İkinci maaş için yeni fırsat

Ekonomi 09.04.2018 - 09:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İkinci maaş için yeni fırsat

Otomatik BES’i daha cazip yapacak düzenlemelerin yolu açılırken, sisteme 1 Temmuz’da yeni katılımlar olacak.

Çalışanlara emeklilikte ikinci maaş yolunu açan, 3'lü devlet katkısı sağlayan Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatik katılımın daha cazip hale getirilmesi için düğmeye basılırken, kademeli geçiş de sürüyor. 45 yaş altı çalışanlara yönelik otomatik BES'e, Mart sonu itibarıyla girenlerin sayısı 3 milyon 834 bin 676 olurken, biriken fon tutarı 2 milyar 427 milyon 148 bin 67 liraya ulaştı. Yılın ilk çeyreğinde otomatik katılım ile sisteme 417 bin 673 kişi dahil oldu. Otomatik BES'e 1 Temmuz'da 10-50 çalışanı olan özel sektör dahil olacak. Bu arada Meclis'ten geçen torba yasayla otomatik BES'i daha cazip hale getirecek düzenlemelerin yolu açıldı. Yasaya göre; ilgili bakan; belirleyeceği esaslar dahilinde, devlet katkısının, ilgililerin hesaben takip edebilmesini sağlayacak şekilde taahhüt olarak hesaplanmasına, bu tutarların nemalandırılmasına; bin lira tutarındaki ilave devlet katkısının yıllar itibarıyla yeniden değerlemesine yetkili olacak..
Otomatik BES’i daha cazip yapacak düzenlemelerin yolu açılırken, sisteme 1 Temmuz’da yeni katılımlar olacak.

Çalışanlara emeklilikte  yolunu açan, 3'lü devlet katkısı sağlayan Bireysel Emeklilik Sistemi'ne () otomatik katılımın daha cazip hale getirilmesi için düğmeye basılırken, kademeli geçiş de sürüyor. 45 yaş altı çalışanlara yönelik otomatik BES'e, Mart sonu itibarıyla girenlerin sayısı 3 milyon 834 bin 676 olurken, biriken fon tutarı 2 milyar 427 milyon 148 bin 67 liraya ulaştı. Yılın ilk çeyreğinde otomatik katılım ile sisteme 417 bin 673 kişi dahil oldu. Otomatik BES'e 1 Temmuz'da 10-50 çalışanı olan özel sektör dahil olacak. Bu arada Meclis'ten geçen torba yasayla otomatik BES'i daha cazip hale getirecek düzenlemelerin yolu açıldı. Yasaya göre; ilgili bakan; belirleyeceği esaslar dahilinde, devlet katkısının, ilgililerin hesaben takip edebilmesini sağlayacak şekilde taahhüt olarak hesaplanmasına, bu tutarların nemalandırılmasına; bin lira tutarındaki ilave devlet katkısının yıllar itibarıyla yeniden değerlemesine yetkili olacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.