İkinci kez evlenenlere 12 aylık maaş

15.12.2016 - 14:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İkinci kez evlenenlere 12 aylık maaş

Ölen eşi üzerinden ölüm maaşı ya da vefat eden babası üzerinden yetim maaşı alanlar , tekrar evlendiklerinde 'çeyiz parası' alabiliyor.

  Sosyal güvenlik sisteminde vefat eden sigortalıların geride kalanları için düzenlemeler içeriyor. Bunlardan en önemlisi ise ölüm ve yetim maaşı diye tarif edilen ödemeler. Bu ödemeleri alan eşler ve kız çocukları için ayrıca evlenme ödeneği de bulunuyor. YETİM MAAŞI ALANLARA VERİLİYOR Sabah'ın haberine göre , çeyiz parası olarak da olarak bilinen bu ödenek 4A lı ve Bağ-Kur lu anne veya babasının vefatı nedeniyle yetim maaşı alan kız çocuklarına veriliyor. 24 aylık toptan para Kız çocukları evlendiklerinde yetim maaşları kesiliyor. KESİLEN MAAŞIN 2 YILLIK TUTARI Bu kesilen maaşın 2 yıllık tutarı yani 24 maaş kadar olan miktar kız çocuğuna evlendiğinde toptan peşin olarak ödeniyor. Para sadece bir kez veriliyor. Yani kız çocuğu bu parayı daha önce almış ise ikinci evliliğinde tekrar verilmiyor. Ödenek için mutlak surette başvuru yapmak gerekiyor.    
Ölen eşi üzerinden ölüm maaşı ya da vefat eden babası üzerinden yetim maaşı alanlar , tekrar evlendiklerinde 'çeyiz parası' alabiliyor.
 

Sosyal güvenlik sisteminde vefat eden sigortalıların geride kalanları için düzenlemeler içeriyor. Bunlardan en önemlisi ise ölüm ve yetim maaşı diye tarif edilen ödemeler. Bu ödemeleri alan eşler ve kız çocukları için ayrıca evlenme ödeneği de bulunuyor.

YETİM MAAŞI ALANLARA VERİLİYOR

Sabah'ın haberine göre , çeyiz parası olarak da olarak bilinen bu ödenek 4A lı ve Bağ-Kur lu anne veya babasının vefatı nedeniyle yetim maaşı alan kız çocuklarına veriliyor. 24 aylık toptan para Kız çocukları evlendiklerinde yetim maaşları kesiliyor.

KESİLEN MAAŞIN 2 YILLIK TUTARI

Bu kesilen maaşın 2 yıllık tutarı yani 24 maaş kadar olan miktar kız çocuğuna evlendiğinde toptan peşin olarak ödeniyor. Para sadece bir kez veriliyor. Yani kız çocuğu bu parayı daha önce almış ise ikinci evliliğinde tekrar verilmiyor. Ödenek için mutlak surette başvuru yapmak gerekiyor.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.