İlk Işık Göründü

Gebze 18.12.2015 - 16:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İlk Işık Göründü

İstanbul İzmir Otoyolu’ndaki 2 tüpten oluşan bin 250 metrelik Selçukgazi Tüneli’nde ilk ışık göründü.

İstanbul İzmir Otoyolu'ndaki 2 tüpten oluşan bin 250 metrelik Selçukgazi Tüneli'nde ilk ışık göründü. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyetle birlikte İstanbul İzmir Otoyolu projesi dahilinde inşa edilen Selçukgazi Tüneli'nde incelemelerde bulundu. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmirOtoyolu'ndaki Selçukgazi Tüneli'nde ilk ışık göründü. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, bindiği iş makinesiyle tünelin arasında bulunan son kısmı da açtı. Işığın görünmesinin her zaman güzel olduğunu ifade eden Yıldırım, tarihi projede tarihi bir ana imza attıklarını söyledi. Yıldırım, "Işık aydınlıktır. Işık gelecektir. Gemlik ile Bursa arasındaki kısım, orijinal projede yarma sistemiyle açık geçiş şeklinde planlanmıştı. Ama doğanın korunması adına biz müteahhit firmadan ricada bulunduk. Biraz maliyetli olsa da tünel yapmasını istedik. Onlar da bu fedakarlık yapmaktan kaçınmadı" diye konuştu. Projedeki ve Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki ismi 'Gebze-Orhangazi-İzmir' Otoyolu olan projenin adının bundan sonra 'İstanbul-İzmir Otoyolu' olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "İstanbul-İzmir Otoyolu'nun birinci ve en önemli durağı Bursa'dır. Bu yolun açılmasıyla birlikte Bursa'nın merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na en geç 45 dakikada ulaşılmış olunacak. Bursa'nın merkezinde trafik yoğun olduğu anlarda bir semtten bir semte 45 dakika da gitmeniz bile zor. İşte teknolojinin getirdiği nimet budur. İşte hizmetin Türkiye'de bizi ulaştırdığı nokta budur. İstanbul, Bursa arasındaki toplam 80 kilometrelik bölüm 2016 yılı bitmeden hizmete alınmış olacak. İzmir'den Manisa'ya doğru 22 kilometrelik bir bölüm de 2016 yılı sonu itibariyle hizmete alınmış olacak. Arada kalan kısımlarda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Planlandığı gibi 2018'de tamamen İzmir- İstanbul Otoyolu'nu açmış olacağız. Sadece bu yol değil, üçüncü köprü, otoyollar, demir yolu, dünyanın en büyük havalimanı ve daha bir çok proje, hiçbir aksaklık yaşanmadan yapılmaya devam ediyor. Bunun sebebi Türkiye'deki istikrar ve siyasi iradedir. Bu büyük projeler bizleri geleceğe taşıyacak. Zamanında bitirdiğimiz projelerle Türkiye ekonomisi çok daha hızlı gelişme sürecini tamamlayacak. Bu proje için kamulaştırma hariç 10,5 milyar para harcandı. Şu anda burada günlük doğrudan çalışanların sayısı yaklaşık 8 bin civarında. Dolaylı olarak çalışanları koyduğunuz zaman ise bu sayı 60 bini geçiyor" şeklinde konuştu.
İstanbul İzmir Otoyolu’ndaki 2 tüpten oluşan bin 250 metrelik Selçukgazi Tüneli’nde ilk ışık göründü.

İstanbul İzmir Otoyolu'ndaki 2 tüpten oluşan bin 250 metrelik Selçukgazi Tüneli'nde ilk ışık göründü. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YıldırımBursa Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyetle birlikte İstanbul İzmir Otoyolu projesi dahilinde inşa edilen Selçukgazi Tüneli'nde incelemelerde bulundu. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmirOtoyolu'ndaki Selçukgazi Tüneli'nde ilk ışık göründü. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, bindiği iş makinesiyle tünelin arasında bulunan son kısmı da açtı. Işığın görünmesinin her zaman güzel olduğunu ifade eden Yıldırım, tarihi projede tarihi bir ana imza attıklarını söyledi. Yıldırım, "Işık aydınlıktır. Işık gelecektir. Gemlik ile Bursa arasındaki kısım, orijinal projede yarma sistemiyle açık geçiş şeklinde planlanmıştı. Ama doğanın korunması adına biz müteahhit firmadan ricada bulunduk. Biraz maliyetli olsa da tünel yapmasını istedik. Onlar da bu fedakarlık yapmaktan kaçınmadı" diye konuştu. Projedeki ve Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki ismi 'Gebze-Orhangazi-İzmir' Otoyolu olan projenin adının bundan sonra 'İstanbul-İzmir Otoyolu' olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "İstanbul-İzmir Otoyolu'nun birinci ve en önemli durağı Bursa'dır. Bu yolun açılmasıyla birlikte Bursa'nın merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na en geç 45 dakikada ulaşılmış olunacak. Bursa'nın merkezinde trafik yoğun olduğu anlarda bir semtten bir semte 45 dakika da gitmeniz bile zor. İşte teknolojinin getirdiği nimet budur. İşte hizmetin Türkiye'de bizi ulaştırdığı nokta budur. İstanbulBursa arasındaki toplam 80 kilometrelik bölüm 2016 yılı bitmeden hizmete alınmış olacak. İzmir'den Manisa'ya doğru 22 kilometrelik bir bölüm de 2016 yılı sonu itibariyle hizmete alınmış olacak. Arada kalan kısımlarda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Planlandığı gibi 2018'de tamamen İzmir- İstanbul Otoyolu'nu açmış olacağız. Sadece bu yol değil, üçüncü köprü, otoyollar, demir yolu, dünyanın en büyük havalimanı ve daha bir çok proje, hiçbir aksaklık yaşanmadan yapılmaya devam ediyor. Bunun sebebi Türkiye'deki istikrar ve siyasi iradedir. Bu büyük projeler bizleri geleceğe taşıyacak. Zamanında bitirdiğimiz projelerle Türkiye ekonomisi çok daha hızlı gelişme sürecini tamamlayacak. Bu proje için kamulaştırma hariç 10,5 milyar para harcandı. Şu anda burada günlük doğrudan çalışanların sayısı yaklaşık 8 bin civarında. Dolaylı olarak çalışanları koyduğunuz zaman ise bu sayı 60 bini geçiyor" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.