İlk oy kullanıldı

08.05.2015 - 08:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İlk oy kullanıldı

Genel Seçimler İçin İlk Oy Kullanıldı

Avustralya'da yaşayan gurbetçiler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için saat farkı nedeniyle yurtdışında ilk oy kullanan vatandaşlar oldu. Genel seçimler için yapılan oy verme işlemleri, Kanberra Büyükelçiliği, Melburn ve Sidney başkonsolosluklarına konulan sandıklarda başladı. "HAYIRLI OLSUN" İlk oyu Melbourne Başkonsolosluğu'nda kurulan 1 numaralı sandıkta Melahat Özkan kullandı. Sabah erken saatlerde konsolosluğa gelen Melahat Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, "Memleketimize, devletimize hayırlı, uğurlu olsun inşallah seçimler. İlk defa Avustralya'da oy kullanıyoruz, heyecanlıyım" dedi. "GÜZEL GÜNLER VATANIMIZIN OLSUN" Özkan, "Her vatandaş gibi her şeyin en güzelini vatanımız, milletimiz için istiyoruz. İnşallah bundan sonra da en güzel günler vatanımızın olur" ifadesini kullandı. 31 MAYIS'A KADAR SÜRECEK Yerel saatle 10.00'da başlayan oy verme işlemi, 19.00'da sona erecek. Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler için oy verme işlemi 31 Mayıs'ta sona erecek.
Genel Seçimler İçin İlk Oy Kullanıldı

Avustralya'da yaşayan gurbetçiler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için saat farkı nedeniyle yurtdışında ilk oy kullanan vatandaşlar oldu. Genel seçimler için yapılan oy verme işlemleri, Kanberra Büyükelçiliği, Melburn ve Sidney başkonsolosluklarına konulan sandıklarda başladı.

"HAYIRLI OLSUN"

İlk oyu Melbourne Başkonsolosluğu'nda kurulan 1 numaralı sandıkta Melahat Özkan kullandı. Sabah erken saatlerde konsolosluğa gelen Melahat Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, "Memleketimize, devletimize hayırlı, uğurlu olsun inşallah seçimler. İlk defa Avustralya'da oy kullanıyoruz, heyecanlıyım" dedi.

"GÜZEL GÜNLER VATANIMIZIN OLSUN"

Özkan, "Her vatandaş gibi her şeyin en güzelini vatanımız, milletimiz için istiyoruz. İnşallah bundan sonra da en güzel günler vatanımızın olur" ifadesini kullandı.

31 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Yerel saatle 10.00'da başlayan oy verme işlemi, 19.00'da sona erecek. Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler için oy verme işlemi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.