İlk Millet Bahçesi Darıca’da!

Darıca 05.06.2018 - 15:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İlk Millet Bahçesi Darıca’da!

Darıca Belediyesi Haziran ayı meclis oturumu Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Karabacak nezaretinde gerçekleştirildi.

Başkan Şükrü Karabacak toplantıda Millet Bahçesi müjdesi verdi. Karabacak Askeri Kışla’nın Millet Bahçesi olarak kullanılacağını belirterek, “Buradan duyurmak istiyorum. İlk Millet Bahçesi Darıca’dan başladı. Bin dönümlük alanın milletin hizmetine sunulması için, askeri alanın Millet Bahçesi için kullanılması için Cumhurbaşkanımız çalışmayı başlattı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Kamu binaları da burada toplanacak, büyük bir kent meydanı yapılacak. Bu nedenle Metro’nun güzergahında değişiklik istedik.” dedi. AFETE YAPACAK BİR ŞEY YOK Toplantıda CHP Grubu Başkan Karabacak’a bazı sorular yönetti. CHP Belediye Meclis Grup Sözcüsü tarafından,”Geçtiğimiz hafta yağan yağmurda, yapay şelaler, göller oluştu, yapılan çalışmalar yeterli mi. Yüklenici firmalara çöküş nedeniyle yaptırım yapılmış mıdır. Bu kamu zararı değil midir.”dedi. Soruya yanıt veren Başkan  Karabacak, “Olağanüstü bir yağmur yağışı oldu. Sadece bölgemizde değil, diğer ilçelerde de buna bezer olaylar oldu. Bu bir afettir. Bunla alakalı bozulma, çökme gibi durumlar olacaktır. Geçmişte acı olaylarda oldu. Bununla ilgili gerekli müdahaleler yapılmıştır, alt yapıyla alakalı çalışmalar yürütülmektedir. Aşıroğlu caddesinde özel bir çalışma yapılacaktır. Burası dikkate aldığımız bir yer.” diye konuştu. METRO DURAKLARI GÜNDEME GELDİ CHP Grup sözcüsü Karslı Metro ile ilgili bir soru önergesi daha verdi. Karslı, “Darıca Gebze metro hattıyla ilgili çalışmalar başlamadan metro duraklarının tabelası konuldu. Seçime bir aydan kısa zaman kalırken, 5 yıl sonra açılacak metronun tabelası konulması seçim yatırımı değil mi? Yapılan etik mi?” dedi. Başkan Karabacak da “Metro tabelaları büyük bir onurdur ve gururdur. İstasyonların belirlenmesi noktasında vatandaştan talepler geldi. Büyükşehirden bu istasyonlarının yerlerinin belirlenmesi ve durak yerlerinin belirlenmesi için yapılan bir olaydır. Bu bir algı meselesidir. Vatandaşın bilgisi için önem arz etmekte. Bu nedenle doğru bir karar. Ama muhalefet bunu farkı yorumlayabilir. Çalışma yakın zamanda başlıyor. Biz çalışırız muhalifler de konuşur.” dedi.  
Darıca Belediyesi Haziran ayı meclis oturumu Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Karabacak nezaretinde gerçekleştirildi.

Başkan Şükrü Karabacak toplantıda Millet Bahçesi müjdesi verdi. Karabacak Askeri Kışla’nın Millet Bahçesi olarak kullanılacağını belirterek, “Buradan duyurmak istiyorum. İlk Millet Bahçesi Darıca’dan başladı. Bin dönümlük alanın milletin hizmetine sunulması için, askeri alanın Millet Bahçesi için kullanılması için Cumhurbaşkanımız çalışmayı başlattı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Kamu binaları da burada toplanacak, büyük bir kent meydanı yapılacak. Bu nedenle Metro’nun güzergahında değişiklik istedik.” dedi.

AFETE YAPACAK BİR ŞEY YOK

Toplantıda CHP Grubu Başkan Karabacak’a bazı sorular yönetti. CHP Belediye Meclis Grup Sözcüsü tarafından,”Geçtiğimiz hafta yağan yağmurda, yapay şelaler, göller oluştu, yapılan çalışmalar yeterli mi. Yüklenici firmalara çöküş nedeniyle yaptırım yapılmış mıdır. Bu kamu zararı değil midir.”dedi. Soruya yanıt veren Başkan  Karabacak, “Olağanüstü bir yağmur yağışı oldu. Sadece bölgemizde değil, diğer ilçelerde de buna bezer olaylar oldu. Bu bir afettir. Bunla alakalı bozulma, çökme gibi durumlar olacaktır. Geçmişte acı olaylarda oldu. Bununla ilgili gerekli müdahaleler yapılmıştır, alt yapıyla alakalı çalışmalar yürütülmektedir. Aşıroğlu caddesinde özel bir çalışma yapılacaktır. Burası dikkate aldığımız bir yer.” diye konuştu.

METRO DURAKLARI GÜNDEME GELDİ

CHP Grup sözcüsü Karslı Metro ile ilgili bir soru önergesi daha verdi. Karslı, “Darıca Gebze metro hattıyla ilgili çalışmalar başlamadan metro duraklarının tabelası konuldu. Seçime bir aydan kısa zaman kalırken, 5 yıl sonra açılacak metronun tabelası konulması seçim yatırımı değil mi? Yapılan etik mi?” dedi. Başkan Karabacak da “Metro tabelaları büyük bir onurdur ve gururdur. İstasyonların belirlenmesi noktasında vatandaştan talepler geldi. Büyükşehirden bu istasyonlarının yerlerinin belirlenmesi ve durak yerlerinin belirlenmesi için yapılan bir olaydır. Bu bir algı meselesidir. Vatandaşın bilgisi için önem arz etmekte. Bu nedenle doğru bir karar. Ama muhalefet bunu farkı yorumlayabilir. Çalışma yakın zamanda başlıyor. Biz çalışırız muhalifler de konuşur.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.