19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İLİM’Lİ ÖĞRETMENLER SEMİNER’DE

Darıca 09.10.2018 - 12:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İLİM’Lİ ÖĞRETMENLER SEMİNER’DE

Geçtiğimiz hafta sonu Özel İlim Eğitim Kurumları öğretmenlerine Eğitim Uzmanı Cavit Yeşildağ tarafından “Öğrenci Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer verildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Özel İlim Eğitim Kurumları öğretmenlerine Eğitim Uzmanı Cavit Yeşildağ tarafından “Öğrenci Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer verildi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen seminerde Yeşildağ, Finlandiya ve Canada eğitim sistemi, öğrenci kişilikleri, sınıf yönetimi, renk terapisi, ders içi materyal kullanımı gibi konulara değindi. Öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı seminer keyifli bir biçimde sürdü. Yeşildağ, seminer sonunda öğretmenlerin sorularını yanıtladıktan sonra Özel İlim Eğtim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Coşkun ve Okul Müdürü Halil Bulut, Cavit Yeşildağ’a Teşekkür Belgesini takdim ettiler. Eğitici ve eğlenceli geçen seminer tekrar biraya gelme temennisi ile son buldu. Cavit Yeşildağ Kimdir? Cavit Yeşildağ, 1976 yılında Bursa’da doğdu. İlk ,Orta ve lise Öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu. Eğitime ilgisi daha lise yıllarında başlayan yazar üniversite yıllarında sosyal gelişme ve eğitim konularındaki  düşüncelerini farklı sivil toplum kurumları altında paylaştı. Bir süre Televizyon muhabirliği ve haber editörlüğü yapan Cavit Yeşildağ, 2001 yılında farklı eğitim metod ve yöntemlerini yerinde görmek amacı ile İngilltere’ye yerleşti. Burada Waldorf eğitimi ile tanışan yazar, çok sayıda Waldorf okulunda gözlem ve uygulama şansını yakaladı. Almanya, İrlanda ve İngiltere’de Waldorf Eğitiminin önde gelen isimlerinden eğitim aldı. 2007 yılında Waldorf Eğitimini temel alan ve ülkemizde özel eğitim olarak bilinen anlayışın dünya üzerindeki en sağlıklı uygulamalarından biri olan Curative Education ( Şifalı Pedagoji) eğitimini tamamladı. Bu eğitim ile özel eğitime muhtaç bireylerin eğitim süreçlerinin nasıl olması gerektiği,  topluma nasıl adapte olabilecekleri ve  nasıl istihdam edilebilecekleri yolunda önemli deneyimler kazandı. Toplumun gelişmesinde eğitimin önemine fazlası ile inanan Cavit Yeşildağ, 2012 yılında Aberdeen Üniversitesi Sosyal Pedagoji bölümünden de başarı ile mezun oldu. İngiltere’de bulunduğu süre zarfında yerel yönetimlerin sosyal hizmet birimlerinde ve birçok eğitim kurumunda danışman, uzman ve sosyal pedagog olarak görev alan Cavit Yeşildağ, farklı Avrupa ülkelerinde eğitim reformu ve dönüşümü konularında seminerler verip, konferanslara konuşmacı olarak katıldı. 2014 yılı başında çalışmalarını  sürdürmek üzere Türkiye’ye döndü.D
Geçtiğimiz hafta sonu Özel İlim Eğitim Kurumları öğretmenlerine Eğitim Uzmanı Cavit Yeşildağ tarafından “Öğrenci Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer verildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Özel İlim Eğitim Kurumları öğretmenlerine Eğitim Uzmanı Cavit Yeşildağ tarafından “Öğrenci Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer verildi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen seminerde Yeşildağ, Finlandiya ve Canada eğitim sistemi, öğrenci kişilikleri, sınıf yönetimi, renk terapisi, ders içi materyal kullanımı gibi konulara değindi. Öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı seminer keyifli bir biçimde sürdü. Yeşildağ, seminer sonunda öğretmenlerin sorularını yanıtladıktan sonra Özel İlim Eğtim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Coşkun ve Okul Müdürü Halil Bulut, Cavit Yeşildağ’a Teşekkür Belgesini takdim ettiler. Eğitici ve eğlenceli geçen seminer tekrar biraya gelme temennisi ile son buldu.

Cavit Yeşildağ Kimdir?

Cavit Yeşildağ, 1976 yılında Bursa’da doğdu. İlk ,Orta ve lise Öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu. Eğitime ilgisi daha lise yıllarında başlayan yazar üniversite yıllarında sosyal gelişme ve eğitim konularındaki  düşüncelerini farklı sivil toplum kurumları altında paylaştı. Bir süre Televizyon muhabirliği ve haber editörlüğü yapan Cavit Yeşildağ, 2001 yılında farklı eğitim metod ve yöntemlerini yerinde görmek amacı ile İngilltere’ye yerleşti. Burada Waldorf eğitimi ile tanışan yazar, çok sayıda Waldorf okulunda gözlem ve uygulama şansını yakaladı. Almanya, İrlanda ve İngiltere’de Waldorf Eğitiminin önde gelen isimlerinden eğitim aldı. 2007 yılında Waldorf Eğitimini temel alan ve ülkemizde özel eğitim olarak bilinen anlayışın dünya üzerindeki en sağlıklı uygulamalarından biri olan Curative Education ( Şifalı Pedagoji) eğitimini tamamladı. Bu eğitim ile özel eğitime muhtaç bireylerin eğitim süreçlerinin nasıl olması gerektiği,  topluma nasıl adapte olabilecekleri ve  nasıl istihdam edilebilecekleri yolunda önemli deneyimler kazandı. Toplumun gelişmesinde eğitimin önemine fazlası ile inanan Cavit Yeşildağ, 2012 yılında Aberdeen Üniversitesi Sosyal Pedagoji bölümünden de başarı ile mezun oldu. İngiltere’de bulunduğu süre zarfında yerel yönetimlerin sosyal hizmet birimlerinde ve birçok eğitim kurumunda danışman, uzman ve sosyal pedagog olarak görev alan Cavit Yeşildağ, farklı Avrupa ülkelerinde eğitim reformu ve dönüşümü konularında seminerler verip, konferanslara konuşmacı olarak katıldı. 2014 yılı başında çalışmalarını  sürdürmek üzere Türkiye’ye döndü.D

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.