Hürriyet SCA’nın peşini bırakmıyor

Gebze 09.03.2016 - 11:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hürriyet SCA’nın peşini bırakmıyor

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze’de grevleri devam eden ve yetkililerle görüşme isteklerine polis bariyeri çekilen SCA Yıldız Ülker işçisinin sıkıntılarını bir kez daha mecliste dile getirdi.

Gebze SCA Yıldız Ülker Fabrikası’nda açlık sınırı altında çalışan ve istediği sendikal haklara kavuşamayan işçiler 23 Aralık tarihinde greve gitmiş, işveren de 28 Aralık tarihinde lokavt kararı uygulayarak fabrikayı kapatmıştı. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet eylemleri devam eden SCA işçisinin sorunlarını mecliste dile getirmeye devam ediyor. “HAKKINI ARAYAN İŞÇİLERE BARİYER KURAMAZSINIZ” CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Gebze’de bulunan SCA Yıldız Ülker Fabrikası’nın greve çıkan işçilerini meclis çatısı altında desteklemeye devam ediyor. Fabrika işçileri geçtiğimiz günlerde Ülker’in İsveçli ortağı SCA'nın Şişli Beytem Plaza'sına giderek yetkililerle görüşmek istemiş ancak polis zoruyla dışarı çıkartılmıştı. Milletvekili Hürriyet, haklarını istemek için şirket kapısına giden işçilerin onurlu mücadelelerini desteklediklerini ifade ederek, konuyla ilgili olarak da TBMM bütçe görüşmeleri esnasında söz aldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın hükümet adına soruları yanıtladığı bütçe görüşmelerinde konuşan Hürriyet, “Yıllardır düşük ücretlerle, aşırı mesailerle çalıştırılan ve yetmiş yedi gündür grevde olan Gebze SCA Yıldız işçileri geçtiğimiz günlerde Ülker’in İsveçli ortağı SCA'nın Şişli Beytem Plaza'sına giderek yetkilerle görüşmek istemiştir. Haklarını istemek için yedi saat boyunca bekleyen işçilere polis barikatları kurulmuştur. Sonra da aynı polisler tarafından beyefendilerin bulunduğu plazadan zorla çıkartılmışlardır” dedi. “LÜKS OTOMOBİLLERİNİZİ ONLARA BORÇLUSUNUZ” Konuşmasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Sadaka vermekle hor gördüğünüz işçinin kıdem tazminatına bile göz diktiniz. Ama unutmayın ki, bindiğiniz o lüks otomobilleri, oturduğunuz rahat koltukları o işçilere ve emekçilere borçlusunuz” açıklamasında bulundu. SCA işçilerinin durumlarının bir an evvel çözülmesi gerektiğini de dile getiren Milletvekili Hürriyet, işçilerin muhatap bulma  noktasında zorlandıklarını da söyleyerek, “Anayasal haklarını kullanarak greve giden ancak sendikal hakları da yok sayılan işçi kardeşlerimiz ne zaman muhatap bulabilecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda bir şey yapmayı düşünüyor mu” diyerek hükümetten cevap ve cevaplar beklediklerini dile getirdi.    
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze’de grevleri devam eden ve yetkililerle görüşme isteklerine polis bariyeri çekilen SCA Yıldız Ülker işçisinin sıkıntılarını bir kez daha mecliste dile getirdi.

Gebze SCA Yıldız Ülker Fabrikası’nda açlık sınırı altında çalışan ve istediği sendikal haklara kavuşamayan işçiler 23 Aralık tarihinde greve gitmiş, işveren de 28 Aralık tarihinde lokavt kararı uygulayarak fabrikayı kapatmıştı. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet eylemleri devam eden SCA işçisinin sorunlarını mecliste dile getirmeye devam ediyor.

“HAKKINI ARAYAN İŞÇİLERE BARİYER KURAMAZSINIZ”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Gebze’de bulunan SCA Yıldız Ülker Fabrikası’nın greve çıkan işçilerini meclis çatısı altında desteklemeye devam ediyor. Fabrika işçileri geçtiğimiz günlerde Ülker’in İsveçli ortağı SCA'nın Şişli Beytem Plaza'sına giderek yetkililerle görüşmek istemiş ancak polis zoruyla dışarı çıkartılmıştı. Milletvekili Hürriyet, haklarını istemek için şirket kapısına giden işçilerin onurlu mücadelelerini desteklediklerini ifade ederek, konuyla ilgili olarak da TBMM bütçe görüşmeleri esnasında söz aldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın hükümet adına soruları yanıtladığı bütçe görüşmelerinde konuşan Hürriyet, “Yıllardır düşük ücretlerle, aşırı mesailerle çalıştırılan ve yetmiş yedi gündür grevde olan Gebze SCA Yıldız işçileri geçtiğimiz günlerde Ülker’in İsveçli ortağı SCA'nın Şişli Beytem Plaza'sına giderek yetkilerle görüşmek istemiştir. Haklarını istemek için yedi saat boyunca bekleyen işçilere polis barikatları kurulmuştur. Sonra da aynı polisler tarafından beyefendilerin bulunduğu plazadan zorla çıkartılmışlardır” dedi.

“LÜKS OTOMOBİLLERİNİZİ ONLARA BORÇLUSUNUZ”

Konuşmasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Sadaka vermekle hor gördüğünüz işçinin kıdem tazminatına bile göz diktiniz. Ama unutmayın ki, bindiğiniz o lüks otomobilleri, oturduğunuz rahat koltukları o işçilere ve emekçilere borçlusunuz” açıklamasında bulundu. SCA işçilerinin durumlarının bir an evvel çözülmesi gerektiğini de dile getiren Milletvekili Hürriyet, işçilerin muhatap bulma  noktasında zorlandıklarını da söyleyerek, “Anayasal haklarını kullanarak greve giden ancak sendikal hakları da yok sayılan işçi kardeşlerimiz ne zaman muhatap bulabilecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda bir şey yapmayı düşünüyor mu” diyerek hükümetten cevap ve cevaplar beklediklerini dile getirdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.