içerisinde pek çok bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde işkence görüntülerinin ortaya çıkması, kurum müdürleri ve çalışan personelin niteliğinin kafalarda soru işaretleri yaratmıştır.  İstihdam edilen personelin niteliğinin; hizmet alım ihaleleriyle belirlenmesinin yaşanan şiddet olaylarının önüne geçemeyeceği aşikardır. Taşeron kadroların şiddete engel olamayacağı bu kadar ortadayken, özel kurumlarda çalışacak olan personelin özel alım şartlarıyla kuruma alınması gerekmekte. Bunun yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendi bakanlığı bünyesinde özel ve nitelikli kadro açması elzemdir. Başka türlü, ihalelerle şirketlerden alınan kadrolarla bu işlerin yürümeyeceği ortadadır. Bu sebeplerden ötürü mecliste araştırma komisyonu kurulması için önerge sundum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.