‘İddialar asılsız!’

Siyaset 14.11.2019 - 13:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

‘İddialar asılsız!’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın ‘Golf araçları’ üzerinden harcama eleştirisi yapmasına yanıt verdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, iddiaların asılsız ve eksik olduğu söylendi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan önceki gün bir basın açıklaması yaparak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin golf sahası olmamasına rağmen 270 bin TL'lik golf arabası aldığını ileri sürmüş ve bunu da 'Kocaeli'de golf turizmi başladı da haberimiz mi yok?’ şeklinde kamuoyuna duyurmuştu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın açıklamasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili açıklama yaparak, Tarhan'ın iddialarının asılsız ve eksik olduğunu belirtip “Golf araçlarının tanesine değil, 18 adetine 270 bin TL ödenmiştir. Ayrıca bu hizmet araçları personelin ağaç, fidan ve çiçek dikimi, bakımı ve geliştirilmesinin yanı sıra malzeme taşınmasında da kullanılmaktadır” ifadelerine yer verdi. İDDİALAR ASILSIZ VE EKSİK Büyükşehir'den yapılan açıklamada Tarhan'ın iddialarının asılsız ve eksik olduğu açıklandı. Konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi'ne bağlı 23 milyon metre kare park ve yeşil alana sahiptir. Hizmet(Golf) araçları personelin ağaç, fidan ve çiçek dikimi, bakımı ve geliştirilmesinin yanı sıra malzeme taşınmasında da kullanılmaktadır. İddia edildiği gibi araçlar ilk kez bu yıl alınmamış olup, 2006 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet araçları olarak kullanılmaktadır. Bir araca 270 bin TL ödendiği algısı oluşturulmaktadır. Bu yıl ise tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü golf aracı ve yine tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü çöp toplama aracı alımı yapılmıştır. Yapılan ihale sonucunda 18 adet araç için 270 bin TL ödenmiştir." BÜYÜKŞEHİR’DEN İDDİALARA YANIT Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yönetilen 2 iddiaya yönelik de yanıt geldi. Büyükşehir akıllı telefon alımına ve Gaziantep'ten araç alımına yönelik de açıklamada bulundu. Büyükşehir Gaziantep’teki bir firmadan 19 adet araç alımına dair iddialara yanıt verdi. Araçların kamu zararını gözetmediği belirtildi. Büyükşehir bünyesinde kullanılmak için alınan akıllı telefonlara yönelik açıklama yapan yetkililer, akıllı telefonların İSU çalışanları tarafından iş amaçlı kullanılacağını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın ‘Golf araçları’ üzerinden harcama eleştirisi yapmasına yanıt verdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, iddiaların asılsız ve eksik olduğu söylendi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan önceki gün bir basın açıklaması yaparak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin golf sahası olmamasına rağmen 270 bin TL'lik golf arabası aldığını ileri sürmüş ve bunu da 'Kocaeli'de golf turizmi başladı da haberimiz mi yok?’ şeklinde kamuoyuna duyurmuştu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın açıklamasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili açıklama yaparak, Tarhan'ın iddialarının asılsız ve eksik olduğunu belirtip “Golf araçlarının tanesine değil, 18 adetine 270 bin TL ödenmiştir. Ayrıca bu hizmet araçları personelin ağaç, fidan ve çiçek dikimi, bakımı ve geliştirilmesinin yanı sıra malzeme taşınmasında da kullanılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

İDDİALAR ASILSIZ VE EKSİK

Büyükşehir'den yapılan açıklamada Tarhan'ın iddialarının asılsız ve eksik olduğu açıklandı. Konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi'ne bağlı 23 milyon metre kare park ve yeşil alana sahiptir. Hizmet(Golf) araçları personelin ağaç, fidan ve çiçek dikimi, bakımı ve geliştirilmesinin yanı sıra malzeme taşınmasında da kullanılmaktadır. İddia edildiği gibi araçlar ilk kez bu yıl alınmamış olup, 2006 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet araçları olarak kullanılmaktadır. Bir araca 270 bin TL ödendiği algısı oluşturulmaktadır. Bu yıl ise tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü golf aracı ve yine tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü çöp toplama aracı alımı yapılmıştır. Yapılan ihale sonucunda 18 adet araç için 270 bin TL ödenmiştir."

BÜYÜKŞEHİR’DEN İDDİALARA YANIT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yönetilen 2 iddiaya yönelik de yanıt geldi. Büyükşehir akıllı telefon alımına ve Gaziantep'ten araç alımına yönelik de açıklamada bulundu. Büyükşehir Gaziantep’teki bir firmadan 19 adet araç alımına dair iddialara yanıt verdi. Araçların kamu zararını gözetmediği belirtildi. Büyükşehir bünyesinde kullanılmak için alınan akıllı telefonlara yönelik açıklama yapan yetkililer, akıllı telefonların İSU çalışanları tarafından iş amaçlı kullanılacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.