İftar yemeği veren var mı?

Gebze 20.05.2019 - 11:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İftar yemeği veren var mı?

Meslekte benim gibi biraz eskimiş olan arkadaşlarım iyi bilirler… Ramazan Ayından belediyelerin, yöre derneklerinin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının verdiği iftar yemeklerine yetişemezdik. Bazen aynı akşam iki iftarda yer almaya çalışırdım. Birinde çorbayı içer kalkar, diğerinde çaya yetişmeye çalışırdım… Sadece iftar mı? Sahur yemeği için bile program yapanlar vardı. Şimdi yok öyle kalabalık iftar yemeği programları… Sahur hiç yok… Kumanya dağıtanlarda ya içinde ki çeşidi azaltmış yada dağıttıkları kumanya sayısını düşürmüş. Peki neden? Tabi ki kuşkusuz ekonomik sıkıntı. Ülkemizin bulunduğu mali çalkantının getirdiği nokta. Artık kimsenin kimseye yemek ısmarlayacak durumu kalmadı. Bırakın ısmarlamayı kendi karnını doyurmakta dahi zorlanacak noktaya gelindi. Öyle şu derneğin, “Geleneksel bilmem kaçıncı iftar programı…” diye bir olgu kalmadı… Zaman tasarruf zamanı. Vatandaş bu konumda üzerine düşeni yapıyor bence. Ancak hükümet ve muhalefet İstanbul derdine düşmüş. Ülkenin bulunduğu duruma çare aramak, mali çözümler bulmaktan çok İstanbul’u nasıl kazanırız derdinde. Muhalefetinde farkı yok. “Milletin derdini gündeme getirelim” çözüme katkı sunalım gibi bir dertleri yok. İstanbul’da İstanbul… İstanbul’da yaşayan halkın derdi bu olabilir tabi ama işin ilginç tarafı İstanbul seçmeni olmayan bizim burada ki Ak partililer ve CHP’lilerin de derdi İstanbul olmuş… Bakın sosyal medya sayfalarına… Erdoğan, Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu dışında bir şey yok. Neredeyse bizim ilçe başkanlarının ismini unuttuk. Valla gidişat iyi değil… Ekonomiye bağlı toplum olumsuzlukları yaşama sınırına doğu ilerleniyor bence. Yaşanan ekonomik zayıflığın yanında ruhen yaşanacak muhtemel bir zayıflık her türlü sonucu ortaya çıkarabilir. Saygılarımla…

Meslekte benim gibi biraz eskimiş olan arkadaşlarım iyi bilirler… Ramazan Ayından belediyelerin, yöre derneklerinin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının verdiği iftar yemeklerine yetişemezdik. Bazen aynı akşam iki iftarda yer almaya çalışırdım.

Birinde çorbayı içer kalkar, diğerinde çaya yetişmeye çalışırdım…

Sadece iftar mı?

Sahur yemeği için bile program yapanlar vardı.

Şimdi yok öyle kalabalık iftar yemeği programları… Sahur hiç yok… Kumanya dağıtanlarda ya içinde ki çeşidi azaltmış yada dağıttıkları kumanya sayısını düşürmüş.

Peki neden?

Tabi ki kuşkusuz ekonomik sıkıntı. Ülkemizin bulunduğu mali çalkantının getirdiği nokta. Artık kimsenin kimseye yemek ısmarlayacak durumu kalmadı. Bırakın ısmarlamayı kendi karnını doyurmakta dahi zorlanacak noktaya gelindi.

Öyle şu derneğin, “Geleneksel bilmem kaçıncı iftar programı…” diye bir olgu kalmadı… Zaman tasarruf zamanı. Vatandaş bu konumda üzerine düşeni yapıyor bence. Ancak hükümet ve muhalefet İstanbul derdine düşmüş. Ülkenin bulunduğu duruma çare aramak, mali çözümler bulmaktan çok İstanbul’u nasıl kazanırız derdinde. Muhalefetinde farkı yok. “Milletin derdini gündeme getirelim” çözüme katkı sunalım gibi bir dertleri yok. İstanbul’da İstanbul…

İstanbul’da yaşayan halkın derdi bu olabilir tabi ama işin ilginç tarafı İstanbul seçmeni olmayan bizim burada ki Ak partililer ve CHP’lilerin de derdi İstanbul olmuş… Bakın sosyal medya sayfalarına… Erdoğan, Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu dışında bir şey yok. Neredeyse bizim ilçe başkanlarının ismini unuttuk.

Valla gidişat iyi değil… Ekonomiye bağlı toplum olumsuzlukları yaşama sınırına doğu ilerleniyor bence. Yaşanan ekonomik zayıflığın yanında ruhen yaşanacak muhtemel bir zayıflık her türlü sonucu ortaya çıkarabilir.

Saygılarımla…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.