19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İftar öncesi deprem oldu

27.05.2017 - 23:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İftar öncesi deprem oldu

İftar saatine yaklaşık 1,5 saat kala 5.1 şiddetinde depremin meydana geldiği Manisa'da, sarsıntının en çok hissedildiği mahallenin sakinleri ilk oruçlarını sokakta açtılar.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 18.53'te meydana gelen ve merkez üssü  Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Tiyenli Mahallesi'ndeki birçok vatandaş evine giremedi. EZAN AFAD MEGAFONUYLA OKUNDU Saatler 20.33'ü gösterdiğinde, depremde hasar gören Tiyenli Camisi'nin imamı Ali  Osman Acar ezanı AFAD megafonuyla okudu, vatandaşlar da ilk iftarı sokakta yaptı. CAMİDE ÇATLAKLAR OLUŞTU Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy camisinin çatlaklar oluştuğu için kullanılamadığını belirterek, "Elektrik konusunda da sıkıntı oldu. Vatandaşlarımız oruçluydu. AFAD ekiplerin megafonunun kullanarak okuduk. Şu an beklemedeyiz. AFAD yetkilileri ve mühendislerin incelemeleri sonucu camiye girip girmeme konusunda karar verilecek." ifadelerini kullandı.
İftar saatine yaklaşık 1,5 saat kala 5.1 şiddetinde depremin meydana geldiği Manisa'da, sarsıntının en çok hissedildiği mahallenin sakinleri ilk oruçlarını sokakta açtılar.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 18.53'te meydana gelen ve merkez üssü  Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Tiyenli Mahallesi'ndeki birçok vatandaş evine giremedi.

EZAN AFAD MEGAFONUYLA OKUNDU

Saatler 20.33'ü gösterdiğinde, depremde hasar gören Tiyenli Camisi'nin imamı Ali  Osman Acar ezanı AFAD megafonuyla okudu, vatandaşlar da ilk iftarı sokakta yaptı.

CAMİDE ÇATLAKLAR OLUŞTU

Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy camisinin çatlaklar oluştuğu için kullanılamadığını belirterek, "Elektrik konusunda da sıkıntı oldu. Vatandaşlarımız oruçluydu. AFAD ekiplerin megafonunun kullanarak okuduk. Şu an beklemedeyiz. AFAD yetkilileri ve mühendislerin incelemeleri sonucu camiye girip girmeme konusunda karar verilecek." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.