İl Koordinasyon Kurulu Gerçekleştirildi

Kocaeli 17.01.2018 - 11:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İl Koordinasyon Kurulu Gerçekleştirildi

İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılı 1. (IV. Dönem)Toplantısı, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kocaeli ValisiHüseyin Aksoy’un yanı sıra,  Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram,  İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Karayolları 1. Bölge Müdürü Okan Gerçek, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Sakarya Orman Bölge Müdür Okan Kurşun, kurum müdürleri ve Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin yetkilileri katıldı. HASSASİYETLE TAKİP EDİLECEK Vali Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, “İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu toplantımızda 2017 yılında kamu kurum ve mahalli idareler tarafından projeleri görüşeceğiz. Toplam rakama baktığımızda 2017 yılında 870 proje devam etmiş, 2017 yılı sonu itibariyle bu projelerin 419 tanesi tamamlanmış, 385 tanesi devam ediyor. İhale aşamasında olan da 31 projemiz bulunuyor. Başlanamayan 35 projemizin nedenlerini sorgulayıp, biran önce onlarında başlanması ile ilgili çalışmaları ilgili kurumlardaki arkadaşlarımızın hassasiyetle takip etmeleri büyük önem taşıyacaktır. 11 MİLYONLUK PROJE TUTARI 2017 yılı yatırımlarına baktığımız zaman 11 milyar 398 milyon TL’lik bir proje tutarımız var. 2017 yılı ödeneği de 2 milyar 532 milyon TL’dir. Bu güne kadar toplam harcanan miktar 1 milyar 779 milyon 529 bin TL’dir. Bu kapsamda yaklaşık 70 nakdi gerçekleşme oluşmuş durumda. 2017 yılında en yoğun yatırım yapılan sektör diğer kamu yatırımları başlığı altında yer alan sektördür. Buda toplam oran içerisinde 60’lık bir orana isabet ediyor. 2. Sektörde ulaştırma sektörüdür ve 21’lik bir oranı kapsıyor. 3. Sektörümüzde eğitim sektörüdür ve 13’lük bir paya sahip.” ifadelerine yer vererek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.  TALİMAT VERİLDİ Vali Aksoy’un konuşmalarının ardından, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram,  İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Karayolları 1. Bölge Müdürü Okan Gerçek, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, ilimiz için önem arz eden projeler ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Proje uygulamalarında karşılaşılan sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapılarak, sorunların bir an önce giderilmesi için Vali Aksoy tarafından ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatlar verildi.  
İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılı 1. (IV. Dönem)Toplantısı, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kocaeli ValisiHüseyin Aksoy’un yanı sıra,  Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram,  İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Karayolları 1. Bölge Müdürü Okan Gerçek, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Sakarya Orman Bölge Müdür Okan Kurşun, kurum müdürleri ve Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin yetkilileri katıldı.

HASSASİYETLE TAKİP EDİLECEK

Vali Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, “İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu toplantımızda 2017 yılında kamu kurum ve mahalli idareler tarafından projeleri görüşeceğiz. Toplam rakama baktığımızda 2017 yılında 870 proje devam etmiş, 2017 yılı sonu itibariyle bu projelerin 419 tanesi tamamlanmış, 385 tanesi devam ediyor. İhale aşamasında olan da 31 projemiz bulunuyor. Başlanamayan 35 projemizin nedenlerini sorgulayıp, biran önce onlarında başlanması ile ilgili çalışmaları ilgili kurumlardaki arkadaşlarımızın hassasiyetle takip etmeleri büyük önem taşıyacaktır.

11 MİLYONLUK PROJE TUTARI

2017 yılı yatırımlarına baktığımız zaman 11 milyar 398 milyon TL’lik bir proje tutarımız var. 2017 yılı ödeneği de 2 milyar 532 milyon TL’dir. Bu güne kadar toplam harcanan miktar 1 milyar 779 milyon 529 bin TL’dir. Bu kapsamda yaklaşık 70 nakdi gerçekleşme oluşmuş durumda. 2017 yılında en yoğun yatırım yapılan sektör diğer kamu yatırımları başlığı altında yer alan sektördür. Buda toplam oran içerisinde 60’lık bir orana isabet ediyor. 2. Sektörde ulaştırma sektörüdür ve 21’lik bir oranı kapsıyor. 3. Sektörümüzde eğitim sektörüdür ve 13’lük bir paya sahip.” ifadelerine yer vererek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

 TALİMAT VERİLDİ

Vali Aksoy’un konuşmalarının ardından, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram,  İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Karayolları 1. Bölge Müdürü Okan Gerçek, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, ilimiz için önem arz eden projeler ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Proje uygulamalarında karşılaşılan sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapılarak, sorunların bir an önce giderilmesi için Vali Aksoy tarafından ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatlar verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.