19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İkbal Gürpınar Gebzeli kadınlarla buluştu

Gebze 08.03.2016 - 15:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İkbal Gürpınar Gebzeli kadınlarla buluştu

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ekranların sevilen yüzü İkbal Gürpınar Gebzelilerle Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Gürpınar’ın, ‘Mutlu Kadın, Mutlu Toplum, Mutlu Aile’ konulu söyleşişine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, eşi Ragibe Hanım, belediye başkan yardımcısı Nilay Ayran, belediye meclis üyesi ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

BİR ELMANIN İKİ YARISI Programın başında selamla konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kadınların toplumdaki yerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Köşker, “Kadınlar ve erkekler bir elmanın iki yarısı gibidir. Biri olmadan diğeri asla tam olmaz. Dolayısıyla birbirimize sahip çıkarak kıyamete kadar gideceğiz inşallah. Toplumda erkeklerin her ne kadar fiziksel olarak üstünlükleri varsa da kadıların manevi olarak toplumda ağırlıkları çok daha fazla. Bunun en önemli nedeni de anne olma vasfıdır. Anne olmak çok zor ve yükümlülükleri bu anlamda çok daha fazla.  Her zaman söylerim; aileyi eğiten annedir. Geleceğimiz teminatı olan gençlerimizi ilk eğitecek olan yine kadınlar, yani annelerdir. Bir insanın kişiliğinin yüzde yetmiş beşinin sıfır ile dokuz yaş aralığında oluştuğunu düşünürsek annenin çocuğun eğitiminde ne kadar önemli olduğunu anlarız. Ben bu anlamda hepinizin bütün kadınların kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Köşker konuşmasının ardından konuşmacı İkbal Gürpınar’a çiçek takdim ederek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. KADIN MUTLUYSA TOPLUM DA MUTLU Programına bir şiirle başlayan Gürpınar önce kendi hayatından toplumun kadın üzerindeki olumsuz etkisini örnek veren Gürpınar kız çocuklarının okutulmasının önemine değindi. Gürpınar, “Eskiden kız çocukları okutulmasın günah denilirdi. Ve maalesef toplumda bu yer buldu ve kız çocuklarının okumasının önüne geçildi. Bende onlardan biriyim aynı şekilde ablamda. Babam şimdi özür diliyor nerden bile bilirdim ki bu söylentiler bir Yahudi propagandası olduğunu diyor. Bizim toplumumuzun ilerlemesini istemeyenler bu tür oyunlarla genç nesillerin cahil kalmasını istemişler. Kadın kendini geliştirecek ki ailesini geliştirebilsin. Bir toplum mutluysa o toplumda kadına gerekli değer veriliyordur. Çünkü kadın mutluysa çocuğu da muyludur, kocası da mutludur, ailesi de mutludur, ailesi mutlu olan bir toplumda mutludur. Toplumun mutluluğu kadının mutluluğundan geçer” dedi.
Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ekranların sevilen yüzü İkbal Gürpınar Gebzelilerle Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Gürpınar’ın, ‘Mutlu Kadın, Mutlu Toplum, Mutlu Aile’ konulu söyleşişine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, eşi Ragibe Hanım, belediye başkan yardımcısı Nilay Ayran, belediye meclis üyesi ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

BİR ELMANIN İKİ YARISI

Programın başında selamla konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kadınların toplumdaki yerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Köşker, “Kadınlar ve erkekler bir elmanın iki yarısı gibidir. Biri olmadan diğeri asla tam olmaz. Dolayısıyla birbirimize sahip çıkarak kıyamete kadar gideceğiz inşallah. Toplumda erkeklerin her ne kadar fiziksel olarak üstünlükleri varsa da kadıların manevi olarak toplumda ağırlıkları çok daha fazla. Bunun en önemli nedeni de anne olma vasfıdır. Anne olmak çok zor ve yükümlülükleri bu anlamda çok daha fazla.  Her zaman söylerim; aileyi eğiten annedir. Geleceğimiz teminatı olan gençlerimizi ilk eğitecek olan yine kadınlar, yani annelerdir. Bir insanın kişiliğinin yüzde yetmiş beşinin sıfır ile dokuz yaş aralığında oluştuğunu düşünürsek annenin çocuğun eğitiminde ne kadar önemli olduğunu anlarız. Ben bu anlamda hepinizin bütün kadınların kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Köşker konuşmasının ardından konuşmacı İkbal Gürpınar’a çiçek takdim ederek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

KADIN MUTLUYSA TOPLUM DA MUTLU

Programına bir şiirle başlayan Gürpınar önce kendi hayatından toplumun kadın üzerindeki olumsuz etkisini örnek veren Gürpınar kız çocuklarının okutulmasının önemine değindi. Gürpınar, “Eskiden kız çocukları okutulmasın günah denilirdi. Ve maalesef toplumda bu yer buldu ve kız çocuklarının okumasının önüne geçildi. Bende onlardan biriyim aynı şekilde ablamda. Babam şimdi özür diliyor nerden bile bilirdim ki bu söylentiler bir Yahudi propagandası olduğunu diyor. Bizim toplumumuzun ilerlemesini istemeyenler bu tür oyunlarla genç nesillerin cahil kalmasını istemişler. Kadın kendini geliştirecek ki ailesini geliştirebilsin. Bir toplum mutluysa o toplumda kadına gerekli değer veriliyordur. Çünkü kadın mutluysa çocuğu da muyludur, kocası da mutludur, ailesi de mutludur, ailesi mutlu olan bir toplumda mutludur. Toplumun mutluluğu kadının mutluluğundan geçer” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.