“İleride daha büyük sorunların habercisi”

Siyaset 17.11.2020 - 17:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“İleride daha büyük sorunların habercisi”

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’ndeki tapu karmaşası hakkında bir açıklama yaparak, “Tapu Sorununu Çözdük’ diyerek ortaya bir sonuç koymaktasınız. Fakat ortaya koyduğunuz sonuç ileride daha büyük sorunların habercisi” dedi. İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’ndeki tapu karmaşası hakkında bir açıklama yaptı. Uluköylü Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e seslenerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Başkan: ‘Tapu sorunu yok, tapuları veriyoruz, başvuran ve hak sahibi olan her vatandaşa tapusunu bedelini ödediği müddetçe veriyoruz’ diyorsunuz. Bu söylediğiniz şu şekilde doğru bir söylem olabilir; taşınmazın bedelini ödeyene tapuyu vermiyorsunuz, ‘SATIYORSUNUZ’ sorun da burada zaten. Bu bölgede getirdiğiniz çözümle ‘Tapu Sorunu Yok’ ama ‘Satış Sorunu’ var, çünkü hak sahipleriyle yaptığınız satış sözleşmesinin bazı maddeleri özetle söylemek gerekirse, ‘Ölümü Gösterip, Sıtmaya Razı Etmek’ gibi bir sonuç ortaya koyuyor. TELAFİSİ GÜÇ ZARARLARA YOL AÇACAĞINA DAİR KUŞKULARIM VAR Taşınmazlara takdir edilen değerlerle, taksitli satışlara uygulanan faiz oranı, ileride imar uygulamasına gidildiğinde hak sahiplerinin itiraz haklarından feragat edilmesine dair hükümlerin bu satış sözleşmesinin içinde bulunması ne kadar hakkaniyete uygun düşer bilemiyorum. Kaldı ki; bu konuda bazı hak sahipleri itirazlarını dile getirmeye çalışıyorlar. Şimdi ‘Tapu Sorununu Çözdük’ diyerek ortaya bir sonuç koymaktasınız. Fakat ortaya koyduğunuz sonuç ileride daha büyük sorunların habercisi ve ortaya koyduğunuz sonucun vatandaş açısından ileride amacının dışında sonuçlar doğuracağına, telafisi güç ve imkansız zararlara yol açacağına dair kuşkularımı dile getirmek isterim. SÖYLEMEK İSTEDİKLERİMİ EN İYİ SİZ ANLARSINIZ Siz bu kentin 50 oyla seçilmiş Şehr-i eminisiniz, aynı zamanda mesleğinde de basiretli ve işinin ehli bir şehir plancısı olarak bilinmektesiniz. Söylemek istediklerimi en iyi siz anlarsınız, ben sadece şahsıma bu yönde gelen şikayetleri usulünce size iletmiş olayım. Bu konu, çözdüğünüzü ifade ettiğiniz bu sorun, anayasal güvence altındaki ‘Vatandaşın, Mülkiyet ve Barınma Hakkı’yla alakalı bir konu olup, siyasete malzeme edilecek bir konu değildir. Saygılarımla.”

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’ndeki tapu karmaşası hakkında bir açıklama yaparak, “Tapu Sorununu Çözdük’ diyerek ortaya bir sonuç koymaktasınız. Fakat ortaya koyduğunuz sonuç ileride daha büyük sorunların habercisi” dedi.

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’ndeki tapu karmaşası hakkında bir açıklama yaptı. Uluköylü Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e seslenerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Başkan: ‘Tapu sorunu yok, tapuları veriyoruz, başvuran ve hak sahibi olan her vatandaşa tapusunu bedelini ödediği müddetçe veriyoruz’ diyorsunuz. Bu söylediğiniz şu şekilde doğru bir söylem olabilir; taşınmazın bedelini ödeyene tapuyu vermiyorsunuz, ‘SATIYORSUNUZ’ sorun da burada zaten. Bu bölgede getirdiğiniz çözümle ‘Tapu Sorunu Yok’ ama ‘Satış Sorunu’ var, çünkü hak sahipleriyle yaptığınız satış sözleşmesinin bazı maddeleri özetle söylemek gerekirse, ‘Ölümü Gösterip, Sıtmaya Razı Etmek’ gibi bir sonuç ortaya koyuyor.

TELAFİSİ GÜÇ ZARARLARA YOL AÇACAĞINA DAİR KUŞKULARIM VAR

Taşınmazlara takdir edilen değerlerle, taksitli satışlara uygulanan faiz oranı, ileride imar uygulamasına gidildiğinde hak sahiplerinin itiraz haklarından feragat edilmesine dair hükümlerin bu satış sözleşmesinin içinde bulunması ne kadar hakkaniyete uygun düşer bilemiyorum. Kaldı ki; bu konuda bazı hak sahipleri itirazlarını dile getirmeye çalışıyorlar. Şimdi ‘Tapu Sorununu Çözdük’ diyerek ortaya bir sonuç koymaktasınız. Fakat ortaya koyduğunuz sonuç ileride daha büyük sorunların habercisi ve ortaya koyduğunuz sonucun vatandaş açısından ileride amacının dışında sonuçlar doğuracağına, telafisi güç ve imkansız zararlara yol açacağına dair kuşkularımı dile getirmek isterim.

SÖYLEMEK İSTEDİKLERİMİ EN İYİ SİZ ANLARSINIZ

Siz bu kentin 50 oyla seçilmiş Şehr-i eminisiniz, aynı zamanda mesleğinde de basiretli ve işinin ehli bir şehir plancısı olarak bilinmektesiniz. Söylemek istediklerimi en iyi siz anlarsınız, ben sadece şahsıma bu yönde gelen şikayetleri usulünce size iletmiş olayım. Bu konu, çözdüğünüzü ifade ettiğiniz bu sorun, anayasal güvence altındaki ‘Vatandaşın, Mülkiyet ve Barınma Hakkı’yla alakalı bir konu olup, siyasete malzeme edilecek bir konu değildir. Saygılarımla.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.