“İhale dileriz mevzuata uygun olur”

Siyaset 15.11.2020 - 18:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“İhale dileriz mevzuata uygun olur”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Şekerpınar Semt Meydanı'nda yer alan Sosyal tesisi ise 3 yıllığına kiraya verilme ihalesiyle ilgili olarak, “Meclisten parmak çokluğuyla kabul edilen ısmarlama bir ihale değil de dileriz mevzuata uygun olur” dedi. Çayırova Belediyesince işletilmesi beklenen Sosyal Tesislerini açık ihale usulüyle özelleştirmeye hazırlanıyor. Kiralama ihalesi 16 Kasım 2020 Pazartesi günü Encümen toplantı solunda gerçekleşecek. İhaleyle ilgili olarak CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek basın açıklamasında bulundu. CHP’li Cihan Soyluçiçek yaptığı açıklamada, “Seçilmesinin ve göreve geldiğinden beri bir çivi çakmamış olan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi hazır yapılmış olan tesisleri halkımıza hizmete açmadan özelleştirme yolunu tercih etmiştir. NEDEN HİZMET GÖTÜRMÜYORSUNUZ? Çayırova Belediyesi’nin Şekerpınar sosyal tesisinin belediyenin işletmeciliğinde halkın hizmetine açması beklenirken açık ihale usulüyle özelleştirmeye gidiyor. Hazır yapılan bu sosyal tesislere ve Şekerpınar ve Cumhuriyet bölge halkına Sayın Bünyamin Çiftçi neden hizmet götürmüyorsunuz? Sayın Başkan oy alamadığınız bölgelere ceza mı kesiyorsunuz? Özellikle sosyal tesislerin alt ve orta sınıf vatandaşlara hitap etmesi kamusal hizmet vermesi büyük önem arz ediyor. Naim Süleyman Kültür Merkezindeki dükkânlar 10 yıllığına kiraya, Şekerpınar Semt Meydanı'nda yer alan Sosyal tesisi ise 3 yıllığına kiraya verilecek. DİLERİZ MEVZUATA UYGUN OLUR Kiralama işlemi 2686 Sayılı mevzuatı Devlet İhale Kanunu hükümlerince yapılacaktır. Bir önceki dönem tesislerin yapılmasındaki amaç; Akse, Atatürk, Erişler ve Çağdaşkent’te yapılanlar gibi modern hijyenik ortamlarda uygun fiyatlara özellikle alt ve orta sosyal sınıfta olan vatandaşlarımızın yararlanması için yapılmıştır. Biz istemesek de siz bu ihaleyi yapacaksınız o yüzden umarım şartlara uygun yaparsınız. Bu ihale de daha öncesi adrese teslim Argen Organisazyona bırakılan Düğün Salonu benzeri sadece meclisten parmak çokluğuyla kabul edilen ısmarlama bir ihale değil de dileriz mevzuata uygun olur. PARALAR HİZMETE DEĞİL DE NEREYE GİDİYOR? Görülüyor ki hizmet aldığı tesisler teker teker özelleştiriliyor. Çayırova halkının uygun fiyatlarda hizmet alması engelleniyor.  Çayırova Belediyesi 2020 Mali Bütçesi 175 Milyon TL 2019 Yılına göre Çayıova belediyesi nüfusumuz 130 bin civarı peki bunu mali bütçeye bölelim kişi başına düşen payı öğrenelim.  Yaklaşık 1 Trilyon 300 bin TL kişi başına düşen gelir gözüküyor peki bu paralar hizmete değil de nereye gidiyor?” diye sordu.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Şekerpınar Semt Meydanı'nda yer alan Sosyal tesisi ise 3 yıllığına kiraya verilme ihalesiyle ilgili olarak, “Meclisten parmak çokluğuyla kabul edilen ısmarlama bir ihale değil de dileriz mevzuata uygun olur” dedi.
Çayırova Belediyesince işletilmesi beklenen Sosyal Tesislerini açık ihale usulüyle özelleştirmeye hazırlanıyor. Kiralama ihalesi 16 Kasım 2020 Pazartesi günü Encümen toplantı solunda gerçekleşecek. İhaleyle ilgili olarak CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek basın açıklamasında bulundu. CHP’li Cihan Soyluçiçek yaptığı açıklamada, “Seçilmesinin ve göreve geldiğinden beri bir çivi çakmamış olan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi hazır yapılmış olan tesisleri halkımıza hizmete açmadan özelleştirme yolunu tercih etmiştir.
NEDEN HİZMET GÖTÜRMÜYORSUNUZ?
Çayırova Belediyesi’nin Şekerpınar sosyal tesisinin belediyenin işletmeciliğinde halkın hizmetine açması beklenirken açık ihale usulüyle özelleştirmeye gidiyor. Hazır yapılan bu sosyal tesislere ve Şekerpınar ve Cumhuriyet bölge halkına Sayın Bünyamin Çiftçi neden hizmet götürmüyorsunuz? Sayın Başkan oy alamadığınız bölgelere ceza mı kesiyorsunuz? Özellikle sosyal tesislerin alt ve orta sınıf vatandaşlara hitap etmesi kamusal hizmet vermesi büyük önem arz ediyor. Naim Süleyman Kültür Merkezindeki dükkânlar 10 yıllığına kiraya, Şekerpınar Semt Meydanı'nda yer alan Sosyal tesisi ise 3 yıllığına kiraya verilecek.
DİLERİZ MEVZUATA UYGUN OLUR
Kiralama işlemi 2686 Sayılı mevzuatı Devlet İhale Kanunu hükümlerince yapılacaktır. Bir önceki dönem tesislerin yapılmasındaki amaç; Akse, Atatürk, Erişler ve Çağdaşkent’te yapılanlar gibi modern hijyenik ortamlarda uygun fiyatlara özellikle alt ve orta sosyal sınıfta olan vatandaşlarımızın yararlanması için yapılmıştır. Biz istemesek de siz bu ihaleyi yapacaksınız o yüzden umarım şartlara uygun yaparsınız. Bu ihale de daha öncesi adrese teslim Argen Organisazyona bırakılan Düğün Salonu benzeri sadece meclisten parmak çokluğuyla kabul edilen ısmarlama bir ihale değil de dileriz mevzuata uygun olur.
PARALAR HİZMETE DEĞİL DE NEREYE GİDİYOR?
Görülüyor ki hizmet aldığı tesisler teker teker özelleştiriliyor. Çayırova halkının uygun fiyatlarda hizmet alması engelleniyor.  Çayırova Belediyesi 2020 Mali Bütçesi 175 Milyon TL 2019 Yılına göre Çayıova belediyesi nüfusumuz 130 bin civarı peki bunu mali bütçeye bölelim kişi başına düşen payı öğrenelim.  Yaklaşık 1 Trilyon 300 bin TL kişi başına düşen gelir gözüküyor peki bu paralar hizmete değil de nereye gidiyor?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.