GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

İlk üç ay artış olmayacak!

Kocaeli 23.01.2020 - 11:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İlk üç ay artış olmayacak!

İSU’DAN ABONELERE DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü 2020 yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurulu’nda aldığı karar ile abonelerine ekonomik destek sağlamak için 2020 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında su fiyatlarında artış yapılmayacak. İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen İSU Birinci Olağanüstü Genel Kurulu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Genel Kurulda, “İSU Tarifeler Yönetmeliğinin 7. maddesine göre değerlendirme yapılmasının görüşülerek karara bağlanması” maddesi görüşüldü. BÜYÜKAKIN,”İNSANLARIN BÜTÇELERİNE KATKI SUNMAK İSTEDİK” Genel Kurulda konuşan Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İSU Tarifeler Yönetmeliğinde Genel Kurulda alınan karar vardı. Bu karara göre İSU su tarifesinin yılbaşından itibaren yıllık Tüketici Fiyat Endeksine (TÜFE) oranına göre ayarlanması gerekiyor. Yapmış olduğumuz mali projeksiyon ve İSU mali tablolarının tekrar gözden geçirdiğik. Ülkenin ekonomik koşullarını dikkate aldığımızda, kış aylarında olmamız ve buna bağlı olarak özellikle yakıt, ısıtma masraflarında artış yaşanmaktadır. Bunun aile bütçesine getirdiği yükü ve İSU’nun mali tablolarını dikkate alarak, İSU Yönetim Kurulunda değerlendirme yaptık. Su fiyat artışı tarifesini özellikle yakıt ve ısınma masraflarının yoğun olduğu Ocak, Şubat ve Mart aylarında uygulamayarak vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı sağlama kararı aldık. Bu bizi mali olarak çok fazla yormaz. Yaptığımız hesaplamalara göre, tarifeyi uygulamadığımız zaman, maliyeti 20 milyon lira olacaktır.  Bu rakam İSU’nun mali tablolarına göre idare edilebilir rakamlardır. O halde 20 milyon lirayı tahsil etmek yerine, insanların cebinde bırakalım ve  3 ay boyunca özellikle yakıt ve ısınma masfarlarının yoğun olduğu bu dönemde su faturaları ile geri destek vermek istedik. “dedi. YENİ NİSAN’DA BAŞLAYACAK Yeni tarifenin Nisan ayında başlayacağını ifade eden Başkan Büyükakın, “Su fiyatlarında üç aylık erteleme Nisan ayında başlayacaktır. Ocak ayında 22 gün boyunca yapılan faturalarında bir sonraki ay mahsup edilerek iade edilecektir. Ayrıca, daha önce Genel Kurulda gündeme gelen kademeli tarife ile ilgili teknik ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir. Mayıs ayında yapılacak Olağan Genel Kurulunda, konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi verilecektir.” dedi. MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’de, “Vatandaşın çıkarları noktasında her zaman yanınızdayız, güzel bir çalışma olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından İSU Tarifeler Yönetmeliğine göre 2020 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında TÜFE’ye göre yapılan yüzde 11.84 oranındaki fiyat artışının yapılmamasına, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. TÜFE fiyat artışı, Nisan 2020’den itibaren başlanılacak. 22 Ocak tarihine kadar kesilen faturalara yansıyan fiyat artışı da önümüzdeki aylardaki faturalardan mahsup edilecektir.
İSU’DAN ABONELERE DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü 2020 yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurulu’nda aldığı karar ile abonelerine ekonomik destek sağlamak için 2020 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında su fiyatlarında artış yapılmayacak.

İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen İSU Birinci Olağanüstü Genel Kurulu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Genel Kurulda, “İSU Tarifeler Yönetmeliğinin 7. maddesine göre değerlendirme yapılmasının görüşülerek karara bağlanması” maddesi görüşüldü.

BÜYÜKAKIN,”İNSANLARIN BÜTÇELERİNE KATKI SUNMAK İSTEDİK”

Genel Kurulda konuşan Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İSU Tarifeler Yönetmeliğinde Genel Kurulda alınan karar vardı. Bu karara göre İSU su tarifesinin yılbaşından itibaren yıllık Tüketici Fiyat Endeksine (TÜFE) oranına göre ayarlanması gerekiyor. Yapmış olduğumuz mali projeksiyon ve İSU mali tablolarının tekrar gözden geçirdiğik. Ülkenin ekonomik koşullarını dikkate aldığımızda, kış aylarında olmamız ve buna bağlı olarak özellikle yakıt, ısıtma masraflarında artış yaşanmaktadır. Bunun aile bütçesine getirdiği yükü ve İSU’nun mali tablolarını dikkate alarak, İSU Yönetim Kurulunda değerlendirme yaptık. Su fiyat artışı tarifesini özellikle yakıt ve ısınma masraflarının yoğun olduğu Ocak, Şubat ve Mart aylarında uygulamayarak vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı sağlama kararı aldık. Bu bizi mali olarak çok fazla yormaz. Yaptığımız hesaplamalara göre, tarifeyi uygulamadığımız zaman, maliyeti 20 milyon lira olacaktır.  Bu rakam İSU’nun mali tablolarına göre idare edilebilir rakamlardır. O halde 20 milyon lirayı tahsil etmek yerine, insanların cebinde bırakalım ve  3 ay boyunca özellikle yakıt ve ısınma masfarlarının yoğun olduğu bu dönemde su faturaları ile geri destek vermek istedik. “dedi.

YENİ NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Yeni tarifenin Nisan ayında başlayacağını ifade eden Başkan Büyükakın, “Su fiyatlarında üç aylık erteleme Nisan ayında başlayacaktır. Ocak ayında 22 gün boyunca yapılan faturalarında bir sonraki ay mahsup edilerek iade edilecektir. Ayrıca, daha önce Genel Kurulda gündeme gelen kademeli tarife ile ilgili teknik ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir. Mayıs ayında yapılacak Olağan Genel Kurulunda, konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi verilecektir.” dedi.

MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK

CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’de, “Vatandaşın çıkarları noktasında her zaman yanınızdayız, güzel bir çalışma olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından İSU Tarifeler Yönetmeliğine göre 2020 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında TÜFE’ye göre yapılan yüzde 11.84 oranındaki fiyat artışının yapılmamasına, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. TÜFE fiyat artışı, Nisan 2020’den itibaren başlanılacak. 22 Ocak tarihine kadar kesilen faturalara yansıyan fiyat artışı da önümüzdeki aylardaki faturalardan mahsup edilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.